ارگ تبریز ( ارگ علیشاه )؛ بلندترین و قدیمی ترین دیوار ایران

ارگ تبریز
0

ارگ علیشاه یا ارگ تبریز یکی از بلندترین و قدیمی ترین دیوارهای تاریخی ایران است. اما در طول عمر 700 ساله آن چیز زیادی از این ارگ باقی نمانده است. بخش عظیمی از ارگ در بلایای طبیعی مانند زلزله یا توسط انسان مانند جنگ ویران می شود. ارگ تبریز بلندترین اثر تاریخی استان آذربایجان شرقی تبریز است.

موقعیت ارگ تبریز

ارگ تبریز در مرکز استان آذربایجان شرقی تبریز واقع شده است. بنابراین، فرصتی برای بازدید از بسیاری از جاذبه های دیگر در اطراف سایت خواهید داشت. موزه استاد شهریار، خانه حیدرزاده، موزه آذربایجان، خانه امیرنظام، کلیسای مریم مقدس تبریز، برج ساعت و موزه سفال از جاذبه های اطراف هستند.

تاریخ ارگ تبریز

ارگ علیشاه

تاج الدین علیشاه گیلانی، وزیر ایلخانان، ابتدا دستور ساخت ارگ باشکوه تبریز را در مسجد عظیم زمان خود داد.

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

دیوار ارگ تبریز علی‌رغم بسیاری از مسائل اعم از بلایای طبیعی و یا حوادث تاریخی همچنان سربلند در شهر پابرجاست. همچنین در دوره های مختلف کارکردهای مختلفی داشته است. به عنوان مثال، در زمان سلطنت سلسله قاجار، از مسجد و اطراف آن به عنوان انبار غله و اسلحه استفاده می شد. به همین دلیل دور این سازه حصاری کشیده شد و نام آن به ارگ ​​تغییر یافت.

در سال 1911 با سقوط تبریز، روسها به شهر حمله کردند و دیوار ارگ تبریز را منفجر کردند. در تظاهرات مشروطه، ارگ تبریز به عنوان پناهگاه پیروان مورد استفاده قرار گرفت و در واقع نیروهای آنان را علیه محمدعلی شاه بهبود بخشید. نشانه های دعوای آنها هنوز روی دیوار نمایان است. با تصویب قانون اساسی، مدرسه و تئاتر مدرنی که شبیه به سن پترزبورگ بود در ارگ تبریز ساخته شد.

ارگ تبریز در سال 1330 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

سازه ارگ تبریز

ارگ باشکوه تبریز

علیشاه ارگ یا ارگ تبریز نماینده بزرگی از معماری ایرانی است. سبک معماری آن با توجه به نظرات استاد پیرنیا آذری است. سبک آذری گونه جدیدی از معماری ایرانی است که پس از ظهور اسلام در آذربایجان مد شد.

عرض ارگ کنونی تبریز 30 متر و ارتفاع آن 26 متر است. از ارگ عظیم تبریز تنها سه دیوار باقی مانده که شبیه ایوان است. عرض هر دیوار 10 متر است. کاوش ها نشان می دهد که حدود 7 متر از دیوارها در زیر خاک بر اثر زلزله است. قسمت مسقف آن مسجد و قدیمی ترین قسمت مجموعه بوده است.

محل غذا خوردن در نزدیکی ارگ تبریز

حاج علی کباب، رستوران ایپک یولو، رستوران دکتر نیک، رستوران سالار ارک، رستوران عمارت، رستوران اسپانیایی باداس و رستوران حاج مجید مکان هایی هستند که در نزدیکی آن ها می توانید غذاهای خوشمزه ای داشته باشید.

محل اقامت در نزدیکی ارگ تبریز

اگر به دنبال هتل های مجلل در نزدیکی ارگ تبریز هستید می توانید در هتل بین المللی تبریز، هتل بین المللی شهریار تبریز، هتل گسترش و یا هتل پتروشیمی تبریز اقامت کنید. همچنین هتل دریا تبریز، هتل سینا و پارک تبریز از گزینه های شما برای داشتن اقامتی مقرون به صرفه در نزدیکی ارگ تبریز هستند.

4.5/5 - (2 امتیاز)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.