آرامگاه سعدی شیراز ، شاعر پر آوازه ایرانی
شیراز یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین مقاصد گردشگری در ایران به حساب میآید و در جای جای این شهر نشان از شعر و ادب پارسی حس می شود. در ایران بسیار پادشاهان، وزیران، امیران و محتشمان آمدهاند و رفتهاند؛ نامی از هیچ یک در حافظه تاریخ نمانده است.
اما شاعران ایرانی نه تنها در تاریخ که در صحیفه دل ایرانیان جاوید مانده اند. افرادی که پا به شیراز می گذارند برایشان سوال است که آرامگاه سعدی شیراز کجاست؟ آرامگاه شیخ اجل در سعدیه وعده گاه دیدار با این شاعر جاوید است. سعدیه در دامنه کوه فهندژ واقع شده است. آدرس آرامگاه سعدی شیراز بسیار سر راست است.
معرفی آرامگاه شیخ اجل، سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیراز کجاست؟ آرامگاه سعدی جز مشهور ترین مکان های دیدنی در شهر زیبای شیراز به شمار می اید و همیشه مورد توجه اهالی شعر و ادب فارسی قرار گرفته است. حال و هوای خاص این مکان دیدنی برای هر گردشگری جذابیت خاصی را به وجود آورده و بنای منحصر به فرد آن با طرح ترکیبی از معماری جدید و قدیم و با استفاده از ستونهای افراشته و کاشی های آبی لاجوردی چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
آرامگاه شاعر پارسی زبان که در زمان حیات سعدی محل زندگی اش بود بعد از وی به مقبره اش تبدیل شد. بعد از فراز و نشیب هایی که در طول تاریخ به وجود آمد؛ آرامگاه سعدی شیراز در نهایت توانست در شکل امروزی خود ثابت بماند. تصاویری که بر روی سکه های ۵۰ ریالی و بعد ها بر روی اسکناس های صد هزار ریالی وجود داشت این مکان دیدنی را به نمایش گذاشته اند. معرفی آرامگاه سعدی شیراز باید توسط افراد تاریخدان صورت گیرد.
آرامگاه سعدیه کجاست ؟
آرامگاه سعدی که از مهمترین بناهای دیدنی استان فارس به حساب می آید، در شمال شرقی این شهر زیبا و در دامنه کوه بنا شده است.
در انتهای خیابان بوستان و در کنار باغ زیبای دلگشا قرار دارد؛ برای رسیدن به این آرامگاه می توانید از انواع وسایل نقلیه از جمله خودرو شخصی استفاده کنید. آدرس آرامگاه سعدی شیراز در دل شهر زیبای شیراز است.
در دوران حکومت کریم خان زند در سال ۱۱۸۷ هجری قمری به دستور وی آرامگاهی شایسته نام سعدی ساخته شد.
اشنایی با شیخ اجل
مشرف الدین مصلح شیرازی، معروف به شیخ اجل شاعر و نویسنده توانمند ایرانی، سعدی شیرازی در قرن هفتم هجری می زیست. برخی از مراجع در رابطه با تاریخ تولد این بزرگوار سال ۵۸۵ هجری را برآورد کرده اند؛ ولی در برخی دیگر از مراجع تاریخی سال ۶۰۶ را سال تولد ایشان و وفات شیخ اجل را در سال ۶۹۱ هجری ذکر نمودند. شیخ اجل در خانوادهای چشم به جهان گشود که همگی از علمای دینی بوده اند.
سعدی در شیراز زاده شد کودکی او بدون وجود پدرش گذشت و مادرش اهل کازرون بود؛ در دوران کودکی علاقه زیادی به مکتب رفتن داشت و مقدمات دانش او به این طریق فراهم شد. در زمان نوجوانی به دین و دانش علاقه فراوانی پیدا کرد. اوضاع نابسامان ایران در زمان سلطنت سلطان محمد خوارزمشاه باعث شد که سعدی برای آموختن دانش، شیراز را ترک کند. آرامگاه سعدی شیراز یکی از مهم ترین بنا های ایرانی است.
سعدی جهانگردی اش را از سال ۱۹۲۶ میلادی شروع کرد و شهرهای مختلفی در خاورمیانه و خاور نزدیک سفر کرد. از جمله این شهر را می توان به:
هندوستان، مصر، شمال افریقا و حبشه و…. اشاره کرد. این جهانگرد به روایتی در زمان ۳۰ سالگی حکایت های گلستان و بوستان را نوشت. معرفی آرامگاه سعدی شیراز در شیراز توسط تورلیدر های کاربلد انجام می شود.
او در مدرسه نظامیه بغداد دانش را آموخت و در آنجا حقوق و مستمری اندکی داشت؛ در این سفرها سختی های زیادی کشید به گونهای که در گلستان گفته است که هیچگونه پاپوشی نداشت و به شدت دلتنگ کوه بود، ولی راهی برای رسیدن به آن جا نداشت.
حکایت سعدی همگی پند آموز هستند و او ایمان را مایه تسلیت می دانست و راه التیام زخم های زندگی را دوستی و محبت بیان می نمود.
روز بزرگ داشت شاعر ایرانی
مراکز سعدیشناسی ایران از یکم اردیبهشت ۱۳۸۱ شروع به فعالیت کردند و این روز را به نام این بزرگوار بنا نهادند و در اول اردیبهشت ۸۹ در اجلاس شاعران جهان در استان شیراز، نخستین روز اردیبهشت از سمت نهادهای فرهنگی داخلی و خارجی به عنوان روز سعدی نامگذاری شد. آرامگاه سعدی شیراز در هفته اول اردیبهشت ماه میزبان مسافران و دلبستگان به سعدی می باشد. نقشه آرامگاه سعدی شیراز و روز سعدی در تمام سایت های گردشگری موجود است.
تاریخچه آرامگاه سعدی شیرازی
سعدی در همان ابتدا خانقاه شیخ اجل بود که در اواخر عمرش در این مکان زندگی میکرد و سپس هم در همان جا دفن شد.
برای بار اول در قرن هفتم به واسطه خواجه شمس الدین محمد وزیر معروف آن دوره مقبره بر فراز قبر سعدی بنا شد و در سال ۹۹۸ یعقوب ذوالقدر که در آن زمان حکمران فارس بود این مقبره را تخریب کرد و اثری از آن باقی نماند. آدرس آرامگاه سعدی شیراز را در استان فارس کم تر کسی است که نمی داند.
ابن بطوطه ۳۵ سال بعد از فوت سعدی گزارشی از این آرامگاه سعدی شیراز نوشت که جز قدیمی ترین گزارش ها از مقبره سعدی به حساب میآید. طبق این گزارش بازدید کنندگان آرامگاه سعدی شیراز لباس های خود را در حوزه های برمن می شستند و بر اساس باورهای قدیمی شستشوی لباس هایشان در این آب می تواند موجب شفا بخشی بیماران می شد.
در سال ۱۳۸۷ هجری قمری به دستور کریم خان زند عمارتی بسیار شکیل و ملوکانه از آجر و گچ بر فراز این مزار بنا شد؛ که شامل دو طبقه بسیار گسترده بود؛ طبقه پایین راهروی با پلکان مرتبط با طبقه دوم وجود داشت بر اساس روایت محمدتقی به روزی در اوایل قاجار یکی از علمایی شیراز به دلیل انتصاب سعدی به مذهب تسنن دستور تخریب آن را داد؛ مدتی بعد علی اکبر قوام الملک شیرازی؛ بار دیگر نسبت به تهیه و نصب سنگ اقدام کرد و بخشی از اشعار سعدی را در بوستان سروده بود.
این بنا در دوره قاجاریه از سال ۱۳۰۱ به واسطه فتحعلی خان مرمت شد و چند سال بعد حبیب الله قوام الملک خان دستور تعمیر و ترمیم این بنای زیبا را صادر نمود. نقشه آرامگاه سعدی شیراز نشان دهنده تاریخ پر رمزو رموز و زندگی شیخ اجل است.
معماری شکیل آرامگاه سعدی شیراز
تصویر آرامگاه سعدی در شیراز گواه بر زیبایی آرامگاه دارد. محسن فروغی، معماری که در سبک مدرن فعالیت داشت به تاریخ و پیشینه فرهنگی ایران بسیار عشق می ورزید. ایشان رابطه ظاهری و رابطه حقیقی برای ساختمان ها را در دوره شکل گیری معماری حکومت ساسانیان با الگو گرفتن از معماری هخامنشی تطبیق داد و بر روی این مقبره اجرا کرد به طور کلی میتوان گفت طرح معماری این مجموعه از یک ایوان با ستون های بلند و یک رواق بسیار بزرگ تشکیل شده است .
آرامگاه سعدی با خاص ترین معماری ساخته شده است. این آرامگاه در همه فصول سال زیبایی های خودش را دارد. معرفی آرامگاه سعدی شیراز به علاقمندان کمک زیادی در شناخت این شاعر می کند.
بخش های آرامگاه سعدی شیراز ، شاعر پارسی زبان ایرانی
سنگ قبر سعدی در مرکز آرامگاه قرار گرفته است و سقف آن با استفاده از کاشی های فیروزه ای رنگ و آذین شده است. تصویر آرامگاه سعدی در شیراز با دیدن آرامگاه از نزدیک بسیار متفاوت است به قول گردشگرانی که به این آرامگاه گام می نهند، شنیدن کی بود مانند دیدن….
در هفت ضلعی ساختمانی هفت کتیبه وجود دارد، که بر روی آن ها قسمت هایی از بوستان و گلستان و قصاید طیبات و بدایع شیخ اجل به خط ابراهیم بوذری نوشته شده است.
متن کتیبه که از علی اصغر حکمت می باشد روی قبر شیخ نصب شده و کتیبه زیر آن از اشعار بوستان با خط نستعلیق عالی هک شده است .
قطعه ای از کتیبه سنگی مرتبط به سردر آرامگاه به زمان کریم خان زند تعلق دارد و در اثر سانحه هوایی ارزشیابی شکسته شده است. آرامگاه سعدی شیراز یکی از زیبا ترین آرامگاه ها در جهان به حساب می اید. آدرس آرامگاه سعدی شیراز در نزدیکی هتل و ایستگاه های اتوبوس قرار دارد. با استفاده از شماره تلفن آرامگاه سعدی شیراز می توانید قیمت بلیط آرامگاه سعدی شیراز را دریافت نمایید.
قدم زدن در آرامگاه سعدی شیراز
به آرامگاه سعدی اگر قدم بگذارید خود را وارد یک سفر هیجان انگیز کردهاید و به خانه ابدی این شاعر بلند آوازه گام نهاده اید.
سعدیه در شیراز جایی برای عشاق این شاعر بزرگ است و حال و هوای خاصی دارد. در این میان معماری حیرت انگیز مقبره سعدی باعث جلب توجه بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی شده است؛ این مکان دارای معماری بسیار دیدنی است و قرار گرفتن مقبره در کنار باغ دلگشا باعث نمایان گر زیبایی های سعدیه شده است.
به جرأت میتوان گفت آرامگاه سعدی جز زیباترین مکان های دیدنی در شیراز است. اگر هنوز هم به شیراز سفر نکرده اید می توانید با استفاده از رزرو هتل های زیبا در اطراف این آرامگاه لحظات خوشی را در این شهر زیبا داشته باشید. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آرامگاه سعدی شیراز کجاست؟
هنگامی که به شیراز سفر میکنید از هر کسی که سراغ سعدی را بگیرید به خوبی شما را راهنمایی میکنند. آرامگاه سعدی شیرازی در یکی از خیابانهای شهر واقع شده است که نزدیکترین مکان به باغ دلگشا می باشد.
با وارد شدن به این مقبره دنیایی از شعر و ادب پارسی به روی شما گشوده می شود و نصیحت ها و پند های سعدی که در سردر ورودی این مقبره با خط نستعلیق ذکر شده اند و همچنین ستون های برافراشته که پیش رویتان بنا شده اند صلابت و شکوه خاصی به این بنای ارزشمند دادهاند.
آرامگاه سعدی شیراز به قدری زیبا و گران بها است که نامش از تاریخ ۱۸ آذر ۵۴ در فهرست آثار ملی قرار گرفت. ابو محمد مشرف الدین مصلح بن عبدالله که متخلص به سعدی شیرازی هست شاعر و نویسنده پارسی زبان ایرانی است این شاعر شاعر بلند آوازه تاثیر انکار ناپذیری بر زبان فارسی گذاشت و شباهت قابل ذکری میان زبان فارسی امروزی و زبان سعدی وجود دارد.
آثار او تا سال ها در در مکتب خانه ها و مدارس به عنوان منبع آموزش زبان و ادبیات فارسی آموزش داده می شد. بعضی از ضرب المثل هایی که در زبان فارسی از آن استفاده میشود برگرفته شده است حکایات بوستان و گلستان از اوست.
از ویژگی هایی که برای شیخ عجل می توان بیان کرد این است که برخلاف بسیاری از نویسندگان معاصر استاد نی نویسی روی آورد و به همین دلیل توانست شهرت بسیار زیادی کسب کند. قیمت بلیط آرامگاه سعدی شیراز در ایام سعدیه ارزان تر می شود.
اهل ادب به او لقب استاد سخن پادشاه سخن یا شیخ اجل را داده اند در کتاب به نام کلیات سعدی و کتاب بوستان و گلستان و همچنین غزلیات او به صورت مستقل انتشار داده شده است. کتاب های گلستان و بوستان و با مضامین اخلاقی در میان فارسی زبانان جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
آرامگاه سعدی شیراز کجاست؟
قیمت بلیط آرامگاه سعدی شیراز برای توریستان خارجی گران تر است. در مرکز شهر ادب و هنر فارسی قرار دارد. اتوبوس های پایانه بلوارنارنجستان و پایانه شهید دستغیب و همچنین پایانه نمازی و بلوارنارنجستان در نزدیکی این مکان هستند که به راحتی می توانید از این ایستگاهها بهره مند شوید و به این مقبره زیبا برسید.
آرامگاه سعدی شیراز کجاست؟ ایستگاه که به نام سعدی معروف است تا مقصد اندکی پیاده روی احتیاج دارد و نزدیک ترین ایستگاه مترو به آن ایستگاه ولیعصر می باشد که حدود چند کیلومتری از سعدیه فاصله دارد. شماره تلفن آرامگاه سعدی شیراز در تمام سایت وجود دارد. نقشه آرامگاه سعدی شیراز تمام قسمت های آرامگاه را به خوبی نشان می دهد.