مراکز تفریحی و گردشگری

خانه بومیان کیش؛ نمایشگاه فرهنگ و سنت جزیره

خانه مردم شناسی بومیان که به طور مختصر خانه بومیان کیش خوانده می شود از جاذبه های تاریخی جزیره است.  خانه بومیان در منطقه عرب ها و در قدیمی ترین محله جزیره کیش یعنی سفین قدیم قرار دارد.

این بنا با دو قرن قدمت در زمینی به مساحت 1200 متر مربع قرار گرفته است. این خانه با نمادهایی از فرهنگ و سنت گذشته مردمان کیش در شناخت گذشته این سرزمین اهمیت بسزایی دارد.

قدیمی ترین جزیره خلیج فارس با وجود انواع جاذبه ها و تفریحات مدرن از نظر بناهای سنتی نیز بسیار غنی است. در این شهر می توانید شاهد سازه هایی باشید که با معماری اصیل ایرانی از روزگار گذشته حکایت می کنند.

علاقه مندان به فضای سنتی می توانند کیش را به عنوان مقصدی برای دیدن انواع بناهای تاریخی انتخاب کنند. البته دیگر گردشگران نیز با بازدید از این اماکن بی نصیب نمی مانند. آرامشی که در این فضا ها جریان دارد می تواند در میان تمام مشغله های دنیای معاصر برای ما سودمند واقع شود.

یکی از جاذبه های تاریخی این سرزمین را در شهر زیر زمینی کاریز کیش خواهید دید. این شهر که در عمق 16 متری زمین قرار دارد دارای طراحی بی نظیری است که حاصل رویدادهای طبیعی می باشد.

سقف های این شهر به طرز شگفت انگیزی با فسیل های آبزیان زینت یافته است و نقشی زیبا را برابر دیدگان بازدید کنندگان قرار می دهد.

شهر باستانی حریره از دیگر اماکنی است که با بناهای تاریخی مختلف سادگی گذشته را به زمان معاصر کشانده است. از دیگر جاذبه های تاریخی این شهر که در این مطلب قصد معرفی آن را داریم خانه بومیان کیش است.

ساختمان خانه بومیان کیش

ساختمان این بنا شامل 15 اتاق و همچنین دو حیاط به عنوان حیاط مجلسی و حیاط خانوادگی  است. سبک معماری این بنا کاملاً بومی است و می توان آن را بهترین یادآور برای دوران گذشته کیش به حساب آورد.

این خانه را می توان یکی از نمادهای کیش دانست که تاریخ گذشته آن را به نمایش می گذارد. در این خانه می توانید شاهد فضاهای بسیار باشید که همه مربوط به فرهنگ گذشته جزیره است.

در این خانه اتاق هایی را با عنوان اتاق مهمان زن، اتاق مهمان مرد، اتاق زمستان، اتاق تابستان، اتاق حجله، اتاق مرد و مهمان غریبه، انبار خرما و غیره خواهید بود.

وجود این اتاق ها کاملاً نشان دهنده فرهنگ مردمان گذشته است. همچنین در وسط حیاط شاهد یک چاه آب خواهید بود که برای تهیه آب شرب حفر شده است.

صاحب این خانه کیست؟

حاج عبدالله بن شاهین که از شخصیت های معروف جزیره است صاحب این خانه قدیمی بوده. این شخص که از تاجران مروارید در جزیره محسوب می شد خانه را از سه نسل قبل از خود به ارث گرفته بود.

از آنجا که بسیاری از اهالی این منطقه قدیمی قرآن را در این مکان آموخته اند و در این مکان به مکتب رفته اند، اکنون برای آن ارزش خاصی قائل هستند.کیش می داند چگونه از قابلیت های خود استفاده کند.

به همین منظور این خانه را به یک نمایشگاه تبدیل کرده است. نمایشگاهی که با نشان دادن فرهنگ گذشته کیش سعی در حفظ و مراقبت از سنت های گذشته دارد.

هدف از به نمایش گذاشتن این خانه چیست؟

این خانه با هدف معرفی تاریخ و فرهنگ جزیره و همچنین صنایع دستی آن در معرض نمایش گذاشته شده است.  این خانه می تواند با نشان دادن صنایع دستی در زمینه اشتغال زایی مردمان کیش و همچنین رونق صنعت گردشگری این شهر بسیار مؤثر باشد.

در واقع کیش با فراهم آوردن امکان بازدید از این خانه  در پی نشان دادن اصالت و فرهنگ مردم کیش به گردشگران و همچنین نسل جدید کیش بوده است. کسانی که از این منطقه بازدید کرده اند آن را نشان دهنده اصالت و مهمان نوازی مردمان جزیره می دانند.

این مکان برای کسانی که در زمینه فرهنگ و سنت کیش تحقیق می کنند بسیار کمک کننده است. خانه بومیان کیش در تمام فصول سال باز است اما برای سفری مطلوب تر به جزیره بهتر است از آب و هوای کیش در فصول مختلف سال مطلع باشید.

اولین نفر باید جهت امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا