دانستنی های سفر

شرایط پرواز برای مادران باردار

پرواز برای کسانی که شرایط خاصی دارند نیازمند مراقبت‌های خاصی است، یکی از این افراد که شرایط خاصی برای آنها در نظر گرفته می شود مادران باردار هستند؛ که می‌توانند با رعایت کردن یک سری نکات ایمنی و انجام دادن مراقبت های ویژه با هواپیما سفر داشته باشند و در این ایام  دچار مشکل نشوند.

 البته این نکته را باید بدانند که بارداری می‌تواند خطر ترومبوز وریدی را در مادران باردار افزایش دهد و البته شرایط نادری است که به دلیل نشستن طولانی مدت ممکن است خون در پاها و رگ ها لخته شود و مشکلات این چنینی را برای مادر باردار به وجود می آورد. اما همه اینها به این معنی نیست که خانم‌های باردار نمی توانند تا زمان زایمان شان پرواز نداشته باشند.

نکات پرواز در دوران بارداری

در میان مسافران همانطور که گفته شد خانم های باردار شرایط ویژه‌ای دارند. خانم های باردار باید تمام پیشگیری های قبل از سفر را در رابطه با شرایطی که دارند انجام دهند. در زمان پرواز واکسیناسیون و بیمه مسافرتی را فراموش نکنند.

مادران باردار در زمان سفر هیچ گونه نگرانی نباید داشته باشند، افرادی که در این دوران حساس هستند به دلیل متفاوت ممکن است سفرشان را به تاخیر بیندازد و مجبور به سوار شدن با وسایل نقلیه دیگر شوند اما رعایت نمودن چند دستور عمل صحیح  می تواند به راحتی سفر هوایی را برای آنها به ارمغان بیاورد.

 در این میان به هیچ وجه با در نظر گرفتن بارداری نباید خود را مستعد مشکلات بدانند. در این مطلب قصد داریم نکات پرواز را در اختیار مادران بارداری که قصد سفر هوایی دارند  قرار دهیم.

متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند که در زمان بارداری حتما این نکات را مد نظر داشته باشند تا سفر آسان و با امنیت را به سرانجام برسانند. پرواز در دوران حاملگی دشوار به نظر می رسد اما اگر زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد دشوار نیست.

دوران بارداری به سه قسمت تقسیم می شود.

  • سه ماهه اول
  • سه ماهه دوم
  • سه ماهه سوم

سه ماهه دوم شرایط کم تری نسبت به سه ماهه اول و سوم دارد و مراقبت های آن نسبت به دو دوره ای که گفته شد کم تر است. شرایط فیزیکی مادر هم نسبت به دوره اول و دوره سوم در حالت عادی تری  قرار می گیرد؛ به همین دلیل در سه ماهه دوم سفرهای هوایی برای مادر باردار راحت تر است، البته ممکن است یک خانم باردار طبق شرایط خاصی که دارد نتواند حتی در سه ماهه دوم هم از هواپیما استفاده کنند.

قوانین سفر هوایی برای مادران باردار در خطوط هواپیمایی داخلی

شرکت های هواپیمایی مختلف قوانین متفاوتی هم معمولاً در نظر می گیرند، مثل شرکت هواپیمایی ماهان، ایران ایر، آسمان، هما کیش ایر، قشم ایر، تابان دارای شرایط و قوانین یکسانی و در یک چارچوب هستند.

 مثلاً این شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرده اند که پروازهای کمتر از دو ساعت برای مادران باردار که بارداریشان  کمتر از ۳۲ هفته است راحت تر است  و امکان پرواز برای آنها فراهم می شود؛ اما در صورتی که طول زمان پرواز بیشتر از دو ساعت شود و سن بارداری مادر از ۲۸ هفته برای بارداری اول کمتر باشد امکان پرواز وجود ندارد.

 البته یک ممنوعیت کلی و قطعی هم در کلیه شرکت هواپیمایی لحاظ شده است که سفرهای هوایی در ماه آخر بارداری از نظر پزشکی ممنوع است و  می توان گفت در بالای ۳۵ هفته به صورت کلی کامل ممنوع است به هر صورت نیازمند این است که شما از پزشک مربوطه گواهی دریافت کنید که اگر در شرایط خاصی هستید پزشکان هواپیما مراقب شما باشند لازم به ذکر است که این مجوزها معمولاً ۴۸ تا ۷۲ ساعت اعتبار دارد.

بهترین سن پرواز در دوران بارداری

سه ماهه اول و آخر ابستن  مناسب پرواز  نیست. بهترین دوره سفر همان طور که گفته شد دوره دوم می باشد. مسافرت با هواپیما در سه ماهه دوم راحت تر از دو دوره گفته شده است. به این ترتیب مسافرت با هواپیما در ماه ششم بارداری می تواند یک فرصت طلایی برای شما محسوب شود. البته مسافرت با هواپیما در ماه هشتم بارداری در صورتی که مشکل خاصی نداشته باشند  می توانند ان را انجام دهند.

قوانین مسافرت با هواپیما در بارداری شرکت‌ های هواپیمایی خارجی

قوانین مسافرت با هواپیما در بارداری معمولاً در برخی از ایرلاین ها با هم یکسان است. هواپیماهای خارجی  برای مادران باردار تا قبل از ۳۶ هفتگی هیچ گونه مشکل خاصی اعلام نکرده است و کاملاً مجاز به پرواز هستند.

 هواپیمایی بریتیش ایرویز اعلام کرده است که حتماً باید گواهی پزشکی و اعلام تاریخ زایمان از جانب پزشک وجود داشته باشد تا اجازه پرواز داده شود.

 در بارداری های تک قلو و بارداری هایی که سن بارداری به ۳۶ هفتگی می رسد و همچنین بارداری های چند قلویی  که تا ۳۲ هفتگی رسیده‌اند هیچگونه منعی برای پرواز وجود ندارد.

پرواز امارات و قوانین سفر هوایی بانوان باردار

در پروازهای امارات امکان پرواز در هر هفته از حاملگی برای خانم ها مجاز است اما یکسری شرایط برای مادر باردار باید در نظر گرفته شود این شرایط عبارت هستند از:

 مجوز از خدمات پزشکی برای بارداری های تک قلو بعد از گذراندن هفته سی و ششم بارداری و چند قلو بعد از گذراندن هفته سی و دوم بارداری .

برای بارداری هایی که بین هفته یازدهم تا سی و ششم است  هیچگونه منعی اعلام نشده است و در دسته بارداری های پر ریسک قرار ندارد. باید بدانید که سفرهای هوایی برای بانوان باردار با سن بارداری کمتر از یازده هفته نیازمند هیچ گونه گواهی یا مجوز پزشکی در هواپیمایی امارات نخواهد بود.

عوارض سفر هوایی در بارداری

مسافرت با هواپیما در بارداری ریسک و خطر خاص خودش را دارد  و همین دلیل باعث شده است تا از سمت شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی با مقررات بسیار سختگیرانه ای روبرو شوند. طول پرواز باعث میشود استرس های شدیدی به مادر وارد شود و همین موضوع در قدم اول برای جنین بسیار مضر خواهد بود.

 علاوه بر اینها شرایط نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هواپیما برای مادر باردار می تواند ناراحت کننده باشد. این موارد مخصوصاً در سفرهای طولانی به مراتب باید بیشتر از موارد عادی جدی گرفته شود.

 از اینها گذشته شرایطی که مادر باردار در ماه های آخر تجربه می کند می تواند حاملگی را با ریسک بسیار زیادی روبرو کند. احتمال زایمان زودرس را برای مادر بیشتر خواهد کرد و ممکن است او را در شرایط اورژانسی پزشک قرار دهد که البته بر اثر استرس هایی که به مادر ممکن است در طول سفر وارد شود ممکن است در هواپیما دچار زایمان زودرس شود و با توجه به نبود امکانات پزشکی تا رسیدن به مقصد خطر جانی برای مادر و جنین به همراه بیاید؛

به همین دلیل است که اکثر شرکت‌های هواپیمایی مسافرت هوایی در  یک ماهه آخر بارداری را ممنوع کرده اند و سفر هوایی در زمان بارداری برای بارداری های پرخطر یا افرادی که دارای سابقه سقط جنین هستند از سمت پزشک مربوطه منع شده است.

بنابراین خانم های بارداری که قصد سفر هوایی را دارند بهتر است قبل از سفر حتماً به واسطه پزشک شان معاینه شوند و اسنادی را مرتبط با تاریخ تقریبی زایمان اطلاعات تماس پزشک گروه خونی خود را دریافت کنند.

 برخی از ایرلاین‌ها مادران باردار را ملزم به داشتن گواهی پزشکی می کنند که به واسطه پزشک امضا و مهر شده باشد. در واقع مسافران باردار باید یک کپی از تمامی آزمایشات پزشکی  را همراه خود داشته باشند تا در صورت نیاز بتوانند آنها را در اختیار شرکت های هواپیمایی قرار دهند.

 اگر سفر شما به کشورهای خارجی باشد باید این نکته را بدانید که داشتن کارت واکسیناسیون قبل از سفر ضروری هستند. همراه داشتن سندی مبنی بر انجام واکسیناسیون برای وارد شدن به برخی از کشورها الزامی است.

 مادران باردار حتماً باید در کیف خود داروهایشان را به همراه ببرند در زمینه حفظ سلامتی در هواپیما توصیه های  بسیار زیادی شده است همه آن ها را باید جدی بگیرند.

مثلاً باید در رابطه با نوع خوابیدن در هواپیما و اینکه به چه شکل بر روی صندلی بنشیند تا ایمنیشان در طول پرواز حفظ شود نکاتی را مطالعه کنند.

 نحوه مقابله با درد در سفر و باید ها و نباید های پرواز را  خانم های باردار باید از قبل بدانند تا در زمان پرواز دچار مشکل نشوند.

اگر باردار هستید ، سعی کنید صندلی کنار راهرو  را انتخاب کنید تا در زمانه بلند شدن و حرکت کردن  دچار مشکل نشوید. برخی از شرکت‌های هوایی برای مادران باردار صندلی های مجزا در نظر می گیرند.

مسافران باردار صندلی‌هایی دارند که می توانند پاهایشان را بر روی بالشتک های مخصوص بگذارند تا ارتفاع پاهایشان تنظیم شود.

در طول پرواز حتما چند بار از جای خود بلند شوید و قدم بزنید و پا های خود را روی کف زمین نگه دارید و از جمع کردن آن بپرهیزید. مادران باردار بیشتر مستعد سرماخوردگی هستند به همین دلیل تهویه هوای بالای سر می تواند در تصفیه هوا کمک زیادی به شما کند.  پیشنهاد می شود که مادران باردار  حتما از ماسک برای جلو گیری از مبتلا شدن به بیماری های عفونی استفاده کنند تا خطری او و جنین را تهدید نکند.

4.6/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا