بیشتر ما فکر می کنیم به اندازه کافی شهر تهران را می شناسیم! چون می دانیم که پایتخت ایران، مرکز سیاسی و اقتصادی، پر جمعیت ترین شهر کشور و یکی از کلان شهرهای آسیا است. اما اینها بدیهی ترین چیزهایی هاست که از پایتخت کشور خود می دانیم.
اگر یک غیر ایرانی از ما بپرسد: این شهر در چه سالی پایتخت شد؟ دانشگاه تهران در جهان چه جایگاهی دارند؟ پایتخت کشور شما جاذبه گردشگری هم دارد؟ پاسخ ما چیست؟ اگر پاسخ این سوالات برای مان سخت است پس به اندازه کافی قلب ایران را نمی شناسیم.
فکر کن بخواهی کل آب دریا را در یک لیوان بریزی! از تهران گفتن در یک مقاله به همین اندازه سخت و ناممکن است. با این حال در این فرصت اندک می خواهیم این کارِ به ظاهر سهل و به واقع دشوار را انجام دهیم! پس با سفر آس 24 همراه باشید!
صدای ما را از تهران می شنوید!
اهل کدام شهر هستید؟ فاصله شما تا این شهر چقدر است؟ به نظر من که فرقی ندارد. در هر کجای ایران که باشیم تهران همین بغل گوش ماست.
غروب که می شود شاید شهر خودمان در خاموشی باشد، اما صدای اذان تهران در تمام خانه می پیچد و گاه می شود که ما نمازمان را به افق پایتخت اقامه می کنیم.
می خواهیم آخرین اخبار بورس را دنبال کنیم. در نوار جستجوی خود می نویسیم: « اوضاع و احوال بورس تهران در این روزها چگونه است؟»
بعضی مان سالهاست که وطن را ندیده ایم اما هنوز اخبار را از مرکز تهران رصد می کنیم و دوست داریم خبرها را از لب پایتخت بشنویم. رادیو را روشن می کنیم و منتظریم که گوینده اعلام کند: «اینجا ایران است. صدای ما را از تهران می شنوید!»
نبض ایران روی رگ تهران
برای گرفتن نبض ایران باید روی رگ تهران دست بگذاریم. جایی که اقیانوس سیاست از آنجا سرچشمه می گیرد و به دیگر شهرها سرازیر می شود. شهری که حکم های کشوری در پاستور آن مهر می خورد و در شهر به شهر اجرا می شود. جاده های ترسیم شده در نقشه تهران ما را به سمت بهترین پزشکان متخصص، بهترین دانشگاه ها، بهترین بازارها و بهترین ها در هر چیزی می رساند. ما شاید در گوشه و کنار شهر خودمان صدها جای نرفته و ندیده داشته باشیم، امّا مطمئناً یک بار هم که شده در هوای تهران نفس کشیده ایم.
تهران؛ از غار نشینی تا برج گزینی
برج های بلند، ترافیک سنگین، دود و دم، سر و صدا! در حالی که نشانه های مدرنیته شهر تهران را فرا گرفته، اما باستان شناسان چیز دیگری می گویند. در سال 1393 کشف یک اسکلت 7000 ساله نشان داد که قدمت این شهر به دوران نوسنگی می رسد. برخی نوشته های پارسیگ نیز که این شهر را محل تولد زرتشت نوشته بودند قدمت این شهر را تأیید می کردند. نام این شهر در نوشته های یونانی که از سده دوم به جا مانده به عنوان یکی از توابع ری ذکر شده است. ابن حوقل در سال 133 تهران را به داشتن باغ های فراوان و میوه های متنوع توصیف می کند.
از زمان صفویان به ویژه در دوران پادشاهی شاه طهماسب این شهر رفته رفته مورد توجه قرار می گیرد. البته هنوز شهرت این شهر در گرو همسایگی با سرزمین ری و به لطف آبهای فراوان و باغهای پر میوه است. این شهرت سبب می شود که شاه طهماسب با کشیدن حصار به دور شهر و ایجاد برج و بارو این شهر را به یک مکان خاص تبدیل کند.
تحول بعدی این شهر مصادف است با ویرانی ری در سده هفتم، مهاجرت اهالی ری به این شهر، افزایش جمعیت و سیر تند پیشرفت آن. سال 1165 را باید یک سال مهم در سیر تحولات این شهر دانست. در نوروز این سال آقا محمد خان قاجار در این شهر تاج بر سر گذاشت و این شهر را دارالخلافه اعلام کرد. در آن زمان این شهر تنها 15000 نفر جمعیت داشت. این انتخاب این شهر را قدم به قدم به یک شهر مدرن و پیشرفته نزدیک کرد.
