مراکز مذهبیشیراز

خانه شاپوری شیراز، خانه ای با صفا در شهر بهار نارنج

برای هر کسی، نام شیراز می تواند یادآور بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری در کنار باغ های متعدد و زیبا باشد. در میان تمامی جاذبه های گردشگری شیراز یکی از عمارتهای به خانه شاپوری شیراز معروف است و جز جذاب ترین ها به حساب می آید. در این مقاله قصد داریم به معرفی دقیق‌تری از عمارت شاپوری بپردازیم با ما همراه باشید.

معرفی خانه  شاپوری شیراز

خانه شاپوری شیراز جز زیباترین باغ ها و عمارت های بزرگ در میان شهر شیراز است و جز مکان های بسیار زیبا و دیدنی این استان به حساب می اید. عمارت شاپوری شیراز در دوره پهلوی اول ساخته شد ودر ان  می توان تلفیقی از معماری اروپایی و ایرانی را پیدا کنیم.

در این مجموعه جلوه‌های طبیعی معماری های زیبا باغ های گسترده در کنار هم جلوه های بی نظیر را خلق کرده اند. این باغ که در تاریخ ۱۶ مهر سال ۱۳۷۹ به عنوان یک اثر ملی شناخته شد و با شماره ثبت ۲۷۸۱ به عنوان میراث ملی ایران ثبت شد و در حال حاضر توانسته است به عنوان کافی شاپ و رستوران میزبان شما باشد.

جهت امتحان کافه و رستوران لذیذ خانه شاپوری شیراز می توانید از سفرآس 24، تور شیراز از تهران، تور شیراز از مشهد و تور شیراز از اصفهان را تهیه کنید.

خانه شاپوری شیراز کجاست

شاید این سوال برای شما  مطرح شود که خانه شاپوری شیراز کجاست؟

خانه شاپوری در خیابان کریم خان زند در شیراز و بعد از خیابان انوری تقاطع اهلی قرار گرفته است. برای دسترسی به این مکان می توانید از وسایل نقلیه عمومی و حتی خودروی شخصی تان استفاده کنید.

 نزدیکترین ایستگاه که به این عمارت قرار دارد در رابطه با مترو ایستگاه زندیه است، که با پیاده شدن از مترو در این ایستگاه با مقدار کم پیاده روی می توانید به خیابان انوری و مقصد تان برسید.

اگر هم قصد  استفاده از اتوبوس های درون شهری را دارید می توانید در خط پایانه ولیعصر و پایانه نمازی سوار سرویس های خطی شوید و در ایستگاه چهار راه زند از اتوبوس پیاده شوید از ایستگاه مقدار کمی پیاده روی لازم است تا شما را به خیابان انوری و عمارت شاپوری شیراز برساند.

ادرس خانه شاپوری شیراز بسیار سر راست است اگر ان را پیدا نکردید می توانید از بومیان ان منطقه راهنمایی بخواهید.

تاریخچه عمارت شاپوری شیراز

این عمارت از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ به واسطه معمار معروف آن دوره ابوالقاسم مهندسی ساخته شد و عبدالصاحب شاپوری که از بزرگان شیراز و تاجران آن زمان بود تعلق داشت تا اوایل دهه هفتاد هجری شمسی تمامی اعضای خانواده شاپوری در این باغ و عمارت بسیار زیبا زندگی می کردند. اما چند سال بعد از آن این خانه را ترک کردند و به یک عمارت متروکه تبدیل شد. در سال ۱۳۷۸ این عمارت مجلل به واسطه میراث فرهنگی استان فارس از خانواده شاپوری خریداری شد و به ثبت میراث فرهنگی ایران رسید.

معماری عمارت شاپوری

عمارت شاپوری در دو طبقه بنا شده است و زیربنای آن به ۱۴۰ متر مربع می‌رسد، ولی مساحت کل زمین عمارت شاپوری شیراز بالغ بر ۴۶۳۵ متر مربع می باشد. بنا به سبک معماری قاجاری ساخته شده است و جز اولین بناهایی قرار گرفته است که رویکرد معماری آزادانه و خاصی را دنبال نموده است.

