کردستان

روستای اورامانات کردستان، بهشتی در غرب ایران

یکی از روستاهایی که در استان کردستان و در مرز عراق قرار گرفته است، اورامان است. در اطراف این روستا، شهرها و روستاهای زیاد دیگری وجود دارند که سرشار از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی خاص هستند.

اورامان آنقدر شگفت‌انگیز است  که ارزش یک‌بار دیدن  را دارد. روستای اورامانات کردستان یکی از زیبا ترین روستا های ایران است که زیبایی های بی شماری را در خود جای داده است.

روستای اورامان که در منطقه اورامانات قرار گرفته است. جز زیباترین مناطق کوهستانی کشور است. اورامانات از مکان های دیدنی کردستان محسوب می‌شود. رودخانه سیروان و لیله از میان دهکده زیبا می گذرد و شادابی و طراوت را به آن منطقه هدیه داده است.

 این دو رودخانه در میان مرز مشترک ایران و عراق قرار گرفته است که این دو را به یکدیگر اتصال می دهد. اورامان از مناطق گردشگری و بسیار زیبای ایران محسوب می‌شود که هر ساله گردشگران بسیاری از این منطقه دیدن می‌کنند. در سال های اخیر به میزان گردشگران خارجی در رابطه با بازدید از این طبیعت زیبا افزوده شده است که بیشترین گردشگران از سمت آلمان و اسپانیا به اورامان آمده بودند.  اگر به طبیعت گردی علاقه دارید دیدن روستای اورامانات کردستان را فراموش نکنید. عکس های روستای اورامانات واقعا دیدنی هستند و زیبایی های این منطقه را نشان می دهد.

در ادامه قصد داریم هر آنچه که بهتر است در رابطه با اورامانات بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم پس با ما همراه باشید.

 روستای اورامانات کردستان دقیقا کجاست؟

روستای اورامانات کردستان
روستای اورامانات کردستان

اورامانات نام منطقه‌ای است که  در شهرستان سروآباد قرار دارد  و در غرب استان کردستان واقع شده است و از غرب به سمت عراق و از جنوب  به کرمانشاه ختم میشود و جاده حدود ۷۵ کیلومتری آن را به مریوان اتصال میدهد. این منطقه بخش مشترکی  در میان عراق و ایران است که با دارا بودن یک دشت پر پیچ و خم و عبور از رود های زیبا و پیچ در پیچ طبیعتی بکر و دست نخورده را پدید آورده است. عکس های روستای اورامانات بسیار خاص هستند با دیدن این عکس ها به زیبایی این روستا پی می برید.

 چشمه های مشهور این منطقه زیبایی آن را دوچندان کرده است این دو رود در نزدیکی عراق به هم می پیوندند.

 خانه های اطراف شهر به گونه‌ای ساخته شده اند که همگی از جنس سنگ هستند و به صورت خشک چین و پلکانی بر روی هم قرار گرفته اند و به همین دلیل اورامانات را روستای هزار ماسوله هم می گویند.

 اورامانات از دو قسمت بزرگ و کوچک تشکیل شده است در قسمت کوچک به آن شهر حلبچه می‌گویند و از توابع کشور عراق است و در قسمت بزرگ جزو استان‌های کرمانشاه و کردستان است که برای ایران می باشد.

 روستای اورامان مرکز بخش اورامان تخت است و اغلب مردم از شهرهای سنندج مریوان تهران حلبچه کامیاران جوانرود روانسر کرمانشاه ویلا های خاصی در این منطقه ساخته اند. روستای اورامانات کردستان جز مراکز گردشگری کردستان است که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

مسیر دسترسی به روستای اورامانات کردستان

 آدرس روستای اورامانات  را می توانید در نقشه کردستان زیبا پیدا کنید. برای رفتن به اورامان از سمت تهران باید با خودروی شخصیتان ۶۶۰ کیلومتر را پشت سر بگذارید و  ازسنندج به سمت سروآباد بروید.

از طریق پرواز هم می توانید از پایتخت به سنندج سفر کند و در آنجا از خودروهای مختلف برای رسیدن به اورامانات استفاده کنید. روستای اورامانات کردستان مسیر بسیار زیبایی دارد و می توانید دراین مسیر زیبایی های بی شماری را از نزدیک با جان و دل حس کنید. اگر برایتان پیدا کردن آدرس روستای اورامانات دشوار است می توانید از اپلیکیشن های مختلف مکان یابی کمک بگیرید.

آدرس روستای اورامانات کردستان مریوان جنوب شرقی شهر مریوان است. عکس های روستای اورامانات را می توانید در سایت های مختلف گردشگری کردستان تماشا کنید.

معنی روستای اورامانات کردستان چیست؟

روستای اورامانات کردستان
روستای اورامانات کردستان

 اورامان که آن را هورامان هم می نامند نام روستای قدیمی است. البته این روستا در زمان محلی به اهورامان  هم معروف بوده است.

اورامان دارای دو بخش هورا و مان هست که بسیاری بر این عقیده اند که اورا همان اهورا بوده است و به معنی خورشید و هورامان به معنی خانه خورشید است.

دومین دیدگاه می‌گوید که کلمه اورمان و یا هورمان از دو بخش تشکیل شده. بخش اول، یعنی او (هو)، به معنی بلندی و مکان بالا است و بخش دوم، یعنی رام، به معنی آرامش است.

 در کل،‌ کلمه اورمان به معنی سرزمین مرتفع و آرام تلقی می‌شود.دیدگاه دیگری نیز می‌گوید که هورآمان، همان خورآمان است که به معنای مشرق و خورشید است.

