میدان نقش جهان اصفهان

میدان نقش جهان اصفهان
0

میدان نقش جهان اصفهان در فهرست میراث جهانی یونسکو یکی از باشکوه‌ترین میدان‌های مستطیل شکل جهان است که در قلب شهر اصفهان قرار دارد. میدان نقش جهان اصفهان جایی است که داستان های بی شماری از اصفهان در قرن هفدهم تا به امروز را بازگو می کند. از این رو بخش مهمی از گنجینه اصفهان را در صندوقچه تاریخ خود نگه داشته است.

میدان نقش جهان اصفهان که در لغت به معنای تصویر جهان است، میزبان مجموعه ای از آثار تاریخی مانند مسجد شیخ لطف الله ، کاخ عالی قاپو ، دروازه قیصریه و مسجد شاه (امام) است .

در مجموع، این بناها نمایانگر هنر و معماری اسلامی و ایرانی در عصر صفویه است. رژه ارتش، بازی چوگان، آیین ها، جشن ها و نمایش های مختلف در این به اصطلاح میدان نیز برگزار می شد. دو دروازه سنگی چوگان یادگارهای ارزشمندی است که از آن روزگار به جای مانده است.

علاوه بر این، نه تنها به دلیل اهمیت تاریخی میدان، بلکه به دلیل زیبایی شناسی و اصول معماری، میدان نقش جهان در بین مردم محلی و همچنین گردشگران محبوب بوده و می باشد.

پس بیایید دور هم جمع شویم و این جاذبه خیره کننده را بررسی کنیم تا با جزییات اسرار آن بیشتر آشنا شویم. در اینجا یه دیدنی هایی که گرداگرد میدان نقش جهان اصفهان واقع شده است اشاره می کنیم.

  • مسجد شیخ لطف الله
  • کاخ عالی قاپو مسجد
  • دروازه و بازار قیصریه
  • مسجد شاه یا امام
این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

فضای عمومی و جو میدان نقش جهان

با ورود به میدان نقش جهان اصفهان، فضای سنتی اصفهان را می‌بینید که مملو از حکاکی لطیف سنگ نگاره و زیبایی جذاب آثار هنری میناکارها است. البته تکاپوی مردم و کالسکه ها و دوچرخه ها، بازی کودکان در چمن ها و وسط حوض، عکاسی جوانان این زیبایی را چندین برابر می کند.

کودکانی که دوچرخه‌سواری می‌کنند، خانواده‌هایی که با هم وقت می‌گذرانند، و دانشجویان گرافیک، هنر و معماری در حال نقاشی کشیدن از این مجموعه هستند.

این مطلب هم میتونه جذاب باشه !

میدان معروف نقش جهان میزبان یک استخر بزرگ با فواره هایی است که در وسط آن می رقصند که توسط ساختمان های تاریخی احاطه شده است. همچنین فروشگاه های صنایع دستی اطراف میدان، بهترین مکان در این پایتخت صنایع دستی است که می توانید تا حد امکان آثار تزئینی پیدا کنید.

همه چیز آنقدر دیدنی و شگفت انگیز است که ممکن است گذر زمان را فراموش کنید.

میدان نقش جهان، برترین جاذبه تاریخی ایران

پس روی نیمکت‌های سنگی میدان بنشینید و مردم را مدتی به تماشا بنشینید تا بعداً برای بازدید از ساختمان‌های چشمگیر اطراف میدان نقش جهان آماده شوید و درباره مکانهای میراث جهانی یونسکو در میدان نقش جهان اصفهان بیشتر بدانید.

مسجد شیخ لطف الله بخشی از ساختمان های میدان نقش جهان

مسجد شیخ لطف الله میدان نقش جهان اصفهان
مسجد شیخ لطف الله میدان نقش جهان اصفهان

در ضلع شرقی میدان نقش جهان، گنبد زیبای مسجدی چشم‌گیر نظر هر رهگذری را به خود جلب می‌کند، زیرا بر خلاف مساجدی که مناره‌هایشان رو به آسمان آبی است، هیچ مناره‌ای در بالای آن وجود ندارد.

مسجد شیخ لطف الله یکی از مساجد خاص ایران است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی در زمان صفویه ساخته شده است. به عنوان یک مسجد خصوصی برای اعضای دربار سلطنتی، بسیاری از نقوش پیچیده کاشی کاری، یادآور دوران صفویه است.

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

به محض ورود به مسجد، مدتی صبر کنید تا چشمانتان به فضای سایه دار روبرویتان عادت کند. سپس به اتاقک گنبد اصلی بروید، جایی که هماهنگی رنگ‌ها و نقش‌های گنبد که شبیه فرش ایرانی است و نحوه نورپردازی خاص آن، شما را مسحور خود می‌کند.

کاخ عالی قاپو زیباترین بنای میدان نقش جهان اصفهان

کاخ عالی قاپو یکی از خیره کننده ترین بناهای ضلع غربی میدان نقش جهان است که در زمان صفویه به دستور شاه عباس اول ساخته شده است. عمارت فوق العاده 6 طبقه کاخ عالی قاپو شما را به درون خود جذب می کند.

دنیایی با تزئینات باشکوه که در ابتدای درب ورودی رازی جالب نهفته است. کافی است به صورت آرام و پچ پچ کنان کنار گوشه دیوار چیزی بگویید و دوستتان در دیوار روبرو گوشش را به دیوار بچسباند تا صدای شما را واضح بشنود. این عجیب ترین تکنیک معماری در میدان نقش جهان اصفهان است.

راز شکوه این بنا در مینیاتورهای عالی آن نهفته است که توسط هنرمند مشهور عصر صفوی، رضا عباسی انجام شده است.

یکی دیگر از قسمت‌های دیدنی کاخ، گچ‌کاری‌های طبقه بالای آن است که به اتاق موسیقی معروف است و نقش‌های سازهای مختلف در آن به چشم می‌خورد. بالکن طبقه چهارم مکان مناسبی را برای میهمانان برای تماشای مراسم مختلف از جمله عید نوروز و چوگان در میدان فراهم کرده است .

جالب است وقتی به ایوان عالی قاپو بروید منظره ی زیبا از میدان نقش جهان اصفهان و حوض با شکوه آن به چشم می خورد که بی برو برگرد شما را وادار به عکاسی می کند.

این ایوان برای تماشای چوگان در میدان نقش جهان طراحی شده بود. همچنین از نظر کارکردهای سیاسی و فرهنگی، ویژه‌ترین و عالی‌رتبه‌ترین میهمانان شاه در زمان صفویه در مناسبت‌های خاص در این کاخ مورد استقبال گرم قرار می‌گرفتند.

دروازه قیصریه در میدان نقش جهان اصفهان حال و هوای نشاط دارد

دروازه ی قیصریه میدان نقش جهان اصفهان
دروازه ی قیصریه میدان نقش جهان اصفهان

در گوشه شمالی میدان نقش جهان اصفهان و در ورودی اصلی بازار بزرگ اصفهان، دروازه قیصریه از دوره صفویه استوار مانده است. دروازه قیصریه به دستور شاه عباس اول و توسط معمار بزرگ آن زمان علی اکبر اصفهانی ساخته شد

. سردر باشکوه قیصریه سه طبقه بود اما امروز دو طبقه باقی مانده است. طبقه سوم که ویران شده متعلق به خانه نقاره یا خانه تیمپانی بوده است.

در نگاره خانه موسیقی می نواختند تا ساعات روز را به مردم اعلام کنند. طبقه دوم مربوط به امور اداری و بازرگانی و در طبقه همکف اتاق های بازرگانی قرار داشت.

همچنین دروازه باشکوه قیصریه با نقاشی های ظریف رضا عباسی تزیین شده و در اثر تابش مستقیم نور خورشید و رطوبت کم رنگ شده است. این پورتال بزرگ نوید دنیای درونی متفاوتی از بازار قیصریه را می دهد، جایی که می توانید جریان زندگی را با تماشای زیبایی های معماری و تاریخی حس کنید.

مسجد شاه و حوض تماشایی آن در میدان نقش جهان

در ضلع جنوبی میدان نقش جهان، مناره های زیبا و گنبدی به راحتی دیده می شود که متعلق به مسجد امام است. مسجد شاه یکی از شاخص ترین مساجد تاریخی اصفهان و بنای مهم معماری اسلامی ایران است.

مسجد شاه شاهکار بی نظیری از معماری، کاشی کاری و نجاری قرن یازدهم است. به عبارت دیگر، مسجد امام، جدای از فضای معنوی، مذهبی، تاریخی و فرهنگی، زیبایی‌های زیبایی‌شناختی و معماری مانند شکوه رنگ‌های کاشی‌کاری‌ها و منبت‌ها و عظمت حجره گنبد را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهد.

بنابراین، وقت خود را به گشت و گذار در هر گوشه مسجد اختصاص دهید تا جزئیات ارزشمندی را از دست ندهید. همچنین تکنیک معماری در قوس ها  گنبدها باعث شده است آواز خوانی و گفتن اذان زیر آنها بسیار لذت بخش باشد زیرا صدا را در فضا اکو می نماید. این برای خبر رسانی و گفتن اذان در گذشته بسیار کاربرد داشت.

میدان نقش جهان اصلی ترین جاذبه اصفهان

میدان نقش جهان اصفهان نه تنها مکانی برای گشت و گذار در تاریخ این سرزمین است، بلکه می توانید در مجموعه به تفریح ​​بپردازید و لحظات متفاوتی را برای خود رقم بزنید.

بنابراین، اگر از طرفداران معماری، عکاسی، تاریخ و زیبایی هستید، فراموش نکنید که آن را در لیست سفر خود قرارش دهید. کالسکه سواری در دور میدان را تجربه کنید. با سماور بزرگ گوشه میدان عکس بگیرید. پای خود را در حوض وسط میدان خنک کنید و ….

میدان نقش جهان اصفهان یا میدان امام (همچنین میدان شاه و میدان امام)، اصلی‌ترین نقطه گردشگری اصفهان، یکی از میراث جهانی یونسکو است. این میدان اولین جایی است که در سفر به اصفهان باید دید و در تمام طول سال مملو از گردشگران است.

نقش جهان در فارسی به معنای تصویر جهان است. این میدان را سازه هایی با اهداف و معماری های مختلف احاطه کرده اند و همراه با بازار اصلی اصفهان مجموعه عظیمی را برای کاوش در خود جای داده اند. هچنین قیمت سوغاتی و کالا در این بازار از دیگر جاهای اصفهان ارزانتر است.

تاریخچه میدان نقش جهان اصفهان

میدان نقش جهان اصفهان بین سالهای 1598 تا 1629 به تصمیم شاه عباس ساخته شد. در سال 1598 شاه تصمیم گرفت پایتخت امپراتوری ایران را از قزوین به اصفهان به عنوان مکانی امن تر و راحت تر منتقل کند. به منظور بزرگداشت نقش جدید اصفهان و همچنین ایجاد مکانی برای برگزاری رویدادهای ملی، میدان نقش جهان طراحی شد.

شیخ بهایی معمار برجسته این پروژه شد. از آنجایی که راهبرد سیاسی شاه عباس بر تمرکز ساختار قدرت ایران متمرکز بود، ایده اصلی پروژه انعکاس همه اجزای قدرت بود.

بنابراین میدان توسط چندین ساختمان احاطه شده است، جایی که مسجد شاه (امام) نشان دهنده قدرت روحانیت است، بازار شاهنشاهی نشان دهنده قدرت بازرگانان و کاخ عالی قاپو نشان دهنده قدرت شاه است.

میدان نقش جهان 160 متر عرض در 560 متر طول دارد که در مجموع 89600 متر مربع مساحت دارد. دور تا دور آن را ردیف مغازه های دو طبقه ای احاطه کرده است که نشان دهنده سبک معماری دوران صفویه است. در طول روز میدان مکانی برای تجارت بود و پر از چادرهای فروشندگان.

عصرها که صدای معامله از بین می رفت، میدان به مکانی تفریحی با شعبده بازان، آکروبات ها، دراویش و شهروندان کنجکاو تبدیل می شد. برنامه های دیگری مانند مسابقات نوروزی یا چوگان نیز در این میدان برگزار می شد.

موقعیت میدان نقش جهان

میدان نقش جهان در مرکز شهر اصفهان قرار دارد و اطراف آن را جاذبه های بسیار دیگری احاطه کرده است. انتهای شمالی میدان از طریق دروازه‌های قیصریه به بازار شاهنشاهی – بازار اصلی اصفهان – می‌پیوندد.

در جنوب میدان، مسجد باشکوه شاه (امام) قرار دارد. در فاصله چند قدمی میدان، حمام تاریخی شاه، کاخ چهل ستون و کاخ هشت بهشت ​​قرار دارند. پس از 20 دقیقه پیاده روی به پل سی و سه پل و خواجو خواهید رسید .

 

در میدان نقش جهان چه کنیم؟

این میدان علاوه بر داشتن چهار سازه شگفت‌انگیز در اطراف آن، یک جاذبه دیدنی است. این یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های جهان است که مملو از فواره‌ها و چمن‌های سبز، فروشگاه‌های سوغاتی و بستنی‌فروشی است.

می توانید در اطراف میدان اسب سواری کنید یا از پیاده روی در نور غروب آفتاب لذت ببرید. کاخ عالی قاپو – محل سکونت شاه عباس و دو مسجد – مسجد شیخ لطف الله و مسجد شاه (امام) برای بازدید بازدیدکنندگان باز است. از طریق دروازه قیصریه می توانید وارد بازار شوید و در یکی از رستوران های سنتی ناهار بخورید.

محل غذا خوردن در نزدیکی میدان نقش جهان

میدان نقش جهان اصفهان
میدان نقش جهان اصفهان

تمام بهترین رستوران های شهر در اطراف میدان واقع شده اند. غذاهای سنتی ایرانی را می توانید در کافه آزادگان که یکی از بهترین کافه های اصفهان به شمار می رود، امتحان کنید. علاوه بر منوی اصلی، می توانید به فضای داخلی کافه نیز علاقه مند شوید. همچنین می توانید غذاهای ایرانی را در کافه باستانی، تنقلات در کافه روزگار میل کنید و یا در کافه چپ یا کافه 404 قهوه را با دسر میل کنید.

محل اقامت در نزدیکی میدان نقش جهان

اگر دوست دارید در کنار میدان نقش جهان بمانید، گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. احتمالاً نزدیکترین هتل به میدان، هتل 1 ستاره پارتیکان است. همچنین از میان گزینه های اقتصادی می توان به هتل 2 ستاره پارس ، هتل 3 ستاره پارت و هتل صفوی اشاره کرد.

برای اقامت لوکس‌تر، هتل 4 ستاره پیروزی و نگین مهمان‌نوازی ایرانیان – هتل 5 ستاره عباسی ، یکی از قدیمی‌ترین هتل‌های ایران را ببینید. اگر می خواهید در اقامتگاه های مقرون به صرفه بمانید، به شما توصیه می کنیم به صفحه ما نیز سری بزنید: 10 بهترین هتل (هاستل) ارزان اصفهان .

نقش جهان-میدان-اصفهان

زمان بازدید از میدان نقش جهان اصفهان این میدان هر روز به مدت 24 ساعت به روی بازدیدکنندگان باز است، اما توصیه می کنیم درست قبل از غروب آفتاب از آن بازدید کنید. می توانید زیباترین عکس ها را از گنبدهای مساجد در زیر نور گرم غروب آفتاب بگیرید.

اگر قصد بازدید از کاخ عالی قاپو را دارید، بازدید خود را بین ساعت 9 تا 18:30 برنامه ریزی کنید. ساعات کار مساجد بر اساس برنامه نماز است و فصل به فصل متفاوت است.

شما می توانید با استفاده از سایت سفراس 24 سفر هایی به مشهد از شهر هایی چون اصفهان, تهران, تبریز, شیراز و ….. را با تور های مشهد داشته باشید

5/5 - (1 امتیاز)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.