روند پیشرفت این شهر در دوران پهلوی با سرعت بیشتری پیش رفت، تا اینکه زنگ انقلاب و شلیک جنگ به صدا در آمد و قطار پیشرفت تهران دوباره متوقف شد. پس از گذشت یک دهه دوباره این شهر توانست کمر راست کند و پیش برود تا جایی که اکنون ایستاده است. این شهر اکنون برترین مراکز علمی چون دانشگاه تهران، دانشگاه شریف و بالاترین سازمان های سیاسی ایران را در خود جای داده است.
بورس تهران
بورس تهران یک بازار بزرگ داد و ستد اوراق بهادار است که در بهمن ماه 1346 تأسیس شد. این بازار در اوائل انقلاب در پی مبارزه با سرمایه داری تعداد بسیاری از شرکت های خود را از دست داد، اما در سال 1368 و بر مبنای برنامه های اقتصادی دولت دوباره فعالیت رو به پیشرفت خود را از سر گرفت. «یکشنبه سیاه» یک روز تاریخی در بورس است که در آن شاخص بورس با افت شدیدی روبرو شد و برخی صاحب نظران آن را به سبب تصمیمات دولت مبنی بر مهار نقدینگی و افزایش سود بانکی مربوط می دانند.
هوای تهران و یک پیش بینی ناگوار برای آینده!
قرار گرفتن شهر تهران در میان کوه و دشت و تأثیر پذیری از سه عامل جغرافیایی ( بادهای باران زا در غرب، دشت کویر در جنوب و رشته کوه های البرز در شمال) سبب شکل گیری اقلیم های متعددی در نواحی مختلف این شهر شده است. در حالی که آب و هوای بخش کوهستانی پایتخت تمایل به اعتدال دارد، در نواحی نزدیک به دشت آب و هوای نیمه بیابانی حاکم است. آب و هوای این شهر در ارتفاعات شمالی مرطوب و نیمه مرطوب و سرد، در نواحی کوهپایه ای نیمه مرطوب و سردسیر و در ارتفاعات پایین تر گرم و خشک است.
مرداد و شهریور با میانگین دمای 35-45 درجه گرم ترین و دی و بهمن با میانگین دمای 5- درجه سردترین سردترین ماه های این شهر هستند. اوائل بهار و اوائل پاییز بهترین زمان سفر به تهران از نظر آب و هوایی است. روزهای پاییزی در این شهر کوتاه است و اذان تهران را تا قبل از ساعت 6 خواهید شنید.
جالب است بدانید که آب و هوای این شهر در آینده نیز پیش بینی شده است. در سال 1398 یک تیم تحقیقاتی در سوئیس با شبیه سازی آب و هوای کلان شهرهای جهان در سی سال آینده، مرکز تهران را در سال 1429 شهری با رطوبت بالا، بارش اندک و دمای حداقلی بالای صفر درجه در زمستان توصیف کرد. به این ترتیب پایتخت نشینان باید در انتظار روزهایی گرم و مرطوب باشند. همچنین باید منتظر رونق مسافرات های خارجی به مناطق خوش آب و هوا چون تور تهران توکیو، تهران بانکوک و تهران استانبول باشیم.
دمی با پایتخت نشینان و آداب و رسوم شان
تهران بزرگ ترین شهر پارسی زبان جهان است که اغلب مردمان آن را پارسیان تشکیل داده اند و شمار افراد خارجی در آن اندک است. دین رسمی در این کشور اسلام است و بیشتر مردمان این شهر شیعه دوازده امامی هستند. البته در نقشه تهران از نظر مذهبی حضور زرتشتیان، بهائیان، مسیحیان و یهودیان را نیز خواهید دید.
مردم این شهر بزرگ اگر چه در گیر و دار دنیای مدرن رنگ عوض کرده اند، اما هنوز سنت های اجدادی خود را به دست فراموشی نسپرده اند. هنوز بازار تهران پر از رنگ و بوی سنت و حال و هوای روزگاری کهن است. هنوز دم عید که می شود عمو فیروز با لباس سرخ و روی سیاه دایره زنگی به دست می گیرد و در کوچه ها آواز می خواند. هنوز نخستین شب زمستان بیدار می مانند، شاهنامه می خوانند و فال حافظ می گیرند. هنوز خیلی ها آداب اجدادی شان را با جشن های زیر پاس می دارند:
جشن های نوروز و قبل و بعد آن
نوروز یکی از مهم ترین اتفاقات سال است که در شهر تهران حال و هوای مردم را عوض می کند. با جنب و جوش های قبل عید و دید و بازدیدهای بعد از آن نبض زندگی در پایتخت ایران تندتر می زند. از مهم ترین مراسم های قبل عید می توان به چهارشنبه سوری، پنجک و شب علفه اشاره کرد.
آخرین چهارشنبه سال شب خوردن آش رشته و پریدن از روی آتش است. پنجک، پنج روز آخر سال یا همان خمسه مسترقه است. در این پنج روز که مصادف می شد با هوای سرد و یخ زدگی محصولات کشاورزی، مردم تهران قدیم به کوه می رفتند و با برگزاری جشن برای حفظ محصولات خود دعا می خواندند.
شب علفه دیگر مراسم قبل نوروز است و به شب قبل تحویل سال گفته می شود. در این شب مردم از سبزی یا همان علف در غذای خود استفاده می کنند تا در طول سال سالم بمانند. در این شب سفرهای هفت سین در خانه ها پهن می شود و کوچک و بزرگ لباس نو به تن می کنند. در شلوغی های دم عید فعالیت های بورس تهران نیز جان می گیرد.
شب یلدا
مردم این شهر در طولانی ترین شب سال با جشن و شادی در را بر روی غم می بنند و سیاهی شب را به سپیده صبح پیوند می زنند. در این شب کوچکترها مهمان پدربزرگ و مادربزگ می شوند و پای قصه های شیرین شان می نشینند. آجیل و میوه نقل مجلس شب یلداست و فال حافظ دوست داشتنی ترین قسمت آن. این جشن که قدمت آن به دوران باستان بر می گردد، در سال 1388 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید. تحصیل در دانشگاه تهران می تواند یکی از بهترین فرصت ها برای زندگی در این شهر و آشنایی با فرهنگ و آداب رسوم مردمان آن باشد.
تیرما سیزده یا جشن تیرگان
در تقویم ایران قدیم هر روز از ماه برای خود نامی مخصوص داشته که اتفاقاً نام یک ماه نیز بوده است. هنگامی که نام روز با نام ماه مصادف می شد، ایرانی ها به مناسبت این پیوند جشن می گرفتند و به رقص و شادی می پرداختند. نام سیزدهمین روز از ماه، تیر بود و سیزدهمین روز از ماه تیر، نوبت جشن تیرگان.
این جشن قسمت های مختلفی دارد که قصه خوانی، لال بازی، پوشیدن لباس نو، دعای خیر از مهم ترین آنها محسوب می شود. در این شب همچنین نوجوانان و جوانان بر پشت بام رفته و دستمالی که به ریسمان بسته اند را به خانه های مردم می اندازند تا اهالی خانه دستمال ها را با نخود و کشمش پر کنند. هوای تهران در این زمان تقریباً گرم است و مراسم در فضای باز انجام می شود.
نذرها و نیازها در مرکز تهران
در تهران چون سایر شهرهای ایران همه ساله انواع مراسم نذر و مولودی برگزار می گردد. از مهم ترین این مراسم می توان به آجیل مشکل گشا، سفره حضرت رقیه (س) و مراسم ویژه محرم اشاره کرد. مراسم تعزیه خوانی یا شبیه خوانی نیز که در زمان ناصرالدین شاه اوج گرفت هم اکنون در پایتخت اجرا می شود. این شهر مردمانی معتقد دارد و مساجد این شهر با بلند شدن صدای اذان تهران پر از جمعیت نمازخوان می شوند.
البته آداب و رسوم ذکر شده مختص پایتخت نیست و هم اکنون در بسیاری از شهرهای ایران برپا می شود.
شهر تهران در بین مقاصد توریستی ایران
شاید اگر بخواهیم نام مقاصد توریستی کشور را نام ببریم به نقشه تهران کمتر اشاره کنیم. در واقع ما صنعت توریسم ایران را با نام هایی چون کیش، قشم، شیراز، اصفهان، رشت، مازندران و یزد می شناسیم و شاید تصور تفریح و گردش در شهری شلوغ و پر دود و دم را نداشته باشیم. البته این امر بیشتر به سبب عدم شناخت کافی از این شهر است.
اگر چه این شهر هنوز نتوانسته جایگاه خوبی را در بین کلان شهرهای توریستی جهان کسب کند و در مقابل شهرهایی چون پاریس، دبی، لندن، استانبول و رم چندان آوازه ای ندارد، اما در داخل کشور بیش از نیمی از صنعت توریسم را به خود اختصاص داده و به عنوان مقصد طلایی گردشگری با جاذبه هایی چون بازار تهران، کاخ گلستان، پل طبیعت و … از آن یاد می شود.
البته آمار و ارقام دقیقی از تعداد گردشگران این منطقه در دست نیست ولی آنچه مشخص است محبوبیت این مقصد و تنوع و تعدد جاذبه های آن است. مترو تهران و ظرفیت بالای آن در جابجایی مسافر و پوشش مسیرهای مختلف شهر نیز در محبوبت این شهر به عنوان یک مقصد توریستی مؤثر بوده است.
با نگاهی به لیست زیر و مشاهده مهم ترین جاذبه های این شهر، شاید ظرفیت های گردشگری پایتخت را بیشتر بشناسید.
جاذبه های تهرانی
جاذبه های تهران در دسته های متنوع طبیعی و انسانی قرار می گیرد و در قالب انواع جاذبه های تحصیلی، کاری، طبیعی، تاریخی و … قابل بازدید است. انواع برج ها، موزه ها، پارک ها، دانشگاه ها و فضاهای طبیعی را می توان اصلی ترین جاذبه های تهرانی دانست.
برج آزادی
اگر یک مکان در این شهر وجود داشته باشد که تمام کشور از کوچک و بزرگ آن را بشناسند، پس از مرکز بورس تهران، قطعاً برج آزادی است. این برج 63 متری در سال 1349 توسط حسین امانت طراحی و توسط مهندس محمد پورفتحی ساخته شد. بنای این برج به مناسبت یادبود جشن های 2500 ساله احداث شد و نمادی از تهران مدرن به حساب می آمد.
بزرگ ترهای ما این برج را با نام برج شهیاد به یاد می آورند که نام اصلی این بنا بوده است. پس از انقلاب و در روند اسلامیزه شدن نام خیابان ها، نام خیابان شهیاد که این برج در آن واقع شده بود به نام خیابان آزادی شهر تهران تغییر کرد و این شد که این برج، برج آزادی نام گرفت.
طراحی این برج را می توان آمیزه ای از معماری ایران باستان و ایران اسلامی دانست که بخش هایی چون موزه، کتابخانه، تالار نمایش و نگارخانه را در خود جای داده است. در این برج می توان نشانه های بسیاری از گذشه دید. طاق کسری را در قوس بیضی شکل برج، معماری دوره صفوی را در کاشی کاری های فیروزه ای و نشانه هایی از شهر بادگیرها را در شیارهای بالای بنا. برج آزادی در 26 اسفند 1353 ثبت ملی شد و اکنون بسیاری از مسافران تور تهران توکیو بازدید از این برج را در برنامه های خود می گنجانند.
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران یکی از بهترین دانشگاه های کشور است که از جاذبه های تحصیلی این شهر محسوب می شود. سالانه افراد زیادی راه این شهر را فقط به شوق نشستن روی صندلی های این موسسه پیش می گیرند. دانشگاه نامبرده در سال 1313 و به دستور رضا شاه ساخته شد. دانشگاه تهران با 25 دانشکده، 9 پردیس و 16 مرکز پژوهشی، بزرگ ترین مرکز آموزش عالی در ایران است. خوابگاه دانشگاه تهران همه ساله پذیرای بسیاری از دانشجویان سراسر کشور است.
این دانشگاه که هوای تهران را به سر خیلی ها انداخته، در سال 2021 و در رتبه بندی لایدن رتبه 134 جهان را کسب کرد که نسبت به سال 2020 (140) شش رقم ارتقاء را نشان می دهد. در بین دانشگاه های ایران نیز رتبه نخست از آن این دانشگاه بود و پس از آن دانشگاه علوم پزشکی مرکز تهران، دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه تربیت مدرس رتبه های دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادند.
برج میلاد
نقشه تهران به جز برج آزادی یک برج بزرگ دیگر را نیز را در خود جای داده. قصه از این قرار است که برج آزادی در دوره پهلوی ساخته شده بود و نمادی از آن دوران به حساب می آمد. پس لازم بود برجی دیگر با قد و قامت بلندتر به عنوان نماد ایران پس از انقلاب در ذهن مردم جای بگیرد. این بود که برج میلاد با ارتفاع 435 متر ساخته شد و بر روی تهران مدرن سایه انداخت. برج میلاد یک برج مخابراتی چند کاربرده است که نوزدهمین سازه بلند نا متکی دنیا شاخته می شود. هنگام ظهر و غروب صدای اذان تهران در فضای این برج شنیدنی است.
این سازه در مهر 1387 با شعار «آسمان نزدیک است» در حضور نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهر و شهردار تهران و در پیش چشم 250 خبرنگار ایرانی وخارجی افتتاح شد. جالب است که این برج بلند قامت و مدرن نتوانست خدشه ای به اعتبار برج آزادی به عنوان نماد تهران وارد کند.
بازار تهران
در میان تمام مراکز خرید پایتخت نام بازار تهران بیشتر از همه می درخشد. بازاری که با قدمت خود به نوعی هویت مالی- تجاری شهر تهران را در خود گنجانده. این مجموعه شامل بخش های مختلفی چون تولیدی ها، عمده فروشی و خرده فروشی است و از بازارهای مسقف و رو باز تشکیل شده است.
از آنجا که اغلب تولیدی ها در بازار نامبرده دارای نمایندگی هستند و اجناس آنها در سراسر کشور پخش می شود، می توان این بازار را شاهرگ توزیع کالا در کشور به شمار آورد. این مرکز که قدمت آن به دوران قاجار و بنابر برخی گمانه زنی ها به دوران صفویه می رسد، در سال 1356 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. نوسانات بورس تهران بر روی این مرکز بسیار تأثیرگذار است.
کاخ موزه گلستان
کاخ گلستان یکی از پرقدمت ترین آثار تاریخی ایران با قدمتی بیش از 440 سال است که با معماری بی نظیر خود نگاه بسیاری از توریست های خارجی و بازدیدکنندگان ایرانی را به خود جلب کرده. قسمت های مختلف این مجموعه در سال های مختلفی ساخته شده و البته کهن ترین بناهای آن مربوط به دوران زندیه است.
مساحت این بنا 5/4 هکتار است که البته نسبت به بنای اولیه آن در زمان قاجار بسیار اندک می باشد. این مجموعه در میدان 15 خرداد قرار گرفته و با مترو به راحتی قابل دسترسی است. مرکز اسناد تصویری، مرکز اسناد خطی، کتابخانه نسخ خطی، امور بین الملل و امور فرهنگی، کتابخانه چاپی، واحد کودک و نوجوان و واحد حقوقی بخش های مختلف این کاخ را تشکیل می دهند.
پل طبیعت
بازدید از پل طبیعت یکی از برنامه های ثابت بچه های شهرستانی دانشگاه تهران است. پلی که با پیوند دو بوستان طالقانی و پارک آب و آتش به شما فرصت یک طبیعت گردی طولانی و لذت بخش در مسیری جذاب را می دهد. این پل که توسط لیلا عراقیان طراحی شده در سال 1393 افتتاح شد و به عنوان ششمن پل برتر ایران جوایز بسیاری را به خود اختصاص داد..
پل طبعیت 300 متر طول و 2000 تن وزن دارد و شما می توانید از بالای آن این شهر را زیر پای خود ببینید. در این مکان علاوه بر فضا و طبیعت جذاب، انوع امکانات رفاهی چون رستوران و کافی شاپ را دراختیار خواهید داشت.
حمل و نقل عمومی در شهر تهران
در بخش قبلی با جاذبه های پایتخت و آب و هوای تهران آشنا شدید. اکنون لازم است با انواع وسایل حمل و نقل در این شهر نیز آشنا شوید تا برای یک تهران گردی مفصل کاملاً آماده باشید.
مترو تهران
مترو پایتخت در سال 1377 با یک مسیر فعال (خط 5) افتتاح گردید و رفته رفته گسترش یافت تا جایی که به یکی از کاربردی ترین وسایل حمل و نقل عمومی در این شهر تبدیل شد. این مجموعه در حال حاضر و بنابر نقشه تهران مدرن در هفت خط فعالیت می کند که 5 خط آن (2،3،4،6،7) درون شهری، یک خط آن(5) برون شهری(بین تهران، کرج، هشتگرد) و خط دیگر آن (1) دو قسمتی می باشد.
قطار شهری که نخستین طراحی آن مربوط به دوره پهلوی است، اولین بار در مسیر تهران – کرج فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون مسیرهای بسیاری به ویژه در مرکز تهران را پوشش داده است. خوشبختانه بسیاری از جاذبه هایی که پیشتر ذکر شد چون بازار تهران، کاخ گلستان و پل طبیعت دارای ایستگاه مترو هستند و به همین جهت راه دسترسی به آنها بسیار آسان و سریع است.
اتوبوس
سازمان اتوبوس رانی این شهر در آذر ماه سال 1332 فعالیت خود را با راه اندازی 18 خط آغاز کرد و به مرور بر تعداد خط ها و کیفیت کار آن افزوده شد. این شرکت پس از سال 1369 با تحولاتی اساسی روبرو گشت و به این ترتیب خطوط بسیاری به آن اضافه شدند. در حال حاضر تمام نقاط شهر توسط این اتوبوس ها پوشش داده شده.
سامانه اتوبوس رانی تهران با داشتن 250 خط و بالغ بر 700 اتوبوس از بزرگ ترین سامانه های حمل و نقل در کشور و حتی جهان محسوب می شود. اتوبوس های این شهر به ویژه در هنگام اذان تهران مملو از جمعیتی می شود که به خانه بر می گردند.
تاکسی
حضور اولین تاکسی ها در شهر تهران به سال 1928 برمیگردد. شرایط خاص پایتخت به عنوان یک شهر شلوغ و پرتردد بر روی شیوه کار تاکسی ها در این شهر تأثیر گذاشته است. به نحوی که تاکسی ها علاوه بر حضور در ایستگاه های مخصوص در سطح شهر نیز دور می زنند و مسافران را جابجا می کنند.
سامانه هوشمند حمل و نقل
با پیشرفت تکنولوژی، صنعت حمل و نقل نیز از فواید آن بی بهره نماد و تاکسی های اینترنتی به عنوان مدرن ترین شیوه های حمل و نقل مسافر یکی پس از دیگری ظهور کردند. تاکسی های اینترنتی در سال 1393 در این شهر شروع به فعالیت نمودند و رفته رفته جای خود را در بین مسافران پیدا کردند. اکنون این وسایل از سریع ترین، ارزان ترین و محبوب ترین وسایل حمل و نقل در پایتخت هستند.
فاصله تهران تا شهرهای مهم جهان
این شهر یکی از پر متقاضی ترین شهرهای ایران برای سفرهای خارجی است و همچنین از آنجا که اغلب پروازهای خارجی را در خود دارد، مردم سایر شهرها نیز سفر خود را به سراسر دنیا از فرودگاه های پایتخت آغاز می کنند. با توجه به این امر بد نیست از فاصله این شهر تا شهرهای توریست پذیر دنیا اطلاع داشته باشد.
در لیست زیر فاصله تهران تا بسیاری از کلان شهرهای جهان را به کیلومتر می بینید.
- تهران توکیو: 7981
- تهران دبی: 1197
- تهران استانبول: 2038
- تهران جاکارتا: 7409
- تهران پکن: 5612
- تهران قطر: 1154
- تهران برزیل: 12194
- تهران بانکوک: 5466
- تهران عراق: 774
سلبریتی های تهرانی الاصل
هنرمندان، ورزشکاران و ستاره های بسیاری هم اکنون در پایتخت ایران سکونت دارند، اما در این قسمت می خواهیم از ستاره هایی نام ببریم که در آسمان این شهر متولد شده اند. البته این لیست تنها بخشی از ستاره های این شهر را در خود جای داده است.
- هدیه تهرانی
- مریلا زارعی
- سحر دولتشاهی
- لیلا حاتمی
- ریحانه پارسا
- غلامرضا تختی
- علی پروین
- مهدی ابطحی
- امیر حسین مقصودلو (تتلو)
- حمید صفت
- محمد علیزاده
- گوگوش
- مسیح و آرش
- شهاب مظفری
سخن پایانی
اگر چه اغلب ما سفر به پایتخت را تجربه کرده ایم، اما شاید در اغلب موارد برای استفاده از خدمات اداری، درمانی و غیره بوده است. پیشنهاد می کنم در سفر بعدی خود، شهر تهران را به عنوان یکی از قطب های توریستی ایران نگاه کنید و از جاذبه های طبیعی و انسانی آن غافل نشوید.
پیشنهاد می کنم در این شهر:
- به برج آزادی و برج و میلاد سر بزنید!
- از بازار تهران خرید کنید!
- از گردش در پل طبیعت غافل نشوید!
- کاخ موزه گستان را حتماً ببینید!
با توجه به پوشش خوب این مسیرها توسط مترو تهران به هیچ وجه نگران تردد و بازدیدهای خود نباشید. برای خرید تور تهران می توانید از خدمات رزرو آنلاین سفرآس 24 بهره مند شوید.