 مردم اورامان بر این باورند که در گذشته اورامان از شهرهای بزرگ منطقه و دارای حکومت و مرکزیت خاصی بوده است. در سال‌های اخیر کاوش‌های باستان‌شناسی در این منطقه انجام شد که سابقه آن تا ۶۰۰۰ سال می‌رسد و مرتبط به دوره مس هست.

 کتیبه ای در اورمان قرار دارد که مرتبط با زبان آشوریان است و این می‌تواند سندی بر باستانی بودن این منطقه باشد. برخی بر این باورند که سابقه مرکزیت شهر اورامان به دوره ساسانیان برمیگردد آداب و رسوم و نام هایی که در این منطقه قرار گرفته است نشانه ای از باستانی بودن  این منطقه است. اما اینکه شهر حتماً مرتبط به زمان ساسانیان است یا خیر نیازمند اسنادی بسیار دقیق است که در حال حاضر مستندی بر آنها به دست نیامده است.

تاریخچه روستای اورامانات کردستان 

روستای ازمیغان طبس یکی دیگر از روستاهای زیبای ایران است.

بر اساس مدارکی که به جا مانده است در نزدیکی دهکده اورامانات دهکده های ناو هجیج و اسپریز مردمانی بودند که پیشینه آن ها به ۴۰ هزار سال قبل برمی گردد.

از این دوره تاریخی وسایل غارنشینی باقی مانده است و تعدادی استخوان و … که شبیه به اسکلت بز کوهی است در میان غار های اورامان پیدا شده است.

 همچنین استخوان های انسان های نئاندرتال در این تپه پیدا شده است که گفته می‌شود قدمت آنها به ۴۰ هزار سال قبل برمیگردد به مرور زمان انسان هایی به این دهکده مهاجرت کردند که بازمانده آنها در غاری به نام کناچه پیدا شده است.

باید بدانید  که محققان در حوالی دهکده مدارکی پیدا کرده اند. این یافته ها از تاریخی‌ترین آثار بوده است که در این منطقه پیدا شده است و معماری آن به ناحیه غرب زاگرس ارتباط دارد. چرا که ساخت و طراحی آن به گونه ای معماری ان زمان  بوده است و در نزدیکی روستای تنگی کتیبه های پیدا شده است که از زمان آشوریان به یادگار مانده است.

 تصاویری از فرمانروایان عاشوری رویین کتیبه حکاکی شده و سنگ نوشته هایی با خط میخی هستند. کارشناسان تعدادی پوست حیوان را هم در این منطقه پیدا کردند که معتقد اند مرتبط با دوره سلوکیان و اشکانیان است و به زبان یونانی و پهلوی روی آن حکاکی شده است.

 تمام این آمار در داخل ظرفی بودند که گفته می شود شخص به نام دکتر سعید کردستانی آن را به انگلیسی ها هدیه داده است و آنها این اشیا با ارزش را در موزه انگلیس نگهداری می کنند به نظر می رسد در آن زمان مردم اسناد خرید و فروش شان را بر روی پوست حیوانات می نوشتند.

در سال ۱۳۰۵ در غاری در دره تنگیور پالنگان، نوشته‌ای کشف شد که تا کنون، کهن‌ترین سند یافت شده از این منطقه به حساب می اید. این نوشته، متنی به خط یونانی بر پوست آهو است که بعدها به بنجاق اورامان مشهور شد. این نوشته نشان می‌دهد که منطقه پالنگان، عمر و قدمت بیشتری از اورامانات دارد.

 در روزگارهای دور و پیش از ورود صنعت به این منطقه، کفش و لباس مردم به دست دوزندگان محلی بافته می‌شد. حالا نیز بسیاری از صنایع‌دستی گذشته همچنان زنده است. از همه مهم‌تر آنکه بسیاری از جشن‌ها و رسوم قدیمی نیز در این منطقه با جدیت برگزار می‌شوند.

گردنه ژالانه، زیبا ترین قسمت روستای اورامانات

روستای اورامانات کردستان
روستای اورامانات کردستان

یکی از قسمت های زیبایی در اورامانات که واقعا دیدنی است و از دیدن ان به وجد می ایید گردنه ژالانه است. به فضای تشکیل‌یافته میان دو کوه کنار هم گردنه می گویند. سروآباد و روستای اورامان که دقیقا در میان کوه‌ها قرار گرفته‌اند، گردنه‌های مختلفی تشکیل شده اند و یکی از معروف‌ترین گردنه‌های سروآباد، گردنه ژالانه است.

ژالانه ارتفاع و موقعیت عالی دارد و ‌در فصل‌های سرد سال پوشیده از برف می باشد  و گاهی ممکن است در فصل سرد، ریزش بهمن نیز اتفاق بیوفتد‌.

 در بهار و تابستان طبیعت چهره زیبا و خاص   خود را به نمایش می‌گذارد و می‌توانید با خیالی راحت از زیبایی و شکوه ژالانه لذت ببرید.

غار قوری قلعه

یکی از غار های نام اشنایی است که مطئنا بار ها و بار ها نامش را شنیده اید. این غار در نزدیک روستای قوری قلعه قرار گرفته است.

در گذشته، قلعه‌های فراوانی در این روستا قرار داشتند که به شکل قوری بودند.

قوری قلعه از جمله غارهای تاریخی بسیار قدیمی و ارزشمند کشور است که در دهانه آن، آثاری از دوران ساسانی در آن یافت شده است.

هم‌اکنون این غار، در دو فاز یکی به طول ۵۰۰ متر و دیگری به طول ۱۰۰۰ متر قابل بازدید برای عموم است. هزینه بازدید از این غار نیز، ۳۰۰۰۰ تومان است. این غار در ۲۵ کیلومتری شهر روانسر و در دامنه شاهکوه از کوه‌های رشته‌کوه زاگرس، قرار  گرفته است.

اولین نفر باید جهت امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا