جاهای دیدنی تبریز؛ آنچه در تبریز باید دید

جاهای دیدنی تبریز
0

با ما همراه باشید با بررسی جاهای دیدنی تبریز .تبریز با تاریخی بسیار غنی، آثار تاریخی بسیاری را در خود جای داده است. متأسفانه بسیاری از آنها در تهاجمات و حملات مکرر نیروهای بیگانه، بی توجهی دولت های حاکم و نیز بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل نابود شدند.

آنچه اکنون باقی مانده است، بیشتر به دوران ایلخانیان، صفویان و قاجارها باز می گردد. برخی از بناهای تاریخی شاهکارهای بی نظیر معماری هستند. میدان شهرداری مرکز شهر است که عمارت باشکوه شهرداری در جنوب غربی آن قرار دارد.

ایستگاه راه آهن (5 کیلومتری مرکز شهر) در حاشیه غربی شهر قرار دارد. رودخانه قوری چای از تبریز می گذرد و بیشتر مکان های دیدنی بازدیدکننده در جنوب این رودخانه و به تنهایی یا شمال خیابان امام خمینی است.

ال گلی (شاه گلی سابق)

ال گلی (شاه گلی سابق) پارکی عالی در اطراف یک حوض مصنوعی مربع شکل. در مرکز، یک سالن کوچک در یک جزیره است و میزبان یک رستوران است. برای خوردن چلوکباب یا نوشیدن چای در حین لذت بردن از طراوت پارک در تابستان بسیار خوب است.

مسجد آبی

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !
مسجد آبی تبریز
مسجد آبی تبریز

مسجد آبی که در ابتدا در سال 1465 ساخته شد، این مسجد که زمانی قطعا عالی بود، اما در زلزله سال 1778 به شدت آسیب دید و تنها ورودی ایوان باقی ماند. در اوایل سال 1900 میلادی توسط وزارت فرهنگ ایران بازسازی شد. داخل مسجد با سرامیک آبی فوق‌العاده کاشی‌کاری شده است، متأسفانه بسیاری از قطعات در جریان زلزله مفقود شدند و به سادگی با نقاشی به جای کاشی جایگزین شدند – برخی از کاشی‌های اصلی را می‌توان در اطراف ورودی پیدا کرد. هزینه ورودی 100000 ریال (~3 دلار). این مسجد یکی از جاهای دیدنی تبریز است که نباید دیدن آن را از دست دهید .

بازار تبریز

این مطلب هم میتونه جذاب باشه !

بازار تبریز یکی از قدیمی ترین بازارهای خاورمیانه و بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. در جولای 2010 توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شد. این بازار یکی از بهترین جاهای دیدنی تبریز است

تبریز از قدیم الایام محل تبادل فرهنگی بوده و مجموعه بازار تاریخی آن یکی از مهم ترین مراکز تجاری در جاده ابریشم است. این بنای دیدنی که در مرکز شهر تبریز ایران قرار دارد، از چندین بازار فرعی مانند بازار امیر (بازار طلا و جواهر)، مظفریه (بازار فرش)، بازار کفش و بسیاری دیگر از بازارهای مختلف تشکیل شده است. کالاها

پر رونق ترین زمان تبریز و بازار آن در قرن سیزدهم بود که این شهر به پایتختی پادشاهی صفوی تبدیل شد. این شهر در قرن شانزدهم موقعیت خود را به عنوان پایتخت از دست داد، اما بازار آن به عنوان یک مرکز تجاری و اقتصادی مهم بوده است. اگرچه امروزه مغازه ها و مراکز خرید مدرن متعددی ایجاد شده است، اما بازار تبریز همچنان قلب اقتصادی شهر و شمال غرب ایران باقی مانده است. شایان ذکر است که بازار تبریز یک مکان سیاسی مهم بوده است و می توان به اهمیت آن در انقلاب مشروطه ایران در قرن اخیر و انقلاب اسلامی در دوران معاصر اشاره کرد.

موزه آذربایجان

موزه آذربایجان
موزه آذربایجان

موزه آذربایجان شامل سه بخش اصلی است – بخش اول حاوی قدیمی ترین یافته های باستان شناسی از هزاره پنجم قبل از میلاد تا زمان سلسله ساسانیان (212-656 پس از میلاد) است، بخش دوم حاوی بیشتر باستان شناسی اسلامی و سکه ها و مهرها است.

بخش سوم شامل مجسمه های احد حسینی و مجموعه بزرگی از قفل ها است. تابلوهای انگلیسی خوبی برای تمام نمایشگاه ها و مجسمه های باستان شناسی با تابلویی که تاریخچه مجسمه سازان را به زبان های انگلیسی، فارسی و فرانسوی توضیح می دهد وجود دارد. می‌توانید کتاب‌هایی از جمله نسخه‌های انگلیسی کتاب راهنمای Lonely Planet برای ایران را در ورودی خریداری کنید. هزینه ورودی 100000 ریال (~3 دلار)

ارک علیشاه

ارک علیشاه که به ارگ ​​تبریز نیز معروف است، بقایای قلعه ای است که در دوره ایلخانان ساخته شده است. در حال حاضر در مرکز شهر تبریز قرار داشت. مورخان بر این باورند که از آن به عنوان یک قلعه نظامی استفاده می شده است، اما روحانیون ادعا می کنند که این بنا در ابتدا به عنوان یک مسجد در روزهای اولیه استفاده می شد.

پس از انقلاب بخش‌های زیادی از بنا توسط روحانیون تخریب شد تا مکان جدیدی برای نماز جمعه تبریز آماده شود. این سازه امروزه 28 متر ارتفاع دارد و همچنان به عنوان بخشی از فضای اقامه نماز جمعه مورد استفاده قرار می گیرد.

خانه مشروطه

خانه مشروطه
خانه مشروطه

مشروطه خانه ای است که داستان انقلاب مشروطیت ایران در اوایل قرن بیستم را به تصویر می کشد، تبریز محل بلند قیام بود. کاملاً مستند و به خوبی نگهداری شده است، اگرچه ترجمه های انگلیسی کمی در دسترس است.

این عمارت در کنار بازار بزرگ تبریز، در خیابان مطهری قرار دارد و در سالهای منتهی به مشروطه و پس از آن، محل تجمع رهبران، فعالان و هواداران نهضت و از جمله آنها بوده است. ستارخان، باقرخان، ثقه الاسلام و حاجی میرزا آقافرشی. بنای دو طبقه در سال 1868 توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شد. اتاق ها و سالن های متعددی دارد. زیباترین قسمت های خانه نورگیر و راهرویی است که با شیشه ها و آینه های رنگارنگ تزئین شده است.

در اطراف تبریز نیز مکان های دیدنی متعددی وجود دارد. منطقه کوهستانی آذربایجان جنوبی مناظر خیره کننده و پیاده روی عالی در میان قلعه ها، مسیرهای صخره ای و روستاهای دورافتاده را ارائه می دهد.

دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه دریاچه ای نمکی با سواحل نمکی و نقاط حمام غیرمحتمل (البته از جنس جدا). پرندگان مهاجر متعددی در سفر طولانی خود برای استراحت و غذا در آنجا توقف می کنند.

قلعه بابک

از دیگر جاهای دیدنی تبریزقلعه بابک قلعه نفس گیر، تو در تو در یک قله صخره ای در ارتفاع 2700 متری. بابک ظاهراً یکی از آخرین قهرمانان زرتشتی بود که در 1400 سال پیش با تهاجم اسلام مبارزه کرد. 2 ساعت پیاده روی برای رسیدن به آنجا، اما قطعا ارزشش را دارد.

کندوان

کندوان روستای تروگلودیتی در فاصله 2 ساعت از تبریز. برای کشف زیبایی های عجیب و غریب مکان و زندگی روزمره یک روستای ایرانی، در میان گوسفند، الاغ، مرغ و گربه عالی است… زنان با چادرهای چاپی می توانند به بیرون بروند و بچه ها در اطراف هستند. ملاها بدیهی است که زحمت رفتن به آنجا را ندارند.