 دسترسی اصلی این عمارت در محور اصلی نیست و برای وارد شدن به این خانه باید چرخش ۹۰ درجه ای در نمای شمالی داشته باشید. معابر باغ از الگوی متقارن پیروی کرده اند اما درختان به صورت قرینه کاشته نشده اند همچنین اضافه کردن بالکن یکی سنت غیر متعارف در معماری ایرانی با بوده است.

نقشه و طرح این عمارت در دوره خود بی نظیر و خاص بود؛ به عنوان مثال در این بنا از راه پله ها استفاده کرده اند که در هیچ یک از بناهای آن زمان راه پله دیده نمی شود. در داخل عمارت شاپوری شیراز  اتاق های دیگری هم وجود دارد که هر کدام دارای کارکرد خاصی هستند.

خلاقیت و نوآوری های استفاده شده در عمارت شاپوری آن را به یک واقعی ایرانی اروپایی تبدیل نموده است، در نمای غربی امارت ستون های منقش با گچ و مدور همراه با کاشی کاری های طرح هخامنشی می‌شود که در مرکز باغ عمارت حوزه پنج‌پر دیده می‌شود ؛که زیبایی این این برار را بنا را دوچندان کرده است از درختان کاشته شده در باغ شاپوری شیراز  میتوان به انجیر، سرو، افرا، انار، چنار، نارنج و نخل اشاره نمود که در کنار همه آن ها و گل های شمعدانی قرار گرفته است که خانه شاپوری شیراز را به یک باغ شاپوری شیراز بسیار بزرگ تبدیل نموده است.

کافی شاپ و رستوران عمارت شاپوری

کافی شاپ و رستوران این عمارت محل زیبا .و بسیار دنجی برای اوقات فراغت و گذراندن وقت است و فرصتی عالی برای دیدن از این بنای تاریخی بسیار و منحصر به فرد می باشد در کنار تجربه منحصر به فرد می توانید از غذاهای لذیذ رستوران های مرتبط با این عمارت استفاده کنید و از آنها لذت ببرید.

 در این خانه تاریخی غذاهای ایرانی همچون کباب لاپلویی گوشت و دیزی سرو می شود که در بخش رستوران هستند و انواع نوشیدنی های تابستانی و زمستانی در کنار بستنی و قهوه در کافی شاپ های عمارت شاپوری عرضه می گردد؛ البته قیمت منو های رستوران اندکی بالا است ولی خالی از لطف نیست.

ساعات بازدید و هزینه ورودی عمارت شاپوری

خانه  شاپوری شیراز  از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب آماده پذیرایی از مراجعین گرامی می باشد؛ برای ورود به این مجموعه دو هزار تومان ورودی باید پرداخت کنید که این ورودی برای گردشگران خارجی اندکی بیشتر است. البته اگر قصد استفاده از منوی کافی شاپ را داشته باشید نیاز به پرداخت ورودی نخواهید داشت.

نمای خانه شاپوری شیراز

وقتی وارد باغ شاپوری شیراز  می شوید بعد از اینکه در میان درختان و فضایی به وجود آمده قدم میزنید؛ اندکی بعد یک عمارت بسیار زیبا و مجلل در جلوی چشمتان پدیدار می شود.

 این عمارت مجلل دو طبقه است آنچه در نگاه اول نظر شما را ممکن است به خود جلب کند و تزیینات رنگارنگ و هنر گچبری است که در نمای بیرونی آن به کار گرفته شده است از همه اینها که بگذریم.

در بالکن ها طبقه دوم خود را در چشم بیننده علمی فرو می کنند کمی دقیق‌تر نظاره‌گر شوید یک ساختمان قرینه را خواهد دید که دقیقاً همانند معماری زمان پهلوی اول و دوره قاجار و ساخته شده از آنچه این بنا را از سایر بناهای هجری و پهلوی متفاوت کرده است این است که بالکنی در آن تعبیه شده است که معمولاً قرار گرفتن بالکن در یک عبارت از معماری اروپایی سرچشمه می گیرد.

