معرفی کامل بندرعباس ایران 1403
بندرعباس ایران در تنگه شمالی هرمز در مجاورت خلیج فارس و دریای عمان با ارتفاع 10 متر از سطح دریا واقع شده است. از آب و هوای گرم و مرطوب برخوردار است و دارای دو فصل گرم طولانی و زمستانی معتدل و کوتاه است. بندرعباس از 4 قسمت به نام های «مرکزی»، «در»، «تخت»، «قلعه قاضی»، 4 شهر و 11 بخش روستایی تشکیل شده است.
بندرعباس شهری در حال توسعه و یکی از مهمترین مراکز استراتژیک و تجاری در ایران و جهان است که از نظر موقعیت جغرافیایی مناسب دارای موقعیت ممتاز اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است. به همین دلیل است که مسیر بندر عباس به کیش نیز دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
منابع عظیم نفت، ماهیگیری و شکار مروارید، نقطه اتکایی برای حمل و نقل کالا و سرمایه ای در اشکال مختلف، نتایج بزرگی در استان هرمزگان است، به طوری که بندرعباس ایران را به منطقه ویژه اقتصادی معدن، فلزات، کشتی سازی، و … تبدیل کرده است. واردات و صادرات کالا.
این شهر علاوه بر طبیعت تاریخی، فرهنگی و خاص جاذبه های مناطق گرمسیری و ساحلی، دارای صنایع دستی ارزشمند محلی است. مردم هرمزگان و ساکنان بندرعباس از نظر نژاد خود به دو گروه تقسیم می شوند: سفیدپوستان مهاجران آریایی، عرب و مهاجران، و سیاهان و آسیاییان بومی سیاهپوست از مهاجران آفریقا و سواحل عربستان هستند.
[irp posts=”2742″]اکثر مردم به زبان فارسی صحبت می کنند، آنها به بندری معروف هستند. برخی واژه های عربی، بلوچی و انگلیسی در این گویش وجود دارد. مردم در برخی مناطق استان به زبان عربی و گویش محلی خود صحبت می کنند. بیشتر آنها پیرو شیعه و سنی (شافعی) هستند.
درباره شهر خلاق بندرعباس ایران
بندرعباس، واقع در سواحل جنوبی ایران، دروازه ورود به سایر ملل است. همچنین مسیر بندر عباس به کیش برای سایر ملل اهمیت ویژه ای دارد. صنایع دستی و هنرهای محلی، غذاهای دریایی، موسیقی محلی و ترانه از اصلی ترین ویژگی های فرهنگی شهر است.
با این حال، صنایع دستی و هنرهای محلی قدیمی ترین و برجسته ترین صنایع خلاق در شهر هستند و شامل سه دسته می شوند: صنایع دستی عملی و دریایی، لباس محلی و آلات موسیقی محلی. برای بندرعباس، صنعت هنر و صنایع دستی بخش مهمی از اقتصاد شهر است، با گردش مالی سالانه حدود 2 میلیون دلار و صادرات نزدیک به 1.5 میلیون دلار آمریکا، و همچنین ایجاد 8000 فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم در زمینه های تولید، توزیع، تبلیغات، فروش، صادرات و آموزش صنایع محلی. به همین دلیل است که مسیر بندر عباس به کیش نیز دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
هر ساله نمایشگاه ها و کنفرانس های زیادی در سطح محلی، ملی و بین المللی برگزار می شود. این نمایشگاهها اغلب مابین بندر عباس به کیش برگزار می شود که با رزرو تور نوروزی کیش 1403 در سفرآس 24 می توانید با یک تیر دو نشان بزنید. نیز بسیاری از این آثار هنری و صنایع دستی ایجاد شده توسط سازندگان و دانشجویان محلی را جشن می گیرند. بندرعباس ایران با ارائه فرصت برای طراحان جوان برای نمایش آثار خود، نسل جدیدی از هنرمندان را تشویق می کند و از سنت های جاری صنایع دستی اطمینان می دهد.
برای اطمینان از رشد مداوم بخش، بندرعباس قرار است میزبان نمایشگاه بین المللی صنایع دستی و جشنواره بین المللی خلیج فارس باشد. این رویدادها به دنبال به اشتراک گذاشتن صنایع دستی، تجربیات و دستاوردهای هنرمندان و کارشناسان بندرعباس ایران و سایر نقاط جهان و افزایش مشارکت زنان در توسعه اقتصاد پایدار است.
برای توسعه و ترویج بیشتر صنایع خلاق، تعدادی طرح، خط مشی و دستورالعمل اجرا شده است. اینها شامل الکترونیکی شدن فرآیند اخذ مجوزهای تجاری و ایجاد مکانیزمی برای سازماندهی و شناسایی صنعتگران خانگی با هدف سهولت راه اندازی و راه اندازی مشاغل برای افراد می شود. بازار هفتگی صنایع دستی نیز توسط دولت محلی معرفی شد تا بیشتر برای صنعتگران و به ویژه فرصت های اقتصادی برای زنان در صنعت صنایع دستی ایجاد شود.
ارزش افزوده:
مسیر بندرعباس به کیش یا بندر عباس به قشم به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای عامیانه تصور می شود:
- ادغام صنایع فرهنگی و خلاق در برنامه های توسعه محلی
- تغییر شهر از طریق ارزشهای فرهنگی و تشویق همکاری همه ذینفعان برای ارتقای تعاملات ملی و بین المللی
- حفظ میراث انسانی برای اطمینان از توسعه پایدار شهر
- به عنوان مرکز برتری در توسعه صنایع خلاق برای شهرهای همجوار خود.
تاریخ پیش از اسلام بندرعباس ایران
اولین گزارش بندرعباس مربوط به دوران داریوش بزرگ (بین 522 تا 486 پیش از میلاد) است. فرمانده داریوش، سیلاکوس، از بندرعباس عازم هند و دریای سرخ شد. در زمان فتح اسکندر بر امپراتوری ایران، بندرعباس با نام هرمیرزاد شناخته می شد .
در سال 630 میلادی، ماهاراجا دربار راجا از جمرون در جنگ شکست خورد و به سیلان فرار کرد، و بعداً توسط طوفان به سواحل دور افتاده کوالا سانگای قیله ، کده ( مالزی کنونی ) منتقل شد. ساکنان Kedah او را فردی شجاع و باهوش دانستند و او را پادشاه Kedah کردند. در سال 634 میلادی، پادشاهی جدید در کداه تشکیل شد متشکل از اعضای خانواده سلطنتی فارسی و بومی مالایی از هندو ایمان، پایتخت بود.
دوره پرتغالی ها در بندرعباس ایران
در قرن شانزدهم، بندر عباس به کیش یا بندر عباس به قشم در پارسیان با نام Gamrūn شناخته می شد. در سال 1565، یک دریانورد اروپایی آن را بامدل گومبروک (یعنی بندر گومروک یا “بندر سفارشی”) نامید و این را به عنوان نام فارسی و ترکی ذکر کرد. بندرعباس در سال 1514 توسط پرتغالی ها فتح شد و محل مهمی برای حفاظت از تجارت آنها در خلیج فارس و هند بود. آنها به دلیل وجود خرچنگ در سواحل آن، شهر را کومورو نامیدند.
در سال 1614، کومورائو توسط عباس بزرگ از پرتغالی ها گرفته شد و به بندرعباس تغییر نام داد. شاه عباس با پشتیبانی نیروی دریایی انگلیس، این شهر (که در جهان انگلیسی زبان با نام Gombraun شناخته می شود ) را به یک بندر بزرگ تبدیل کرد.
در سال 1622، نامهای پرتغالی و انگلیسی به طور رسمی ترکیب شده و Combrù یا Combu را تشکیل دادند، اگرچه ساکنان هنوز آن را بندرعباس می نامیدند. سر توماس هربرت گفت که نام رسمی انگلیسی Gumbrown است، اما [gŏmrōōn] تلفظ می شود. او در سال 1630 نوشت که “برخی (اما من آنها را تحسین نمی کنم) آن را Gamrou ، دیگران Gomrow و دیگران می نویسند.
در سال 1622 میلادی شاه عباس با کمک نیروهای انگلیسی و فرمانده ایرانی امام قلی خان نیروهای پرتغالی را شکست داد. به افتخار این پیروزی، گمبروون به بندرعباس تغییر نام داد. در تقسیم بندی کنونی بندرعباس در استان هرمزگان و یکی از مهمترین مرکز استراتژیک و تجاری در مجاورت خلیج فارس و دریای عمان است . به همین دلیل است که مسیر بندر عباس به کیش یا بندر عباس به قشم نیز دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
دوره هلندی و فرانسوی
در دوره بعدی بندرعباس تحت سلطه هلند بود تا اینکه در سال 1758 توسط فرانسه تصرف شد. این حادثه به حضور هلندی ها در خلیج پایان داد و بازیکن جدیدی را وارد منطقه کرد، یعنی فرانسوی
دوره عمانی بندرعباس
بین سالهای 1794 و 1868، بندرعباس از طریق قرارداد اجاره با ایران تحت کنترل سلطنت عمان و زنگبار بود. ظاهراً جزئیات اجاره نامه اصلی بین نسخه های عربی و فارسی متفاوت است. عمانی ها امتداد ساحلی حدود 100 مایلی از سادیج تا خمیر و داخل آن را تا شمیل در حدود 30 مایلی کنترل کردند. آنها همچنین جزایر هرمز و قشم را تحت کنترل داشتند. بنابراین از همین نقطه تاریخی بود که مسیر بندر عباس به کیش یا بندر عباس به قشم دارای اهمیت ویژه ای شد.
در سال 1823، فارسها سعی کردند عمانی ها را بیرون کنند، اما سلطان با رشوه و خراج فرماندار شیراز توانست بند خود را در بندر حفظ کند. در سالهای 46-1845، ارتش تحت فرماندار کل فارسبندر را برای اخاذی تهدید کرد، در حالی که ارتش دیگری تحت فرمانداری کرمان میناب را محاصره کرد. عمانی ها تهدید کردند که ایران را محاصره خواهند کرد، اما مقیم بریتانیا در بوشهر آنها را متقاعد کرد که عقب نشینی کنند.
پارسیان این شهر را در سال 1854، در حالی که سلطان در زنگبار بود، بازیابی کردند. تحت فشار انگلیس به دنبال جنگ انگلیس و ایران در سال 1856، ایران اجاره عمان را با شرایط مطلوب تمدید کرد. روشن شد که قلمرو اجاره ای متعلق به استان فارس است و پرچم ایران بر فراز بندرعباس به اهتزاز در می آید.
نرخ اجاره بها نیز افزایش یافت. تحت فشار انگلیس، این قرارداد در سال 1868 تمدید شد، اما با نرخ اجاره بیشتر و برای مدت کوتاه تر. دو ماه پس از تمدید آن، اجاره توسط دولت فارس لغو شد و دلیل آن شرطی بود که در صورت سرنگونی سلطان عمان فسخ آن را مجاز می دانست.
تاریخ معاصر بندرعباس
زمین لرزه در ژوئیه 1902 به قسمت هایی از شهر از جمله خانه فرمانداری و گمرک و جزیره قشم در نزدیکی آن آسیب رساند. محمدرضا شاه پهلوی به بندرعباس به عنوان بندری استراتژیک توجه ویژه ای داشت و در زمان او دولت سرمایه های هنگفتی را در زیرساخت ها سرمایه گذاری کرد.
بندرعباس به عنوان یک نقطه حمل و نقل عمده ، عمدتا برای واردات عمل می کند و سابقه طولانی تجارت با هند، به ویژه بندر سورات را دارد. سالانه هزاران گردشگر از شهر و جزایر اطراف از جمله قشم و هرمز دیدن می کنند. از همین رو مسیر بندر عباس به کیش یا بندر عباس به قشم دارای اهمیت ویژه ای شد که البته شما می توانید بصورت هوایی و با تور لوکس کیش به جزیره کیش سفر کنید.
بندرعباس یک بندر ماهیگیری کوچک با حدود 17000 نفر در سال 1955 بود، قبل از برنامه های اولیه برای توسعه آن به عنوان یک بندر بزرگ. تا سال 2001، این شهر تبدیل به یک شهر بزرگ شد. جمعیت آن 450 هزار نفر است (برآورد سال 2011).
جغرافیا بندرعباس ایران
بندرعباس در زمین مسطح با ارتفاع متوسط 9 متر (30 فوت) از سطح دریا واقع شده است. نزدیکترین مناطق مرتفع کوه جنو ، 17 کیلومتر (11 مایل) در شمال، و کوه پولادی، 16 کیلومتر (9.9 مایل) در شمال غربی شهر است. نزدیکترین رودخانه به بندرعباس، رود شور است که از کوه جنو سرچشمه می گیرد و به خلیج فارس، در 10 کیلومتری (6.2 مایل) شرق شهر می ریزد. در جنوب شهر جزیره قشم قرار دارد. به همین دلیل است که مسیر بندر عباس به قشم نیز دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
آب و هوا
بندرعباس دارای آب و هوای بیابانی گرم (طبقه بندی آب و هوایی کوپن BWh ) است. حداکثر دما در تابستان ها می تواند به 49 درجه سانتی گراد (120 درجه فارنهایت) برسد در حالی که در زمستان ها حداقل دما ممکن است تا 5 درجه سانتی گراد (41 درجه فارنهایت) کاهش یابد. میزان بارندگی سالانه در حدود 170 میلی متر (6.7 اینچ) و متوسط رطوبت نسبی 65 درصد است.
[irp posts=”2545″]در تابستان، بندرعباس برخی از بالاترین میانگین نقاط شبنم شهرهای جهان را می بیند، میانگین دمای آنها 27 درجه سانتی گراد (81 درجه فارنهایت) و اغلب بیش از 30 درجه سانتیگراد (86 درجه فارنهایت) است. در نتیجه، شاخص های گرما به طور کلی در بیشتر روزهای تابستان از 50 درجه سانتی گراد (122 درجه فارنهایت) بالا می روند. این رطوبت زیاد باعث می شود که محدوده روزانه تابستان کمتر از آب و هوای بیابانی باشد و در نتیجه جریان هوا از آبهای گرم خلیج فارس ایجاد می شود.
حمل و نقل
فرودگاه بین المللی بندرعباس دارای ظرفیت و امکاناتی برای فرود هواپیماهای ترابری بزرگ است.
جاده ها: بندرعباس از طریق بزرگراه های زیر قابل دسترسی است:
جاده سطح اول ایران بندرعباس- سیرجان ، 300 کیلومتری (190 مایل) شمال شرقی.
بندرعباس- کرمان، 484 کیلومتر (301 مایل) به سمت شمال شرقی.
بندرعباس- شیراز، 650 کیلومتری (400 مایل) شمال.
بندرعباس- زاهدان، 722 کیلومتر (449 مایل) به شرق.
راه آهن: از سال 1993، بندرعباس پایانه جنوبی کریدور اصلی شمال – جنوب راه آهن جمهوری اسلامی ایران است که آن را از شمال به یزد، قم، تهران و قزوین متصل می کند.
ترکیب زبانی بندرعباس
بندری های اصلی (ساکنان بندرعباس) با بندری (بندری) صحبت می کنند، انواع فارسی مشابه آشومی همسایه و گویش های فارس و متمایز از فارسی جدید. بندری واژه های امانتی از زبانهای مختلف اروپایی (به عنوان مثال تاول ، ” حوله “) و برخی از عربی به عنوان مثال atā [اتى]، “آینده” ، فارسی و بلوچی دارد.
بندری
55٪
فارسی جدید
30٪
کوروشی
1٪
دیگر/مخلوط
10٪
محصولات
- بازار شبانه در بندرعباس
- خرما، مرکبات، تنباکو و کالاهای کارخانه (به عنوان مثال کنسرو ماهی تن).
- اورانیوم کیک زرد (20 تن در سال) از معدن گچین.
- بندرعباس محل تأسیسات تولید موشک های کروز ساخت چین برای ساخت و ارتقاء موشک های کروز ابریشم ( CSS-N-2 ) است.
بنابراین از همین نقطه تاریخی بود که مسیر بندر عباس به کیش یا بندر عباس به قشم دارای اهمیت ویژه ای به لحاظ استراتژیک شد.
صادرات
کالاهای ترانزیتی، خرما، مرکبات، تنباکو، شیلات؛ بندرعباس در گذشته به دلیل صادرات سفال های ایرانی شهرت داشت و در غرب به “goombroon” معروف بود. “ظروف Goombroon” پرسلن اصلی بود که در اوایل قرن بیستم از Goombroon به انگلستان وارد شد. بعداً با ظروف چینی وارد شده از چین جایگزین شد. کائولن ماده معدنی بود که پرسلن از آن ساخته شد.