اگر می خواهید از روستا بالا بروید، کفش پیاده روی مقاوم اجباری است. روستای کندوان که نمونه‌ای زنده از سازگاری انسان با محیط‌های طبیعی غیرعادی است، در 50 کیلومتری جنوب تبریز، اسکو، در دامنه شمالی دره‌ای در دامنه‌های کوه سهند قرار دارد.

روستای کندوان
روستای کندوان

رودخانه ای که از قله های سهند سرچشمه می گیرد از میان دره می گذرد. در شمال این رودخانه تعدادی چشمه طبیعی وجود دارد که به گفته اهالی از آب آن به طور سنتی برای درمان سنگ کلیه استفاده می شده است. ساختار فیزیکی روستا مانند تصاویری از افسانه ها به نظر می رسد.

مخروط های طبیعی که در یک منطقه وسیع پراکنده شده اند، به عنوان محل سکونت انسان بر روی صخره هایی عمل می کنند که به نظر می رسد خودشان کار مجسمه سازان خاصی بوده اند. جاده تبریز از میان این اثر هنری طبیعی می گذرد.

با نزدیک‌تر شدن به خانه‌ها، بازدیدکننده متوجه می‌شود که خانواده‌های بزرگی در دو یا سه تا از این مخروط‌های توخالی به هم پیوسته با ویژگی‌هایی مانند دهانه‌های روی سطح آن‌ها که نقش پنجره‌های واقعی را بازی می‌کنند، زندگی می‌کنند. پایین ترین مخروط ها به عنوان اصطبل و مخروط های بالا به عنوان محل زندگی استفاده می شود.

فضای داخلی خانه ها که معمولاً به یک نشیمن و یک اتاق خواب تقسیم می شوند، کم نور هستند. اما روستاییان به آن عادت کرده اند. راهروهای به هم پیوسته بسیار باریک هستند.

از بیرون، خانه ها آنقدر شبیه به یکدیگر به نظر می رسند که ممکن است به راحتی در روستا گم شوید. مسیرها و پله های شیب دار از قطعات سنگ برای حیوانات و همچنین انسان ساخته شده است.

همانطور که افسانه می گوید، اولین افرادی که در اینجا ساکن شدند، سربازانی بودند که نزدیک به 800 سال پیش در عملیات نظامی شرکت داشتند، که به طور اتفاقی مخروط ها را پیدا کردند و از آنها به عنوان استتار و محل اقامت موقت خود استفاده کردند. اما در بین باستان شناسان آن را مربوط به دوران پیش از اسلام می دانند.

کوه سهند

گنبد بزرگ کوه سهند در حدود 3700 متر ارتفاع دارد. کوهنوردی در تابستان و یا برای آسمان‌بازی در زمستان جالب است (1 آسانسور در دسترس است، دیگری در پروژه)

راب رشیدی این مجموعه 700 سال پیش ساخته شده است. این مکان جایی بود که همه جراحی ها را در آنجا انجام می دادند. کتابها از چرم ساخته شده بودند. آنها در آنجا علم تدریس می کنند.

باغ گلستان

باغ گلستان مکانی مناسب برای استراحت در زیر سایه درختان است. دیدن جاهای دیدنی تبریز را با ا

موزه هنر تبریز

موزه هنر تبریز اولین موزه هنر در آسیا و ایران و پنجمین موزه در جهان است.دیدن جاهای دیدنی تبریز را با این موزه به پایان برسانید

مقبره شاعران

مقبره الشعرا که به مقبره شورا نیز معروف است شاعران زیادی و شهریار نیز در اینجا مدفون هستند.

کاخ متعارف

کاخ متعارف تبریز از جاهای دیدنی تبریز است که دیدن آن پیشنهاد می شود. این کاخ زیبا تقریباً 60 سال پیش ساخته شده است.

4/5 - (1 امتیاز)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.