 کمی که جلوتر بروید متوجه می شوید که راه ورودی به خانه شاه پوری  شیراز نظم این قسمت ورودی نیست بلکه باید و چندین قدم بزنید، تا خود را در روبروی درب ورودی ببینید در وسط خانه همان طور که گفته شد راه پله های دو سوی قرار گرفته است که در سبک معماری قاجاری همانند یک قانون شکنی بوده است و تا آن زمان هیچ عمارت و خانه‌ای از این سبک پیروی نکرده است.

 از آنجایی که گفتیم خانه شاپوری شامل دو طبقه است در هر طبقه اتاق‌های متعدد قرار گرفته از هر یک کاربری ویژه ای را به خود اختصاص می‌دهند به حقیقت درون زمین اتاق ها فقط یک اتاق نبودند و در هر دوره کاربری متفاوتی را به خود تعلق می دادند.

 اختصاص دادن عملکرد خاصی برای یک هر اتاق در معماری یک ایده خلاقانه و نو بود اما باید بدانیم که عمارت ایرانی و الگویی برای فرار از کلیشه ها است.

در واحد طبقه دوم که شبیه اتاق هایی را می بینید که در کنار هم قرار گرفته اند از یکی از این اتاق ها می توانید وارد بالکن شوید و باغ زیبای خانه شاپوری شیراز را در زیر پای تان احساس کنید چشمهایتان را ببندید در این حالت یک نفس عمیق بکشید صدای آب را در گوشتان به خاطر بسپارید و خود را در بهشت برین تصور کنید.

 اگر به دور اطرافتان بنگرید زیباییهای  عمارت شیرازی بی تکرار و کم نظیر هستند. حوض میانی و اصلی این باغ همانطور که گفته شد حالت پنج پر دارد؛ طراحی متفاوتی از حوزه های مستطیلی و مربعی و گرد در زمان پهلوی و قاجار بوده است. اگر به معماری عمارت سنتی و باغ توجه کنید که در آن زمانی کوزه مستطیلی میان عمارت اصلی بود و درب ورودی و به آن ختم شد.

 اما در عمارت شاپوری متفاوت است مسیر مرتبط از درب ورودی به ثبت عمارت  با مسیر مارپیچ اطراف امکان پذیر شده است لبهای حوض از جنس سنگ گندمک هستند و درون حوض با رنگ آبی بسیار زیبا رنگ آمیزی شده است.

در اطراف حوض معمولاً گل کاری هست و وجود گلدان های شمعدانی جذابیت ویژه ای به ان داده است. وقتی از بالکن طبقه دوم این عمارت زمانی که به سمت پایین نگاه می کنید حوض بزرگ به راحتی شما را جذب می کند وقتی از بالکن ۱۸۰درجه را ببینید به یک نکته جالب برمی‌خورید.

 اینکه تمامی معابر و فضاهای قرار گرفته و ساخته شده با هم قرینه هستند؛ اما نوع درختان که انتخاب شده است در دو طرف شبیه هم نیستند و یک تابو شکنی به حساب می آیند. همان طور که گفتیم که معابر و فضاهای باغ به شیوه سنتی معماری ایرانی و قرینه ساخته شده اند اما خبری از کاشت قرینه‌ای درختان نیست.

به طور کلی درختان سر به صورت پراکنده در باغ کاشته شده اند و به زیبایی هرچه تمام تر آراسته اند توصیه می شود. اگر یک صبح یا عصر بهاری را در این عمارت قدم بزنید  و عطر بهار نارنج همراه با رایحه رز و شمعدانی را استشمام کنید. رستوران خانه شاپوری شیراز زیبایی های منحصر به فردی دارد. عکس خانه شاپوری شیراز زیبایی های این خانه را نشان می دهد با دیدن عکس خانه شاپوری شیراز به زیبایی های این عمارت پی می برید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا