کاخ سعد آباد تهران بزرگترین موزه ایران

کاخ سعدآباد تهران
0

کاخ سعد آباد تهران مجموعه ای به مساحت ۱۱۰ هکتار است که توسط پادشاهان قاجار و پهلوی ساخته شده است که در شمیران، تهران بزرگ واقع شده است. امروزه اقامتگاه رسمی رئیس جمهور ایران در مجاورت این مجموعه قرار دارد.

در شمال تهران در دامنه کوه توچال مجموعه کاخ سعدآباد (سعدآباد) را تشکیل می دهد. زمینی بسیار کوچکتر، نزدیک به 8000 متر، محل اقامت خانه ییلاقی مقامات قاجاریه بوده است.

با این حال، پس از کودتای 1920، رضاشاه خانه تابستانی قدیمی را به دست گرفت و آن را به یک خانه بسیار گسترده تر، بزرگتر و بلندتر تبدیل کرد. سپس در دهه 1970 محمدرضا شاه و خانواده سلطنتی اش ساکن کاخ سعدآباد شدند.

این مجموعه، شامل 18 کاخ، گردشی جذاب را به دوران قاجار و پهلوی ارائه می دهد.

نشانی و آدرس کاخ سعدآباد تهران به طور دقیق عبارتند از دربند، زعفرانیه، تجریش، خیابان ولیعصر! این مجموعه شامل بیش از 180 هکتار جنگل طبیعی، خیابان، قنات ، گالری، عمارت/کاخ و موزه است.

تاریخ کاخ سعدآباد تهران

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

این مجموعه در ابتدا توسط سلسله قاجاریه در قرن نوزدهم ساخته شد و در آن ساکن شدند. پس از توسعه‌های گسترده، رضاشاه پهلوی در دهه 1920 در آنجا اقامت گزید. پسرش شاه محمدرضا پهلوی در دهه 1970 به آنجا نقل مکان کرد.

در سال 1978، رئیس جمهور جیمی کارتر در سفر به ایران پهلوی در کاخ ماند تا حمایت آمریکا از رژیم را تضمین کند. پس از انقلاب 1979 ، این مجموعه به یک موزه عمومی تبدیل شد.

بنابراین پرداخت هزینه ورودی کاخ سعدآباد تهران عاقلانه ترین کاری است که برای آشنایی با فرهنگ ایرانی انجام دهید.

این مطلب هم میتونه جذاب باشه !

کاخ سعدآباد تهران چه کاربردی دارد

بخش‌های بزرگی از مجموعه را موزه‌ها تشکیل می‌دهند که برای بازدیدکنندگان قابل دسترسی است.

سایر قطعات در حال حاضر توسط دفتر ریاست جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده قرار می گیرد. این مجموعه توسط سازمان میراث فرهنگی ایران اداره می شود که مسئولیت بیشتر آثار، مکان ها و جنبه های فرهنگی کشور را بر عهده دارد.

برای دیدن از این مکان فرهنگی قیمت بلیط کاخ سعدآباد تهران چیزی حدود 30 هزار تومان است.

دروازه های کاخ سعدآباد تهران

کاخ سعد آباد تهران
  • دروازه نظامی که رضاشاه از آن وارد مجموعه می شد.
  • دروازه زعفرانیه، در حال حاضر توسط نهاد ریاست جمهوری مورد استفاده قرار می گیرد.
  • دروازه خیابان دربند که شاه محمدرضا پهلوی از آن وارد مجموعه می شد.
  • دروازه میدان دربند
  • دروازه جعفر آباد (اول)
  • دروازه جعفر آباد (دوم)
  • دروازه رودخانه
  • دروازه کاخ سفید

کاخ مادر شاه در کاخ سعدآباد تهران

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

این کاخ در دوره پهلوی محل آخرین سالهای زندگی رضاشاه قبل از تبعید به موریس بوده است. و همچنین محل سکونت مادر شاه (تاج الملوک) تا زمان انقلاب 1357.

این کاخ در حال حاضر در اختیار نهاد ریاست جمهوری ایران است و برای مهمانان ویژه دولت ایران در نظر گرفته شده است. و به همین دلیل به « ساختمان جمهوری » نیز معروف است.

این کاخ نیز در حال حاضر برای عموم غیرقابل دسترس است. برای دیدن این مکان نیز باید به آدرس کاخ سعدآباد تهران مراجعه نمایید. ورودی کاخ سعدآباد تهران هرچقدر که باشد برای دیدن از موزه های متعدد ارزش دارد.

قصر سبز در کاخ سعدآباد تهران

به جرأت می توانیم کاخ موزه سبز را زیباترین کاخ ایران بنامیم! این کاخ به دلیل اهمیت تاریخی و معماری بسیار حائز اهمیت است. زیرا قدمت آن به دوره قاجار می رسد و دارای دو سبک معماری ایرانی است.

این کاخ را در زمان رضاخان «کاخ سنگی» و در زمان محمدرضا پهلوی «کاخ شاهوند» نامیده‌اند. بعدها به خاطر نمای سبزش آن را « کاخ سبز » نامیدند.

این عمارت چشمگیر یک کاخ تابستانی سلطنتی در زمان قاجاریه بوده است. شهوند نام سابق کاخی بود که رضاشاه بر فراز تپه ای در مجموعه سعد آباد بنا کرد. این کاخ جزو املاک علی خان ولی (از قاجاریه) بوده است.

جالب‌ترین قسمت این کاخ، تالار آینه‌کاری باشکوه در مرکز آن است که با فرشی به مساحت 70 متر مربع در مشهد بافته شده است. اتاق های اطراف اتاق ناهار خوری، دفتر کار، اتاق خیمه شب بازی و یک اتاق نفیس با تزئینات ظریف داخلی هستند.

موزه ملت در کاخ سعدآباد تهران

کاخ موزه ملت با مساحت 7000 متر مربع بزرگترین کاخ مجموعه سعدآباد است. و به دلیل نمای سفیدش به ” کاخ سفید ” نیز معروف بود. نام‌های دیگر این کاخ در سال‌های مختلف عبارت بودند از: کاخ پادشاه، کاخ خصوصی و کاخ سفید خصوصی.

تا اینکه پس از انقلاب 1357 و واگذاری مجموعه به سازمان میراث فرهنگی، به «کاخ موزه ملت» تغییر نام داد. ساخت کاخ در اواخر دوره پهلوی آغاز شد. برای دیدن از این موزه باید ورودی کاخ سعدآباد تهران را بپردازید.

کاخ سفید در کاخ سعدآباد تهران

گردآوری کاخ‌های متعدد و مجلل در یک مجموعه، عظمت دربار قاجار و پهلوی را به رخ می‌کشد. اگر از دروازه زعفرانیه وارد شوید به دلیل نمای سفیدش که از برجسته‌ترین آثار سنگی کاخ است، به آن کاخ سفید می‌گویند.

پلان معماری ساختمان توسط آقایان خرسندی، لئون تاتاوسیان و بوریس روسی تهیه شده است. این بنای دو طبقه که مجلل ترین کاخ مجموعه است، در گذشته اقامتگاه تابستانی محمدرضا شاه و ملکه اش فرح بوده است.

امور تشریفاتی و رسمی نیز در این کاخ باشکوه برگزار می شد. به شاهکارهای آویزان در گوشه و کنار راهرو نگاه کنید. این پرده ها توسط استاد بهزاد (هنرمند مشهور ایرانی) و شاگردانش نقاشی شده است.

با الهام از داستان های شاهنامه (حماسه بزرگ ملی ایران). در طبقه اول، دو اتاق انتظار وجود دارد. کوچکتر دارای نقاشی هایی به سبک یونانی است و در کنار اتاق بیلیارد قرار دارد.

اتاق انتظار بزرگتر شامل یک پیانوی قرن 19 منسوب به دوران نیکلاس دوم و یک ملیله ابریشمی بزرگ تولید شده در فرانسه است. یک اتاق پذیرایی کوچک در این طبقه قرار دارد که حاوی کریستال های روزنتال و موزر است.

در دفتر محمدرضا شاه همچنین قدیمی‌ترین نقاشی رنگ روغن اثر آنیلو فالکونه متعلق به قرن هفدهم وجود دارد. طبقه دوم شامل اتاق استراحت فراه است که با وسایلی از کریستین دیور مبله شده است.

دیوارهای کل مجموعه با پارچه های ابریشمی و تافته باشکوه پوشیده شده است. سنگ های مرمر طبیعی و مرغوب به همراه فرش های نفیس کف را می پوشانند که تا ابد باقی خواهند ماند. وقت خود را صرف کنید و در قصر پرسه بزنید و خود را در زیبایی های باشکوه غرق کنید.

موزه آب در کاخ سعدآباد تهران

در جنوب شرقی، دفتر شخصی محمدرضا پهلوی و اقامتگاه میهمانان خارجی او وجود داشت. پس از سرنگونی پهلوی ها (۱۳۵۸) این بنا به موزه آب تبدیل شد. اسناد، ابزار و تجهیزات مربوط به آب و مجسمه های برخی از دانشمندان در اینجا نگهداری می شود.

این بنا از سه قسمت ساختمان اصلی، ساختمان جناحی و فضای باز تشکیل شده است. مدل زنده سیستم های آبیاری، آب انبارها و آسیاب های آبی در فضای باز به نمایش گذاشته شده است.

موزه استاد بهزاد در کاخ سعدآباد تهران

این بنای قاجاریه در گذشته دفتر رضاشاه و بعدها محل سکونت نوه او بوده است. این بنا پس از بازسازی به کار استاد بهزاد تقدیم شد. حسین بهزاد (1894 1968) مینیاتوریست بزرگی بود که از سبک نقاشی مینیاتوری قرن 16 و 17 پیروی می کرد.

آثار او همچنین با برخی از نوآوری‌های خودش مشخص می‌شود که می‌توان آن‌ها را ترک استفاده از چهره‌های مغولی، اتخاذ قوانین دیدگاه، حذف جزئیات غیر ضروری برای جلوگیری از هرج و مرج در کار و سایر خلاقیت‌های ظریف خلاصه کرد.

موزه برادران امیدوار

این موزه در ابتدا یک واگن خانه و استراحتگاه رانندگان واگن بوده است. این نام به نام دو نفر از اولین ماجراجویان و گردشگران جسور ایرانی، برادران امیدوار، گرفته شده است.

آنها در سال 1955 تهران را ترک کردند و طی ده سال از چندین قاره و کشورهای جهان از استرالیا گرفته تا سرزمین های قطب شمال دیدن کردند.

ده سال ماجراجویی آنها این گنج را برای بازدیدکنندگان جمع آوری کرد تا به آنها اجازه دهد زندگی متنوع انسان ها را کشف کنند. نمای داخلی این بنای چهار اتاق با گچ بری های زیبای مربوط به دوران قاجاریه تزیین شده است.

موزه خوشنویسی میرعماد 

این عمارت خانه دو تن از فرزندان محمدرضا شاه، علیرضا و فرحناز بود. این کاخ از سبک معماری هر دو دوره قاجار و پهلوی پیروی می کرد. پس از انقلاب به موزه خوشنویسی تبدیل شد و به نام مشهورترین خطاط قرن شانزدهم میرعماد نامگذاری شد.

او هنرمندی در سطح جهانی بود که نستعلیق (نوعی خط فارسی) را به اوج رساند. مکتب خوشنویسی او 400 سال است که ادامه یافته و به هند، عثمانی و دیگر مناطق اسلامی گسترش یافته است.

موزه هنرهای زیبا

کاخ سعدآباد تهران

این موزه که در ضلع جنوب شرقی کاخ قرار دارد. در طبقه همکف آثار هنرمندان معاصر ایران مانند سهراب سپهری را می بینید. نقاشی‌های او به دلیل بازنمایی شاعرانه مفاهیم عرفانی او با ترکیبی از تکنیک‌های نقاشی شرقی و غربی برجسته است.

نمادین ترین مجموعه او، “درختان” در این گالری به نمایش گذاشته شده است.

در طبقه اول، نقاشی های اروپایی از قرن هفدهم تا بیستم، شامل آثاری از سالوادور دالی، شیشکین، ژول برتون و برخی نقاشان دیگر وجود دارد. تابلوی نمادین این قسمت «خواب» اثر سالوادور دالی است.

در طبقه دوم، گذار تاریخ را با چشم انداز نقاشی هایی که توسط همسر محمدرضا شاه، فرح دیبا گردآوری شده است، تجربه خواهید کرد. عزیزان موزه پرتره هایی از شاه زند، نادرشاه، پادشاه افشاریه و فتحعلی شاه، شاه قاجاریه هستند.

آشپزخانه ویژه

قدمت این آشپزخانه عظیم به دوران پهلوی دوم می رسد. اگرچه به دلیل سبک معماری متفاوت، قدمت زیرزمین آن به دوران پهلوی اول برمی گردد. آشپزخانه در سال 1975 توسط یک شرکت آلمانی با مدرن ترین لوازم و تجهیزات آشپزخانه آن زمان بازسازی و نوسازی شد. برای دیدن تمامی این موزه ها همچنان باید به آدرس کاخ سعدآباد تهران مراجعه نمایید. همچنین برای دانستن قیمت بلیط کاخ سعدآباد تهران بهتر است از سایت های رزرو بلیط یا گردشگری کمک بگیرید.

موزه لباس های سلطنتی

طبقه اول شامل یک تالار ورودی است که در آن می توانید لباس های قاجاریه و فیلمی مستند از سیر تحول مد در دو سلسله قاجار و پهلوی را ببینید. در گالری اول، تابلوهای لباس های مختلف و تفاوت لباس اندرونی را می بینید که در آن زنان آزاد بودند بدون اینکه دیگران دیده شوند و لباس بیرونی یا لباس هایی که در انظار عمومی می پوشیدند.

در گالری دوم، لباس های زنانه و مردانه به نمایش گذاشته شده است. لباس‌های محلی سراسر ایران را می‌توانید در گالری سوم ببینید. در طبقه دوم، چهار گالری وجود دارد که لباس های سلطنتی پهلوی را به نمایش می گذارد. گالری های فصلی و موقت نیز گاهی اوقات در اینجا برگزار می شود. برای دیدن از لباس های سلطنتی پرداخت ورودی کاخ سعدآباد تهران الزامی است.

موزه سلاح های سلطنتی 

این بنا در ابتدا محل سکونت برادر محمدرضا، غلامرضا پهلوی بوده است. اکنون بیش از 110 مورد در این موزه به نمایش گذاشته شده است. از جمله تفنگ های جنگی، سلاح گرم و تفنگ های شکاری. این سلاح‌ها متعلق به دربار سلطنتی پهلوی دوم بوده که برخی از آن‌ها اولین سلاح‌های تولید شده در کارخانه سلطنتی ایران و برخی نیز در معروف‌ترین کارخانه‌های اسلحه‌سازی جهان مانند وینچستر، رمینگتون و اسپرینگ فیلد ساخته شده‌اند. قیمت بلیط کاخ سعدآباد تهران و موزه های متعدد آن در طول سالهای گذشته تغییر داشته و در حال حاضر چیزی حدود 30 هزار تومان است.

موزه اتومبیل های سلطنتی

این موزه بدون شک یکی از جالب ترین موزه های مجموعه است که در سال 2012 به روی عموم باز شد. اقلامی که در حال حاضر به نمایش گذاشته شده توسط شرکت های خودروسازی معروف دنیا ساخته شده اند. این مجموعه شامل 3 خودرو رولزرویس، یک دستگاه باگی سرعت، 5 دستگاه مرسدس بنز، 6 موتور سیکلت، یک خودروی برفی و یک کالسکه است.

موزه غذاهای سلطنتی

این ساختمان دو طبقه که در ضلع شرقی مجموعه قرار دارد، توسط مهندس نامدار ایرانی فرمان فرمانفرمائیان در سال های 1937-1940 ساخته شده است. موزه ظروف سلطنتی در ابتدا با سنگ های کنده کاری شده تزئین شده بود. چند دهه بعد، در سال 1972، با سنگ های مرمر سفید تزئین شد. همچنین به دستور خواهر محمدرضا شاه، اشرف، مرمت و توسعه یافت. با توجه به تعداد موزه ها درون این کاخ پرداخت هزینه ورودی کاخ سعدآباد تهران عاقلانه ترین کاری است که برای آشنایی با فرهنگ ایرانی انجام دهید.

اطلاعات مهم

بلیط ها فقط تا ساعت 17:00 در طول بهار و تابستان و ساعت 16:00 در پاییز و زمستان فروخته می شود

. کاخ سبز و موزه نظامی تا اطلاع ثانوی به روی عموم بسته هستند

. هزینه ورودی حدود 2 یورو است. ، و باید برای هر موزه به طور جداگانه حدود 1 یورو (یا بیشتر) بپردازید

. موزه در تعطیلات ملی (روزهای سوگواری مذهبی) تعطیل است،

از آنجایی که باغ به طور قابل توجهی بزرگ است، یک سرویس ون برای جابجایی بازدیدکنندگان بین موزه ها برای مدت زمان ارائه می شود. قیمت مناسب

دو کافه در مجموعه وجود دارد که یکی در نزدیکی کاخ ملت و دیگری نزدیک کاخ سبز قرار دارد. هر دو از ساعت 9 صبح تا 6:30 بعد از ظهر (در فصل بهار و تابستان) و از ساعت 9:00 صبح تا 5:00 بعد از ظهر (در پاییز و زمستان) باز هستند. در موزه برادران امیدوار، فرصتی عالی برای دیدار با عیسی امیدوار در اولین یکشنبه هر ماه دارید. قیمت بلیط کاخ سعدآباد تهران برمسافران خارجی چیزی حدود 17 یورو است.

شما می توانید با تور مشهد سفری از تهران به مشهد داشته باشید.

اولین نفر باید جهت امتیاز
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.