دریاچه گهر ، نگین اشترانکوه

دریاچه گهر لرستان
0

دریاچه گهر لرستان جز بهترین مکان های دیدنی استان لرستان و بزرگترین دریاچه آب شیرین در کل کشور است.

 این دریاچه با دارا بودن طبیعتی بکر و کوهستانی و همچنین داشتن آب زلال و شفاف هر گردشگری را به سمت خود می کشاند.

 به خصوص که از بهترین مکان ها برای صید ماهی از جمله قزل آلا است. اگر هم به کوهنوردی علاقه‌مند هستید امکان صعود از سمت دریاچه به قله‌ های اشترانکوه در اطراف دریاچه قرار گرفته است، می تواند گزینه بسیار عالی در پیش روی شما باشد و می توانید با سفر کردن و طبیعت گردی در دل دریاچه گهر لرستان از  کوهستان بی نظیر اطراف آن هم بهره مند شوید و با یک تیر دو نشان بزنید.

در کنار تجهیزاتی مثل:

  • لباس گرم
  • کفش مناسب
  • غذایی خاصی

باید آمادگی جسمانی خوبی هم داشته باشید تا بتوانید ۴ تا ۵ ساعت تکرار پی در پی پیاده روی داشتیه باشید و سفرتان را حداقل برای سه روز تنظیم کنید تا از دریاچه گهر لرستان نهایت لذت راببرید.

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

 به خاطر نداشتن راه ماشین این طبیعت تا حد امکان دست نخورده و  بکر باقی مانده است به خصوص در فصل بهار و تابستان طبیعت آن بسیار دیدنی تر می شود.

 این دریاچه به دلیل داشتن درختان عظیم و همچنین داشتن انواع بوته های گیاهان و گل های بسیار زیبا و رنگارنگ همانند یک پارک طبیعی شگفت انگیز شده است که هر طبیعت گردی را برای دیدن این منظره وسوسه می کند.

دریاچه گهر دورود، با اب های چند رنگ

این مطلب هم میتونه جذاب باشه !
دریاچه گهر لرستان

دریاچه گهر لرستان دارای  جاهای بسیار دیدنی و لذت بخشی است که در میان رشته کوه های اشترانکوه همچون نگینی می درخشد و هر نگاهی را به سمت خود می کشاند.

 این دریاچه در ارتفاع ۲۳۶۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است و در اثر زمین لرزه بزرگ ایجاد شده است.

 چرا که این دریاچه بر روی  اصلی ترین گسل های زلزله امروزه واقع شده است و به احتمال قوی بر اثر جنب و  جوش گسل ها و بسته شدن این دره به واسطه یک سنگ عظیم عامل به وجود آمدن این دریاچه شده است.

 دریاچه گهر لرستان به صورت کلی شامل دو بخش گهر بزرگ و گهر کوچک می شود، که در زبان محلی به آن به دریاچه بزرگ کله گهر می گویند.

 دریاچه گهر لرستان بزرگ عرضی بین ۴۰۰ هزار متر را به خود اختصاص می‌دهد و طولش به ۱۸۰۰ متر می رسد و این دریاچه به صورت سالیانه پذیرایی جمعیت بسیار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی می‌شود.

 بارش های سالیانه در این منطقه به شکل میانگین  حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰ میلیمتر می باشد که باعث یخ زدگی سطح دریاچه می‌ شود. مناظر شگفت انگیزی را برای طبیعتگردان ایجاد می‌کند. دریاچه گهر لرستان کوچک با وسعت تقریبی ۵ هکتار حدود ۲ کیلومتر با گهر فاصله دارد.

 اب ان  به حدی زلال  است که با کمی دقت می توانید کف آن را از نمای نزدیک مشاهده کنید به دلیل عمق نامشخص آن خطرناک است و می تواند منجر به مرگ افراد شود به همین دلیل است که مدیریت این مجموعه و محیط زیست استان لرستان شنا کردن در این دریاچه را به صورت کلی ممنوع اعلام کرده است.

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

آب دریاچه بسیار خنک و شفاف است. به طوری که در برخی از قسمت‌های آن کف ان را می توانید مشاهده کنید.

این ویژگی  باعث شده که آب آن در بازتاب نور به رنگ آبی فیروزه ای خود را نشان دهد. دریاچه گهر لرستان در در قسمت های شرقی و غربی دارای سواحل ماسه‌ای و در قسمت های دیگر با ساحل صخره ای خود را آراسته است. از چشم اندازهای خارق‌العاده‌ای دریاچه جنگل های انبوه هستند که در قسمت بالای دریاچه و اطراف آن جلوه های ستودنی و بخشیده اند.

چگونگی کشف دریاچه گهر لرستان

بانوی انگلیسی به نام ایزابلا لوسی بی شاپ در سال ۱۸۹۰ میلادی در این منطقه مشغول تحقیق و پژوهش بود.

  او مشغول تحقیق در رابطه با این منطقه بود و هزار کیلومتر را در این منطقه پیمود. در نتیجه اقدامات او منجر به پیدا شدن دریاچه گهر لرستان شد که در میان گردشگران خارجی به دریاچه ایران هم معروف است.

 با این حال اسناد معتبری نشان می دهد که زمین شناس اتریشی نخستین کسی بود که در سال ۱۸۸۸ میلادی موفق به دیدن دریاچه کرد.  جالب است بدانید که قدیمی ترین تصویر این دریاچه در سال ۱۹۹۱ به واسطه ژان ژاک دمورگان ثبت شد.

عمق دریاچه گهر

در گویش محلی لر زبان ها گهر  به معنای آب جمع شده در یک گودال است که عمق زیادی دارد. همانطور که گفته شد این دریاچه  از دو بخش تشکیل شده است که عمق دریاچه گهر لرستان بزرگ بین ۴ تا ۲۸ متر می باشد و عمق دریاچه گهر لرستان کوچک بین ۱ تا ۳ متر است و طول عرض آن در قسمت قبل اشاره شده است.

آدرس دریاچه گهر؛ دریاچه فیروزه ای ایران

دریاچه گهر لرستان از مکان خوبه مکان های دیدنی دورود است و در منطقه اشترانکوه و در جنوب شهر دورود در استان لرستان واقع شده است.

 هر  چقدر از زیبایی های آن بگوییم کم است دریاچه دائمی در دل اشترانکوه و در قسمت جنوب گردنه پنبه کال و تنگه تاپاله و شمال شرقی کوه سرسبز فرا گرفته است.

 فاصله آن تا خرم آباد ۱۲۰ کیلومتر و فاصله دقیق ان تا  شهر دورود بودن زیر پنج کیلومتر باشد در صورتی که از سمت الیگودرز راهی این دریاچه  شوید نیازی به 5-6 ساعت پیاده روی سخت نیست و خیلی زود به دریاچه می رسید.

با توجه به اینکه این دریاچه در پشت اشترانکوه است برای رسیدن به آن باید که را به صورت کامل دور بزنید و این امر از طریق دو مسیر دورود-الیگودرز آسان‌ تر می‌شود تا جایی که می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی تا نزدیک ترین مکان استفاده کنید.

 اگر از طریق تورهای فصلی و تورهای گردشگری و همچنین تورهای طبیعت گردی اقدام به طی کردن این مسیر کنید و به دلیل داشتن راهنما های محلی راحت تر و مسیر می ‌رسید و مشکلات مختلف  مسیر برایتان ایجاد نمی شود.

 در ایران گهر را به خاطر اب فیروزه ای که دارد به دریاچه فیروزه ای ایران می شناسند. گهر از جمله مکان های تفریحی- گردشگری ایران محسوب می شود که در فصل تابستان میزبان طبیعت گران بسیار زیاد است. هر چقدر درباره دریاچه گهر لرستان بدانید کم است. عکس های دریاچه گهر لرستان همه زیبایی ها گهر را نشان نمی دهند بقول معروف شنیدن کی بود مانند دیدن………….

4.7/5 - (3 امتیاز)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.