مالزی کجاست؟ سفر به کشور مالزی 1403
کشور مالزی (Malaysia) از سرزمین های جنوب شرقی آسیا است که به همراه چین، اندونزی، سنگاپور، تایوان و ویتنام در حوضه دریای چین ( South China Sea) واقع شده. موقعیت جغرافیایی و آب و هوای بارانی، سبب شکل گیری انواع جنگل های سرسبز استوایی و سواحل بکر و زیبا در این کشور شده و آن را به عنوان یکی از برترین مقاصد توریستی جنوب شرق آسیا به جهان معرفی کرده.
از آنجا که سفر به مالزی در ایران نیز پرطرفدار است، این مقاله را به معرفی کامل این کشور اختصاص داده ایم و سعی کرده ایم اطلاعات جامعی درباره تاریخ، جغرافیا، آب و هوا، مردم، نقشه مالزی، جاذبه های گردشگری این سرزمین و پوشش مردم مالزی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با سفرآس 24 همراه باشید.
مالزی کجاست؟
این کشور در جنوب شرقی قاره آسیا قرار گرفته و از کشورهای حاشیه دریای چین جنوبی محسوب می شود. جایی که کشورهای زیادی از قبیل مالزی سنگاپور و تایلند را به عنوان قطب های گردشگری آسیا در خود جای داده. این کشور توسط دریای چین به دو بخش غربی شامل 11 ایالت و شرقی شامل 2 ایالت تقسیم شده که هر کدام دارای طبیعتی مشابه با یکدیگر هستند.
بخش غربی یا شبه جزیره مالزی در شبه جزیره مالایی قرار گرفته و با تایلند هم مرز است. بخش شرقی یا بورنئوی مالزی نیز منطبق با شمال جزیره بورنئو است و با اندونزی و برونئی دارای مرز مشترک می باشد. از همسایگان این سرزمین می توان به تایلند در شمال و سنگاپور در جنوب اشاره کرد.
مساحت این کشور 329758 کیلومتر مربع است و از 13 استان یا ایالت و سه منطقه فدرال تشکیل شده. هر 13 ایالت این کشور دارای سر وزیر و برخی از آنها نیز دارای پادشاه هستند. همچنین هر کدام از ایالت ها صاحب قانون اساسی و قوای سه گانه جدا از هم می باشند ولی در نهایت پادشاه مالزی در رأس حکومت قرار دارد.
پایتخت مالزی کوالامپور است که در بخش غربی این کشور واقع شده و بزرگ ترین شهر این کشور محسوب می شود. این کشور همچنین دارای یک پایتخت اداری است که در جزیره لابوان واقع شده. در واقع تصمیم دولت مبنی بر متمرکز نشدن سازمان های دولتی در پایتخت، سبب شد بسیاری از اداره های دولتی به شهر جدید پوتراجایا به عنوان پایتخت اداری – حکومتی منتقل شوند.
پرچم مالزی دارای 14 خط سفید و قرمز است که در گوشه آن یک ستاره 14 پر و یک هلال رسم شده. خطوط این پرچم نماد سرزمین های فدرال این کشور است که در 14 پر ستاره وحدت آنها به تصویر کشیده شده.
نگاهی بر تحولات تاریخی مالزی
شبه جزیره مالایا به دست ماجراجویان پرتغالی ها کشف شد و همان ها بودند که اولین حکومت را در این سرزمین تشکیل دادند. اما طولی نکشید که منابع بی شمار این شبه جزیره چشم بریتانیا را گرفت و آنها را برای تصرف این کشور مصمم کرد. دوران تسلط بریتانیا منطبق بود با شکوفایی اقتصادی این کشور و رونق تجاری آن.
تشکیل نخستین پادشاهی مالزی به قرن دهم بر می گردد. در این زمان اگر چه پادشاهی مالزی بود که بر بنادر شهرهای ساحلی حکومت می راند، اما هنوز سایه استعمار بر سر این سرزمین سنگینی می کرد. در این زمان فدارسیونی متشکل از سنگاپور، مالاگا و بروئنی تحت حمایت انگلستان تشکیل شد که تا سال ها دوام آورد.
تلاش مردم برای کسب استقلال بالاخره در 31 اوت سال 1957 به بار نشست و تلاش های ماهاتی محمد به خروج نیروهایی انگلیسی از این کشور ختم شد. پس از این تاریخ، فدراسیون مالزی متشکل از صباح، برونی، شبه جزیره مالایی و سنگاپور تشکیل شد و کشور مالزی برای همیشه خود را از چنگال استعمارگران رها کرد. به مناسبت این رهایی 31 اوت روز استقلال این کشور نام گرفت و هم اکنون مردم مالزی خاطره این روز را با جشن و رژه گرامی می دارند. مسافران این شهر باید بدانند که اختلاف ساعت مالزی با تهران حدود سه ساعت و نیم است.
تحول بعدی این کشور را باید مربوط به سال 1965 دانست. زمانی که سنگاپور اعلام استقلال کرد و خود را کشوری مستقل نامید. بروئنی نیز که بیشتر متمایل به بریتانیا بود به این کشور نپیوست و تحت سلطه انگلیس باقی ماند. در حال حاضر این کشور توانسته با سیاست هایی ویژه چون فروش نفت و مهاجر پذیری خود را به سطح بالایی از رفاه اتقصادی برساند و به عنوان کشوری در حال توسعه گام های بلندی را برای پیشرفت خود بردارد.
کشور مالزی اکنون از اعضای سازمان ملل متحد است و همچنین در اتحادیه کشورهای مشترک المنافع (Commonwealth of Nations) به همراه 52 کشور دیگر از جمله کانادا، بریتانیا، سنگاپور و استرالیا حضور فعال دارد. زبان مالزی مالایی است اما خط آن هنوز تحت تأثیر استعمار بریتانیا، انگلیسی می باشد.
اقتصاد مالزی و تکیه همیشگی آن بر صادرات
اقتصاد این کشور مانند تمام سرزمین های دریایی در گذشته بر پایه تجارت استوار بوده است. انواع ابزارآلات چینی و ادویه های گوناگون حداقل تا پیش از سده هفدهم عمده محصولات تجاری این کشور به شمار می آمد. پس از قرن هفدهم و کشف قلع که همزمان بود با تسلط بریتانیا و بهره برداری از درختان کائوچو و خرمای روغنی اقتصاد این کشور نیز دچار تحول شد. از این زمان سه ماده قلع و کائچو و خرمای روغنی هستند که دست در دست هم اقتصاد این کشور را به پیش می برند.
پس از تأسیس مالزی، دولت نخستین برنامه مالی کشور را با بازنگری برنامه های پیشین در سال 1965 آغاز کرد. در سال 1370 نیز این کشور با کاهش تکیه خود بر معدن و زراعت سعی کرد اقتصادی صنعتی را پایه ریزی کند. در این زمان سرمایه گذاری ژاپن طبق قوانین کشور مالزی سبب رونق صنایع شد و صادرات محکم ترین پایه اقتصاد این کشور قرار گرفت.
بحران مالی آسیا در سال 1977 مالزی را نیز چون دیگر کشورهای آسیای شرقی درگیر کرد و اقتصاد رو به رشد مالزی را برای مدتی متوقف نمود. این بحران که با فروپاشی بات تایلند شروع شده بود در قیمت رینگیت مالزی نیز تأثیر گذاشت و سبب کاهش ارزش آن در برابر دلار آمریکا شد. نرخ سهام مرکب بازار کوالالامپور نیز طی مدت کوتاهی کاهش چشم گیری را تجربه کرد.
پس از این اتفاقات شورایی برای حل بحران موجود تشکیل شد که سعی در بازسازی کشور و برگرداندن آن به دوران پیش از بحران و حفظ ارزش واحد مالی مالزی داشت. پس از این دولت گام هایی رو به جلو برداشت که کشور را روز به روز به رونق اقتصادی نزدیک می کرد. گام هایی چون برداشت و فروش نفت و باز کردن مرزها بر روی مهاجران. این کشور پس از پشت سرگذاشتن یک تاریخ اقتصادی پر فراز و نشیب اکنون به عنوان یک کشور نوپای در حال پیشرفت شناخته می شود.
آب و هوای کشور مالزی؛ زیر باران باید رفت!
باران! باران! و باز هم باران! این واژه به طور کامل پاسخ مالزی کجاست را از نظر آب و هوایی مشخص می کند. است. این کشور در نزدیکی خط استوا قرار گرفته و تحت تأثیر این موقعیت جغرافیایی از آب و هوایی گرم و مرطوب برخوردار است. قرار داشتن این سرزمین در دل دریای چین فاکتور دیگری است که شرایط آب و هوایی مالزی را تحت تأثیر خود قرار داده.
این موقعیت سبب شده فصل بدون باران در این کشور بی معنا باشد و بارش باران در هر فصلی از سال پدیده ای طبیعی به نظر برسد. در این قسمت آب و هوای فصل های مختلف این کشور را به طور جداگانه بررسی خواهیم کرد. با توجه به آب و هوای مشابه مالزی سنگاپور مسافران سنگاپور نیز می توانند از این اطلاعات بهره مند شوند.
بهار
بهار برای بسیاری از مناطق فصل باراش های فراوان و ناگهانی است، اما در نقشه مالزی بهار شکل دیگری دارد. بهار در این کشور از ماه مارچ آغاز می شود و یکی از خشک ترین فصول سال است. در این زمان به ویژه با شروع آوریل بارش های موسمی کم شده و گرمای هوا رفته رفته سیری افزایشی به خود می گیرد.
این روند تا تابستان ادامه دارد و در این مدت آفتاب مالزی با تمام قدرت خودنمایی می کند. در این زمان زنان سواحل مالزی برای آفتاب گرفتن بهترین فرصت را در اختیار دارند. فصل خشک بهار در کشوری که باران اصلی ترین ویژگی آب و هوایی آن است، فرصت خوبی برای سفر فراهم می کند.
تابستان
اگر چه این کشور بهار را متفاوت با دیگر مناطق شروع می کند، اما در تابستان به شرایطی مشابه با اغلب کشورها نزدیک می شود. تابستان های این کشور بسیار گرم و کم بارش هستند و همین امر شرایط را برای سفر سخت می کند. ژوئن، جولای و آگوست کم بارش ترین فصل ها در مالزی هستند. سفر به پایتخت مالزی در این فصل چندان پر طرفدار نیست.
پاییز
پاییز پربارش ترین فصل مالزی است و نوامبر پر باران ترین ماه این فصل. در این زمان شما باید در هر لحظه انتظار خیس شدن را داشته باشید و خود را برای شنیدن صدای رعد و برق آماده کنید. بخش غربی این کشور در سپتامبر و بخش شرقی آن در اکتبر بیشترین بارش ها را به خود می بینند.
به هر حال جاذبه های این سرزمین در هر فصلی برای شما جالب توجه خواهد بود. یکی از جالب ترین نکات این سرزمین وحدت در عین تنوع نژادی است که حتی در 14 پرِ ستاره پرچم مالزی نیز به تصویر کشیده شده.
زمستان
زمستان یکی از فصل های خوب این کشور از نظر آب و هوایی است. دسامبر، فوریه و ژانویه ماه های پر باران و البته معتدل مالزی هستند که بازار سفر را داغ می کنند. البته کمی از این داغی را باید ناشی از شور و حرارت برگزاری فستیوال های مختلف در این فصل دانست.
با این حال نباید فراموش کنیم که بارش های زمستانی ممکن است گشت و گذارهای ساحلی و تفریحات آبی را در روزهایی خاص تعطیل کند. بنابراین اگر قصد شما از سفر این نوع از تفریحات است دور ماه های بارانی را خط بکشید. پوشش مردم مالزی در این فصل اغلب بارانی است.
با وجود تمام آنچه گفته شد، بخش های مختلف این کشور آب و هوایی مخصوص به خود را دارند و ما هنگام صحبت از شهرهای توریستی مالزی به آب و هوای خاص هر کدام از آنها اشاره خواهیم کرد. برای تاریخ پرواز به این کشور دقت کنید زمان خود را با ساعت مالزی تنظیم کنید.
درباره مردم مالزی
مردم مالزی مردمانی خونگرم و خوش برخورد هستند که البته بخشی از این ویژگی های اخلاقی خود را مدیدن آب و هوای مطبوع و طبیعت دلچسب کشورشان هستند. در ادامه به مهم ترین ویژگی های فرهنگی و مذهبی مردم این کشور اشاره خواهیم کرد.
ترکیب جمعیت مالزی
جمعیت این سرزمین طبق آخرین سرشماری حدود 30 میلیون نفر گزارش شده که اغلب آنها بین 15 تا 65 سال سن دارند و افراد بالای 65 سال تنها پنج درصد ترکیب جمعیتی کشور مالزی تشکیل می دهند. حدود 60 درصد مردم این کشور از نژاد مالایی هستند و دو نژاد چینی و هندی در رتبه های بعدی قرار دارند. البته نژادهای دیگری نیز در این کشور دیده می شود که درصد کمی را به خود اختصاص داده اند.
ترکیب جمعیتی متنوع این کشور را باید در تحولات اقتصادی این کشور پی گرفت. رشد سریع اقتصادی و معضل کمبود نیروی کار سبب شد کارگران خارجی بسیاری چه به صورت قانونی و چه به صورت غیر قانونی وارد این کشور شوند. برخی از این کارگران که اغلب از چین و هند بودند برای همیشه زندگی در مالزی را انتخاب کردند و این گونه یک جمعیت متشکل از اقوام مختلف در این سرزمین شکل گرفت.
دین مردم مالزی
با وجود تأکید بر آزادی مذاهب در قانون اساسی مالزی، دین رسمی این کشور اسلام است و بالای 60 درصد از مردمان آن مسلمان هستند. این دین از ادیان قدیمی این کشور محسوب می شود که اولین نشانه های آن در قرن 14 دیده می شود. البته برخی از محققان توانسته اند بر اساس گاهنامه سلاطین کداح قرن 9 را آغاز پیدایش دین اسلام در این کشور بدانند. زمانی که یکی از سلاطین این منطقه به اسلام روی آورد و خود را مظفرالدین شاه نامید. با تحصیل در مالزی و انتخاب رشته تاریخ می توانید به طور دقیق تر تاریخ این کشور را بشناسید.
شافعی غالب ترین فرقه در بین مسلمانان این کشور و صوفیه و اسماعیلیه از دیگر فرقه های اسلامی هستند که درصد کمی از جمعیت را به خود اختصاص داده اند. مسلمانان این کشور به عقاید اسلامی به شدت پایبند هستند و روزی پنج بار صدای اذان از مساجد به گوش می رسد.
لازم به ذکر است که حدود 2 درصد جمعیت مسلمان این کشور را شیعیان تشکیل می دهند که عمدتاً ایرانی هستند. ایرانی های این کشور به خوبی با قوانین کشور مالزی کنار آمده اند و اکنون زندگی مطلوبی را می گذرانند.
پیش از این از حضور اقوام مختلف در این کشور گفته شد پس در پی آن باید انتظار پیدایش دین های مختلف را نیز داشته باشیم. به ویژه اینکه در مالزی اجباری در دین گزینی نیست و هر مذهبی می تواند ابراز وجود کند. پس در پاسخ به سوال مالزی کجاست می توان گفت یک کشور اسلامی با آزادی مذهبی.
بودائیسم، مسیحیت و هندو از دیگر مذاهب موجود در این کشور هستند که پیدایش آنها حاصل ورود اقوام مختلف به کشور مالزی است. وجود کلیساهای مختلف و معابد بودایی در کنار مساجد این کشور نشان دهنده احترام به عقاید مختلف است.
فرهنگ و زبان مالزی
این کشور دارای فرهنگی متکثر با غلبه فرهنگ اسلامی است که در آن نژادهای مختلف با فرهنگ های خاص خود به صورت مسالمت آمیز زندگی می کنند. با ورود به این کشور خواهید دید در حالی که عده ای با روشن کردن فانوس های رنگی به استقبال سال نوی چینی می روند، عده ای دیگر تولد بودا را جشن گرفته و نذر و نیاز می کنند و عده ای دیگر نیز پای سفره های افطار منتظر اذان نشسته اند.
دیدن این تنوع فرهنگی شاید پررنگ ترین وجهه سفر به مالزی باشد. برای سفر به این کشور باید از واحد پول مالزی استفاده کنید. بنابراین نیاز است پول خود را در صرافی های معتبر با توجه به قیمت رینگیت مالزی چنج کنید تا با خیال آسوده تری سفر خود را آغاز نمایید.
زبان کشور مالزی مالایایی است و به خط انگلیسی نوشته می شود. جالب است بدانید که قبل از استعمار بریتانیا مردم مالزی از خط جاوی که بر گرفته از الفبای عربی بود استفاده می کردند، اما پس از آن این کشور استعمارگر بود که خط خود را بر زبان مالایایی تحمیل کرد. این زبان دارای 26 حرف است و تعداد گویشوران آن به 290 میلیون نفر می رسد.
پوشش مردم مالزی
اگر بخواهیم از پوشش مردم مالزی سخن بگوییم، باز هم باید بر تکثر قومی و فرهنگی مذهبی تأکید کنیم. در کشور مالزی همه نوع پوشش را خواهید دید. از زنانی که محکم شال را دور سرشان پیچیده اند و حتی یک تار موی آنها هم بیرون نیست تا زنان سواحل مالزی که در کنار دریا با مایو قدم می زنند. بستگی دارد شما کدام شهر و بخش مالزی را برای سفر انتخاب کرده اید. در واقع پوشش مردم بسته به نوع مذهب و فرهنگ در مناطق مختلف کشور متفاوت است و در این زمینه نیز این کشور یک کشور متنوع به شمار می آید.
مسلمانان این کشور که بیش از نیمی از جمعیت را به خود اختصاص داده اند، خود را موظف به رعایت حجاب اسلامی می دانند و اغلب لباسهای بلند و بدون طرح همراه با مقنعه یا شال می پوشند. استفاده از لباسهایی با رنگ های شاد و متنوع نشان از روحیه بشاش مسلمانان این کشور دارد.
دیگر اقوام موجود در نقشه مالزی بنابر مذهب خود دارای پوشش خاص خود هستند و داشتن حجاب اسلامی برای آنها ضروری نیست. اگر قصد سفر به این کشور را دارید باید لباس خود را متناسب با آب و هوای فصل های مختلف که پیشتر توضیح داده شد انتخاب کنید. در میان مقاصد توریستی آسیا علاوه بر مالزی سنگاپور نیز دارای مردمی با پوشش متنوع است.
آداب و رسوم
حضور اقوام مختلف در کشور مالزی وجود آداب و رسوم گوناگونی را سبب شده و سفر به این شهر را به فرصتی برای حضور در جشن هایی مختلف مبدل ساخته. در این کشور برگزاری انواع مراسم های مذهبی آزاد است و مسافران می توانند به راحتی در مراسم مربوط به هر قوم شرکت کنند. در پایتخت مالزی می توانید شاهد متنوع ترین جشن های فرهنگی باشید.
جشن فانوس از جشن های مخصوص اقوام چینی است که در پایان سال نوی چینی برگزار می شود و از مراسم های پر قدمت این منطقه محسوب می شود. در این جشن مردم جلوی خانه هاشان شمع روشن می کنند و شب فانوس به دست به گردش در شهر می پردازند. این جشن به ساعت مالزی تا نیمه های شب ادامه دارد.
آداب و رسوم مسلمانان این کشور بیشتر به مذهب پیوند خورده و در قالب انواع نذری ها و برگزاری مراسم ماه رمضان چون افطار و سحر خود را نشان می دهد. مسلمانان مالزی با آغاز ماه رمضان به کوبیدن طبل و تزیین خیابان ها می پردازند و پرچم هایی را نیز به همین مناسبت در گوشه و کنار آویزان می کنند.
مراسم افطار در این کشور بسیار باشکوه برگزار می شود و مجالس ختم قرآن نیز با جمعیتی بالا برپا می گردد. دادن هدیه، غذا و نوشیدنی به یکدیگر از دیگر رسم های مسلمانان مالزی در ماه رمضان است که بنابر اعتقادشان سبب برکت و افزایش محبت می شود. جالب است که تمام این اقوام زیر سایه پرچم مالزی زندگی می کنند و درگیری های نژادی در بین آنها بسیار کم است.
بودائی های مالزی نیز در گیر و دار جشن های مختلف با احترام به بودا در روز میلا او ابراز وجود می کنند. پیروان این دین در روز «وساک» به مناسبت تولد بودا جشنی باشکوه برگزار می کنند و با راه انداختن کارناوال های بودا و جشن و پایکوبی دین خود را به بودای بزرگ ادا می نمایند. این روز در اغلب ایالت ها تعطیل رسمی است و افراد زیادی با رفتن به معبد ماها ویهارا از بودا طلب دعا می کنند.
زندگی در مالزی
یکی از سیاست های دولت مالزی برای بالابردن درآمد سرانه خود بازکردن مرزها به روی مهاجرانی از کشورهای مختلف است. از این رو برای زندگی در این کشور راه دشواری در پیش نیست.
اول از همه اینکه در این کشور تنوع نژادی و قومی به قدری بالاست که شما به عنوان یک فرد با فرهنگی جدید احساس بولد بودن و زیر نظر بودن را نخواهید داشت. ضمن اینکه با توجه به مهاجرپذیری گسترده کشور مالزی حتما هموطنان خود را در این سرزمین خواهید یافت و دیگر احساس غربت نخواهید کرد. برای اقامت در این کشور نیاز به درخواست ویزا دارید و بسته به انگیزه خود از اقامت می توانید از راه های زیر اقدام کنید.
برای اقامت
برای زندگی در این کشور نیاز به دریافت ویزای اقامتی است. برای اخذ این ویزا باید در یکی از بخش های اقتصادی مالزی سرمایه گذاری کنید. این سرمایه گذاری می تواند خرید یک خانه و یا گذاشتن پول در بانک یا بورس باشد. مبلغ این سرمایه گذاری بسته به زمان سفر شما متفاوت خواهد بود. ویزای اقامتی به مدت 5 سال اعتبار دارد و به شما تمام امکانات یک شهروند مالزیایی را می دهد. اقامت در این کشور نیازمند دانستن قوانین کشور مالزی است.
برای تحصیل
یکی دیگر از راه های زندگی در این کشور تحصیل در مالزی و درخواست ویزای تحصیلی است. این ویزا از طریق درخواست به یکی از کالج های مالزی و اخذ پذیرش قابل دریافت است و دارای اعتبار یک ساله می باشد. البته این ویزا قابل تمدید است و تا پایان تحصیل می توانید آن را تمدید نمایید.
با دریافت این ویزا شما برای کارکردن در این کشور محدودیت دارید و تنها با شرایطی خاص می توانید به صورت نیمه وقت مشغول شوید. در این کشور مدت تحصیل در مقطع کارشناسی 3 تا 4 و در مقطع کارشناسی ارشد 2 تا 3 سال است. ضمن آنکه در اغلب دانشگاه های این کشور آموزش به زبان انگلیسی صورت می گیرد. بنابراین لازم نیست زبان مالزی را یاد بگیرید.
برای کار
مالزی کجاست؟ جایی که دارای معادن و منابع طبیعی بسیاری است و همین امر نیاز به نیروی کار خارجی را در این کشور ضروری می سازد. ویزای کار مالزی انواع گوناگونی دارد و با توجه به تخصص یا عدم تخصص متقاضی متفاوت است.
ویزای اشتغال کار حرفه ای به کسانی تعلق می گیرد که شرکت های مالزی نیازمند تخصص آنها هستند. این شرکت ها برای بکارگیری نیروی کار خارجی دارای محدودیت هستند و تنها برای تعدادی مشخص از غیر بومی ها می توانند درخواست کار صادر کنند.
نوع دیگر ویزای کار مالزی، ویزای کارگری است. برای دریافت این ویزا نیاز به تخصص خاصی نیست و برای مدت یک سال صادر می شود. این ویزا برای مشاغل مربوط به کارگری، کشاورزی و دیگر مشاغل غیر تخصصی و یا نیمه تخصصی قابل دریافت است.
رتبه مالزی در دنیای گردشگری
امروزه کشورهای بسیاری سعی در ایجاد زیرساخت هایی برای جذب گردشگر دارند تا از این طریق اقتصاد خود را تقویت کنند. در این میان کشورهایی چون مالزی که جغرافیای آن یک امتیاز ویژه برای رونق صنعت توریسم محسوب می شود، فرصت بسیاری برای جولان دارند. طبیعت شگفت انگیز، آب و هوای مطلوب به ویژه در نقاط ساحلی و جنگلی و تنوع فرهنگی مهم ترین دلایلی هستند که این کشور را در جهت رشد صنعت توریسم حرکت داده اند و ارزش واحد پول مالزی را بالا برده اند.
این حرکت رو به جلو در سال 2009 این کشور را در میان ده مقصد برتر جهان جای داد و در سال 2012 شصت میلیارد رینگیت برای این کشور در آمد به همراه داشت. اگر قیمت رینگیت مالزی را به ریال ایران بدانید قطعاً این مبلغ شما را شگفت زده خواهد کرد.
در این کشور انواع مختلف گردشگری رواج دارد که در این میان سهم گردشگری فرهنگی، گردشگری پزشکی و گردشگری تحصیلی بیش از انواع دیگر است. البته با وجود زنان سواحل مالزی زمینه برای رواج گردشگری جنسی نیز در این کشور فراهم است. ثبات سیاسی و امنیت، هزینه های پایین زندگی، قوانین سهل گیرانه برای اخذ ویزا و انواع جاذبه های طبیعی و انسانی این کشور را به یکی از برترین مقاصد توریستی در جنوب شرق آسیا تبدیل کرده است.
کوالالامپور به عنوان پایتخت مالزی در کنار پنانگ، کوچینگ، لنکاوی و جورج تاون از مهم ترین مقاصد توریستی این کشور هستند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
معرفی شهرهای توریستی کشور مالزی
اگر قصد سفر به این شهر را دارید باید بدانید مقاصد زیادی پیش روی شماست. انواع جزایر شگفت انگیز، شهرهای تجاری و صنعتی، مناطق تفریحی و غیره به تمام انگیزه های شما از سفر پاسخ خواهند گفت. کوالالامپور، کوچینگ، پنانگ و جزیره لنکاوی مهم ترین مقاصد گردشگری در نقشه مالزی هستند.
کوالالامپور
کوالالامپور یکی از شهرهای پر جمعیت مالزی با جاذبه های توریستی فراوان است. این شهر که زمانی با معادن قلع نگاه چینی ها را به خود جلب کرد، اکنون نگاه جهان را برج های دوقلوی خود دوخته تا همه از پایین به آن نگاه کنند. طبق آماری که از سال 2010 در دست است نزدیک به پنجاه در صد مردمان این شهر مسلمان هستند و سهم ادیان دیگر چون مسیحیت، بودائیسم و هندوئیسم در آن به کمتر از ده درصد می رسد.
سالانه نزدیک به ده میلیون گردشگر از این شهر بازدید می کنند که رقم قابل توجهی است. آن هم برای شهری که اطرافش را جذاب ترین شهرهای توریستی در این کشور سنگاپور و تایلند گرفته اند. انواع کارناوال های جشن و شادی، برج های بلند، موزه و آکواریوم و باغ پرندگان پایتخت مالزی را به یک مقصد پرطرفدار تبدیل کرده اند. البته جاذبه های تحصیلی و پزشکی نیز در رونق توریسم این شهر تأثیر چشمگیری داشته است.
آب و هوای کوالالامپور به سبب نزدیکی به خط استوا کاملاً گرم و شرجی است و میانگین دمای آن به 27 درجه سانتیگراد می رسد. اواخر جولای تا اواخر آگوست خشک ترین و اواخر ژانویه تا اواخر مارچ سردترین زمان ها در کوالالامپور هستند. مسیر تهران کوالالامپور 3935 مایل است و پرواز های مستقیم حدود 8 ساعت طول خواهند کشید. اختلاف ساعت مالزی با کوالالامپور نیز حدوداً سه ساعت است.
جاذبه های توریستی کوالالامپور
- برج های دوقلوی پتروناس
- برج کی ال
- مسجد نگارا
- بوکیت بینتانگ
- مناره کوالالامپور
- غارهای باتو
- پارک پروانه
- مسجد جامع کوالالامپور
- معبد تیان هو
پنانگ
پنانگ یکی از ایالت های توریستی مالزی است که قسمت بیشتر آن در جزیره ای زیبا و پر جاذبه قرار گرفته. این شهر که از آن با عنوان مروارید شرق یاد می شود، عمده محبوبیت خود را از سواحل بکر و چشم نواز و جنگل های انبوه استوایی به دست آورده. این شهر برای تحصیل در مالزی نیز پر جاذبه است. جالب است بدانید پنانگ در این کشور به شهر غذا معروف است و سفر به آن فرصت خوبی برای چشیدن طعم متنوع ترین غذاهای آسیایی است. این شهر اگر چه زیر سایه پرچم مالزی قرار دارد، ولی به تنهایی یک کشور توریستی است محسوب می شود.
بهترین زمان سفر به این شهر آگوست تا نوامبر است. ماه های مه تا اکتبر به دلیل رطوبت بالا زمان مناسبی برای سفر به این شهرنیست، با این حال ارائه تور مالزی ارزان در این زمان بازار سفر به پنانگ را داغ نگه داشته است. البته تفریحات آبی نیز نقش مؤثری در مسافرپذیری پنانگ در این دو فصل دارند.
این شهر کوچک برای مسافران خود انواع هتل های لوکس و پنج ستاره را در بهترین موقعیت های منطقه در نظر گرفته که هتل ساحلی جی گورنی، هتل اورگرین لورل و هتل پارک رویال پنانگ ریزورت از بهترین آنها هستند. برای اقامت ارزان در این شهر نیز می توانید در پارک یا کمپ های مخصوص چادر بزنید و هزینه بسیار پایینی را پرداخت کنید. جاذبه های فراوان و آب و هوای مطلوب زندگی در مالزی و به ویژه پنانگ را بسیار پر متقاضی کرده است.
جاذبه های توریتسی پنانگ
- مزرعه پروانه ها
- پل پنانگ
- موزه اسباب بازی
- معبد کک لوکسی
- دهکده ماهیگیری
- باغ گیاهان دارویی
- باشگاه گلف و گردش بوکیت جامبول
- قلعه کورن والس
لنکاوی
لنکاوی از دیگر مناطق توریستی کشور مالزی است که مجمع الجزایری متشکل از 104 جزیره بزرگ و کوچک است. این جزیره در دریای آندامان و در همسایگی تایلند از دیگر قطب های توریستی آسیا قرار گرفته. لنکاوی که در گذشته بیشتر از راه کشت برنج و کائوچو در آمد خود را تأمین می کرد، در سال های اخیر عمده رونق خود را از صنعت توریسم کسب می کند. برای سفر به این شهر باید از قوانین کشور مالزی به خوبی آگاه باشید.
در سال 2007 نام لنکاوی به عنوان یک ژئوپارک بین المللی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و همین امر توجه گردشگران را بیشتر به این جزیره معطوف کرد. داتای بای، بورائو بای و پانتای سیتانگ از پربازدیدترین جزایر لنکاوی هستند که با طبیعت جذاب خود از گردشگران دلربایی می کنند. در این جزیره زیبا می توانید گونه های متنوع و منحصر به فردی از پرندگان استوایی را مشاهده کنید و در سواحلی با آب و هوای مطلوب به تفریح و گردش بپردازید. با شناختی که از این کشور پیدا کردید حالا می توانید به خانواده خود بگویید مالزی کجاست و پس از آن به دنبال رزرو یک تور خانوادگی باشید.
لنکاوی دارای آب و هویی گرم و به شدت مرطوب است که دمای آن بین 20 تا 35 درجه متغیر می باشد. البته وزش بادهای متعدد کمی از گرمای هوا کاسته و هوای این جزیره را در تمام فصل های سال مطبوع کرده. نوامبر تا مارچ بهترین زمان سفر به لنکاوی است و دریای آرام زمینه تفریحات ساحلی را برای گردشگران فراهم می کند. در این شهر نیازی به دانستن زبان مالزی ندارید و می توانید به زبان انگلیسی صحبت کنید.
جاذبه های توریستی لنکاوی
- داتاران لانگ
- پل هوایی لنکاوی
- تله کابین
- شهر ساحلی پانتای سنانگ
- قله گونونگ رایا
- پارک حیات وحش و پرندگان
- پارک دریایی پولائو پایار
کوچینگ
کوچینگ یکی از بزرگ ترین شهرها در کنار پایتخت مالزی است که در جزیره بورنئو قرار گرفته و به سبب طبیعت جذاب به ویژه در قسمت رودخانه ساراواک و جنگل های استوایی به منطقه ای توریستی تبدیل شده. اغلب مردم این شهر از نژاد چینی و مالایی هستند و جمعیت گروه های نژادی دیگر چندان بالا نیست.
از کوچینگ با عنوان شهر گربه ها یاد می شود و تندیس گربه ها در همه جا به چشم می خورد. این شهر حتی موزه ای را به این حیوان دوست داشتنی اختصاص داده تا فضای خود را با نامش هماهنگ کند. عمده شهرت این شهر در طبیعت جذاب آن به ویژه جنگل های استوایی نهفته است. البته همجواری با رودخانه ساراواک نیز علاوه بر آب و هوایی مطلوب طبیعتی رویایی را نیز نصیب شهر کرده. زنان سواحل مالزی از این فرصت ناب استفاده کرده و گردش را به کار روزانه خود تبدیل کرده اند.
کوچینگ از شهرهای پر باران این کشور است و طبیعتی گرم و مرطوب دارد. بهترین ماه ها برای سفر به این شهر ژوئن، اوت و مه هستند که در این زمان ها آب و هوایی معتدل بر شهر حاکم است. برای اقامت در این شهر می توانید علاوه بر هتل های پنج ستاره، هاستل ها را در نظر بگیرید و اقامتی ارزان را نصیب خود نمایید. برای رسیدن به این شهر زیبا بهتر است به صورت هوایی و از طریق فرودگاه کوالالامپور و جوهور باهرو اقدام کنید.
فروشگاه های ین شهر اغلب واحد پول مالزی را می پذیرند، بنابراین استفاده از دلار در این شهر چندان به صرفه نیست. برای اطلاع از قیمت رینگیت مالزی و چگونگی تبدیل آن می توانید از خدمات آنلاین سایت های معتبر گردشگری استفاده کنید.
جاذبه های کوچینگ
- پارک ملی باکو
- پارک ملی گونگ کینگ
- معبد تائوپک کونگ
- مسجد جامک
- مرکز رصد سلطان اسکندر
- مرکز حیات وحش سمنگا
- جنگل های بورنئو
جاذبه های مالزی؛ متنوع و وسوسه برانگیز
تنوع جاذبه ها و دیدن جمعیت مالزی به شکل اقوام مختلف، می تواند برای هر مسافری وسوسه برانگیز باشد. در این کشور علاوه بر دیدن بکرترین مناطق طبیعی به شکل ساحل و جنگل می توانید از بهترین امکانات تحصیلی و پزشکی برخوردار شوید.
از طرفی تنوع نژادی و قومی سبب شکل گیری انواع جاذبه های فرهنگی در این کشور شده که برای مسافران بسیار جالب توجه هستند. جاذبه های طبیعی، تحصیلی، فرهنگی و پزشکی را می توان اصلی ترین جاذبه های کشور مالزی به شمار آورد.
طبیعتی متشکل از جنگل و ساحل
نزدیکی این کشور به خط استوا سبب پیدایش انواع جنگل های استوایی با گونه های نادر از پرندگان و دیگر حیوانات شده و از این کشور یک منطقه جذاب توریستی ساخته. قرار گرفتن در حوضه دریای چین نیز سبب وجود انواع شهرهای ساحلی با چشم اندازهای بکر و تفریحات مهیج شده است.
با این تفاسیر بخش عمده ای از رونق گردشگری این کشور را باید مربوط به فضاهای طبیعی دانست. برای در اختیار داشتن فرصت های گردشی بیشتر می توانید تور مالزی سنگاپور را رزرو کنید و از همسایه پر جاذبه این کشور نیز دیدن نمایید.
تحصیل در مالزی
وجود کالج های معتبر مالزی را به مقصدی برای تحصیلات دانشگاهی بدل کرده است. این کشور در زمینه پذیرش دانشجویان خارجی عملکرد خوبی داشته و همین امر ویزای تحصیلی این کشور را بسیار پر متقاضی کرده است. این شهر به ویژه برای تحصیل در رشته های پزشکی بسیار مورد توجه دانشجویان است. دانشگاه مالایا، دانشگاه پوترا مالایا، دانشگاه کبانگسان و دانشگاه ساینس از بهترین و پرطرفدارترین مؤسسات آموزشی هستد که در نقشه مالزی خواهید دید.
جاذبه های فرهنگی
مالزی کشور فرهنگ های متکثر و متنوع است. با وجود اینکه اغلب مردم این کشور از نژاد مالایی هستند اما اقوام گوناگون نیز در گوشه و کنار حضور گسترده دارند. این تنوع قومی زمینه را برای حضور انواع جشن ها و مراسم های فرهنگی فراهم آورده و سفر به مالزی را یک به فرصت بی نظیر برای دیدن فرهنگ های آسیایی تبدیل کرده است. ساعت مالزی با اختلاف سه ساعت از ایران جلوتر است.
پوشش مردم مالزی بسیار متنوع است و دیدن آن برای مسافران بسیار جالب خواهد بود. جشن های مربوط به هر قوم نیز که شرکت در آنها برای عموم آزاد است دیگر جاذبه فرهنگی در مالزی است. در زمینه تنوع غذایی نیز پرچم مالزی بالاست. در واقع یکی دیگر از قسمت های جذاب سفر به مالزی که در پیوند با همین تنوع قومی قرار دارد چشیدن طعم انواع غذاهای لذیذ است.
استفاده از خدمات پزشکی
نام کشور مالزی در میان برترین مقاصد پزشکی جهان در کنار همسایگان خود یعنی تایلند و سنگاپور به چشم می خورد و به همین سبب برای عده ای زندگی در مالزی به یک فرصت ویژه بدل شده است. وجود بیمارستان های مجهز و پزشکان متخصص سبب شده آمار ورود گردشگران پزشکی به این کشور به ویژه از کشورهای اروپایی بالا باشد. عملکرد موفق در درمان ناباروری و سوختگی های عمیق دو عامل اصلی در رونق گردشگری پزشکی در این کشور هستند.
قوانین کشور مالزی
اگر چه این کشور با روالی سهل گیرانه مرز خود را به روی گردشگران گشوده، اما این امر پایبندی به قوانین این کشور را برای مسافران بی اهمیت نمی کند. در این کشور باید و نباید هایی وجود دارد که در سفر باید آنها را رعایت کنید. برخی از این قوانین عبارتند از:
- ورود مواد مخدر به این کشور ممنوع است و ارتکاب آن مجازات اعدام را در پی خواهد داشت.
- در مالزی اشاره کردن به افراد و لمس آنها به ویژه لمس سر دور از عرف اجتماعی است.
- سوار شدن بر اسب، گاو یا فیل در این سرزمین نیازمند کسب اجازه از پلیس است.
- خواندن آوازهای ناخوشایند در مکان های عمومی جریمه در پی دارد.
- جمع آوری گیاهان دارویی یا حیوانات محلی نیز بدون اخذ مجوز جرم محسوب می شود.
- سیگار کشیدن در مکان های عمومی ممنوع است و انجام آن جریمه در پی دارد.
- پوشش مردم مالزی به صورت رسمی باید در اداره ها و سازمان های دولت رعایت شود.
سفر به مالزی و مقدمات آن
با وجود جاذبه های متنوع و متعدد سفر به مالزی بسیار پر متقاضی است و به همین جهت اغلب کشورها پروازهای مسیر مالزی را افزایش داده اند. در ایران نیز پرواز تهران مالزی بسیار پر طرفدار است و ایرلاین های بسیاری به آن اختصاص داده شده اند. ضروری ترین مقدمات سفر به کشور مالزی شامل اخذ ویزا، بلیط رفت و برگشت و رزرو هتل است. در ادامه روند فراهم کردن هر کدام از این مقدمات را توضیح خواهیم داد.
اخذ ویزای توریستی
بر خلاف بسیاری از کشورها سفر به مالزی نیازمند درخواست ویزا و طی کردن مقدمات آن نیست. شما بلافاصله پس از رسیدن به فرودگاه مالزی، این ویزا را برای مدت 15 روز اقامت دریافت می کنید. البته اگر بخواهید بیشتر از این مالزی اقامت داشته باشید نیاز به اخذ ویزا دارید. اگر نگران ندانستن زبان مالزی هستید، باید بدانید که زبان انگلیسی نیز در این کشور رایج است و شما از این نظر به مشکلی برنخواهید خورد.
رزرو بلیط رفت و برگشت
خرید بلیط هواپیما مالزی از پرطرفدارترین روش ها برای سفر به این کشور حتی با انگیزه زندگی در مالزی است. پروازهای تهران کوالالامپور همه روزه مسافران را در این مسیر جابجا می کنند و با توجه به کیفیت ایرلاین ها دارای قیمت های مختلف هستند. بلیط هواپیما کوالالامپور در زمان های مختلف سال با نرخ های متفاوت عرضه می شود. بلیط مالزی به صورت چارتر و لحظه آخری نیز در زمان هایی خاص قابل رزرو است.
رزرو هتل مالزی
تنوع جاذبه های مالزی به اقامتگاه ها هم سرایت کرده و شما را بین انتخاب انواع هتل های دو تا پنج ستاره و هاستل های ارزن قیمت مخیر کرده است. البته اگر هزینه دست و پای شما را نبسته بهتر است سفر به این کشور را با اقامت در یکی از پنج ستاره های ساحلی تجربه کنید و خاطره ای ماندگار برای خود رقم بزنید. با وجود شمار بالای اقامتگاه ها در این کشو برای رزرو هتل های لوکسی چون گرند سینز، ریتز کارلتون و ایستانا باید خیلی زود اقدام کنید.
اقدام دیگر شما تبدیل ریال به واحد پول مالزی است. برای این کار باید به صرافی های معتبر مراجعه کنید و پیش از آن از قیمت رینگیت مالزی با خبر باشید تا ضرر نکنید.
سخن پایانی
مالزی یکی از مقاصد خوب مسافرتی است که علاوه بر ارزان بودن نسبت به دیگر مناطق توریستی جهان جاذبه های متنوعی را از کوه و جنگل و دریا در خود جای داده. تحصیل در مالزی جاذبه دیگری است که برخی از دانشجویان را راهی جنوب شرق آسیا می کند.
این کشور به سبب تنوع نژادی خود نیز بسیار مورد توجه است و سفر به آن می تواند یک فرصت استثنائی برای آشنایی با فرهنگ های مخلتف در یک سرزمین باشد. وجود مکان هایی مخصوص در نزدیکی دریا برای زنان سواحل مالزی نیز برای گردشگران زن بسیار جالب توجه خواهد بود.
رزرو تور مالزی در سایت سفر آس 24 با بهترین کیفیت و با قیمت های مختلف در دسترس مسافران قرار گرفته و پکیج کاملی از رزرو هتل، بلیط رفت و برگشت، اخذ ویزا و دیگر خدمات را در بر می گیرد.