آموزش کودکان با بازی کردن به چه معناست؟

0

حتما شما نیز بارها شاهد این بوده اید، که کودکتان از بازی کردن بسیار لذت می برد و حتی اگر ساعات طولانی نیز مشغول بازی باشد، احساس خستگی نخواهد کرد. کودکان به انجام بازی های مختلف علاقه زیادی دارند. حال امروزه یکی از روش های آموزش به کودکان بازی کردن  می باشد. بازی به مجموعه ای از فعالیت های ذهنی و جسمی گفته می شود، که می تواند احساس نشاط، شادی و هیجان را در کودکان پدید آورد.

طبق تحقیقات آموزش به کودکان با بازی می تواند تاثیر زیادی در افزایش خلاقیت و کشف استعداد آنان داشته باشد. به همین دلیل است که امروزه این روش طرفداران زیادی پیدا کرده است. حال آموزش به کودکان با بازی به چه معناست؟ این کار روش انجام فوق العاده ساده ای دارد. ابتدا مربی مبحث آموزشی و هدف از انجام بازی را برای کودکان شرح می دهد.

در مرحله بعد بازی مورد نظر را به کودکان می آموزد. سپس از آن ها می خواهد که به صورت گروهی آن بازی را انجام دهند. در نتیجه وقتی کودک در حال بازی است، همزمان آموزش نیز خواهد دید و می تواند مهارت های جدید کسب کند. اما مربی باید همواره در طول بازی بر روی فعالیت های کودکان نظارت داشته باشد. چون ممکن است برخی مراحل بازی را اشتباه پیش ببرند و یا مبحث آموزشی مورد نظر را به خوبی یاد نگرفته باشند.

اما در حالت کلی می توان آموزش کودکان با بازی را بهترین شیوه یادگیری آن ها تلقی نمود. چون کودک از بازی کردن لذت می برد و با انجام آن روحیه شادتری خواهند داشت. حال اگر این بازی با آموزش نیز همراه شود، نه تنها موجب ایجاد حس نشاط و شادی در کودک می شود، بلکه تجربیات و دانش او نیز افزایش می یابد.

مهمترین مزایای آموزش با بازی کردن برای کودکان

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

آموزش دادن به کودکان به واسطه بازی و ساخت کاردستی می تواند مزایای مهم بی شماری داشته باشد. به همین علت است که امروزه در اکثر مهد کودک ها و مراکز آموزشی، از این شیوه برای تدریس به کودکان استفاده می شود. حال در زیر مهمترین مزایای این شیوه جدید آموزشی را نام برده ایم:

آموزش آسان تر

در این روش آموزش دادن برای مربیان بسیار آسان تر خواهد شد. چون نیاز نیست برای یادگیری کودک به تدریس علوم مختلف بپردازند. بلکه تنها با یاد دادن یک بازی به کودک موجب یادگیری او می شوند. به بیان ساده تر در این روش کودک خود به خود آموزش می بیند و نیاز به انجام‌ فعالیت خاصی از طرف مربی نخواهد بود.

عدم خستگی کودک

اگر از کودک بخواهید دو یا سه ساعت در روز در کلاس آموزشی حاضر شود، قطعا برایش بسیار خسته کننده خواهد بود. این در حالی است که اگر چندین ساعت مشغول بازی های شاد و پر هیجان باشد، نه تنها احساس خستگی نمی کند، بلکه حس نشاط بیشتری نیز خواهد داشت. پس اگر از روش آموزش با بازی به کودک خود استفاده کنید، می توان انتظار داشت که کودک ساعات طولانی تری را مشغول یادگیری شود، و مباحث بیشتری را آموزش ببیند.

افزایش مهارت و تجربه

دیگر مزیت این روش آموزشی، می تواند افزایش مهارت و تجربه در کودکان باشد. وقتی کودک شما در حال انجام بازی های آموزشی است، در واقع  مباحث آموزشی را به صورت عملی نیز انجام می دهد. در نتیجه تجربه و مهارت بیشتری کسب خواهد کرد.

ایجاد تعامل میان کودکان

این روش آموزشی موجب می گردد، که کودکان تعامل و ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند. در نتیجه اجتماعی بودن را آموزش دیده و از منزوی و گوشه گیر شدن آن ها نیز جلوگیری خواهد شد. کودکان می توانند به کمک یکدیگر کاردستی اوریگامی بسازند و از تجربه ساختن اشکال حیوانات بامزه لذت ببرند.

افزایش سرعت یادگیری

دیگر مزیت مهم این شیوه آموزشی، افزایش سرعت یادگیری  کودکان می باشد. چون کودک به بازی کردن علاقه زیادی دارد، و به این ترتیب مباحث آموزشی را سریع تر فرا می گیرد.

این مطالب هم میتونه جذاب باشه !

ایجاد انگیزه

حتما برای شما هم پیش آمده است که برای متقاعد کردن کودک خود به آموزش دیدن، مدت ها تلاش کرده اید اما کودک انگیزه و‌ تمایلی برای آموزش دیدن ندارد. این مشکل در خصوص همه کودکان وجود دارد. اما اگر آموزش با بازی شروع شود، کودک علاقه و انگیزه بیشتری برای یادگیری خواهد داشت. چون در این روش به جای اینکه به کودک بگویید چیزی را آموزش ببیند، از او خواسته اید که مشغول انجام یک بازی سرگرم کننده و مفرح شود.

تاثیر آموزش با بازی در پیشرفت تحصیلی کودکان و نوجوانان

آموزش هنری، علمی یا فنی دیدن با بازی می تواند تاثیر زیادی در پیشرفت تحصیلی کودکان نیز داشته باشد. همه معلمان می توانند از این شیوه خاص جهت تدریس به کودکان و نوجوانان استفاده کنند. اما تدریس نمودن دروس مختلف به دانش آموزان بسیار ساده تر شده، و می توان از آن ها انتظار پیشرفت بیشتری داشت. اگر از این روش استفاده شود، مفاهیم درسی بیشتر در ذهن دانش آموزان تثبیت شده، و ماندگار تر خواهند بود.

یعنی دانش آموز حتی بعد از گذشت سال ها نیز، ممکن است مفاهیم دروس خاصی را هنوز به یاد داشته باشد.  علاوه بر همه این موارد، چون این روش با بازی همراه است، یا کارهای جالبی مانند نقاشی سه بعدی قطعا بسیار هیجان انگیز خواهد بود و کلاس درس نیز شاد تر و مفرح تر خواهد بود.

برای مثال یادگیری درس دشواری مثل ریاضی ممکن است برای بسیاری از دانش آموزان کاری سخت و چالش برانگیز باشد. حال وقتی آموزش ریاضی با بازی کردن همراه شود، قطعا برای فرد یادگیری ساده تر شده و لذت بخش تر خواهد بود. در نتیجه این شیوه آموزشی می تواند در پیشرفت تحصیلی کودکان و نوجوانان نیز نقش بسزایی داشته باشد.

اولین نفر باید جهت امتیاز
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.