گرگان

روستای افراتخته، روستایی زیبا در انبوه جنگل‌های شمال

روستای افراد تخته در نزدیکی علی‌آبادکتول در استان گلستان قرار گرفته است. این روستا به‌قدری زیباست که هر چقدر زیبایی آن بگوییم کم گفته‌ایم. هنگام سفر به این منطقه فراموش نکنید که دوربین عکاسی را با خود ببرید.

 در میان جمعی از جنگل‌های بکر و ابرهای غلیظ،  قرار گرفته است. روستای افراتخته و جنگل‌های اطراف آن یکی از دیدنی‌ترین و بهترین جاذبه‌های گردشگری استان گلستان است. روستایی در میانه کوه‌های پوشیده از درختان سرسبز است و با مه‌های غلیظ احاطه شده‌است.

 در این منطقه کاملاً شکار ممنوع است. حیوانات مختلفی در این منطقه زندگی می‌کنند  و خاص هستند و همگی تحت حفاظت قرار گرفته‌اند. شکار در این ناحیه جرم به‌حساب می‌آید. درختانی که سر به فلک کشیده‌اند بسیار بزرگ و زیبا هستند و به‌وفور سرسبزی آن به چشم می‌خورد. برخی از این درختان  عمرشان به بیش از هزار سال می‌رسد در برخی از نقاط پوشش گیاهی درختان ، از نوع زیتون است.

 نور خورشید به‌هیچ‌عنوان به جنگل  نمی‌رسد.  این روستا برای گرفتن عکس بسیار عالی و  بی‌نظیر است. مساحت این جنگل حدود ۱۵۰ هکتار است و حدود ۲۰۰ میلیون سال از عمر آن می‌گذرد. این منطقه به‌شدت تحت حفاظت محیط‌زیست قرار گرفته است.  

گونه‌های منحصربه‌فردی در آن وجود دارد که به‌هیچ‌عنوان اجازه شکار در آن وجود ندارد. ارتفاع کوهستان  از سطح دریا ۲۵۵۵ متر است و به دلیل کوهستانی بودن آن هوای معتدلی دارد و چشمه‌های آب‌معدنی با ارتفاع ریزش ۳۰۰ تا ۲۵۰۰ متری  در این منطقه وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید و چشمه های زیبایی در کنار این جنگل زیبا قرار دارد که به ملایمت و خنکی هوای این منطقه کمک بسیار زیادی می‌کند  و شما می‌توانید از آثار دیدنی و باستانی و تاریخی مثل چاه سنگی و گورستان گبری و حمام باستانی دیدن کنید.

می توناید جنگل لفور مازندران را هم بررسی کنید

البته برای دیدن بعضی از  آن ها باید دو کیلومتر را طی کنید. در مجاورت روستا، کوه های هفت شاخ در شمال  آن قرار گرفته‌اند.

 این منطقه به دلیل وجود کوه‌های بلند و پوشش جنگلی که دارد در بیشتر ایام سال به‌خصوص در فصل پاییز و زمستان و اوایل بهار دارای مه غلیظ است و  به یکی از جاذبه‌های دیدنی تبدیل شده است. گاهی این روستا در مه  غلیظ قرار می‌گیرد و رفت‌وآمد سخت  می‌شود.

 صنایع‌دستی و سوغات خاص خود را دارد. مردم این روستا از لباس‌های مختلف برای پوشش خود استفاده می‌کنند.

مسیر دسترسی به روستای افراتخته

روستای افراتخته علی آباد کتول
روستای افراتخته علی آباد کتول

جنگل‌های آن  انبوه و سربه‌فلک‌کشیده است که مسیر آسفالت را در میان خود جای‌داده است. اگر از سمت گرگان بیایید و  به شهر علی‌آبادکتول بروید و جاده را ادامه دهید، قبل از آنکه به جاده اصلی گرگان بجنورد برسید در سمت راست، جاده فرعی زرین گل شیرین‌آباد را مشاهده خواهید کرد. اگر نخواهید از شهر علی‌آباد عبور کنید کافی است در جاده گرگان- بجنورد وارد جاده علی‌آبادکتول شوید.

 جاده اصلی را (که کمربندی علی‌آبادکتول محسوب می‌شود) مستقیم ادامه دهید و درست بعد از روستای امیرآباد به فرعی سمت راست بپیچید که به علی‌آبادکتول برمی‌گردد.

درست در ابتدای این مسیر، در سمت چپ وارد جاده فرعی زرین گل، شیرین‌آباد می‌شوید و بقیه مسیر همان است که قبلاً ذکر شد .برای دیدن اطراف این روستا می‌توانید با افراد محلی هماهنگ کنید.

مردم روستای افراتخته

مردم روستای افراتخته با آغاز فصل زمستان به  قشلاق می‌روند و در این منطقه به زبان کتولی صحبت می‌کنند  و لباس محلی بر تن می‌کنند.

 درختان  کهن‌سال در انتظار ثبت جهانی

 این جنگل با درختان سر به فلک کشیده احاطه شده است و درختان این محله بسیار خاص هستند. عمر جنگل به ۱۹۰ میلیون سال پیش می‌رسد. درختان کهن‌سال بافت گیاهی دارند. همچنین جنگل دارای  گیاهان  پهن‌برگ است. مسیر دسترسی به روستای افراتخته پوشیده از درختان  انبوه است و در بیشتر روزهای سال مه دارد. برای رفتن به روستا بهتر است از ماشین مجهز با چراغ‌های قوی استفاده کنید.

آبشار شیرآباد آبشار نزدیک به روستای

بافت گیاهی افراتخته
بافت گیاهی افراتخته

 در حدفاصل شهرهای آزادشهر و  علی‌آبادکتول و در جنوب روستای شیرآباد آبشار زیبایی قرار گرفته است. این آبشار یکی از زیباترین  جاهای روستا به شمار می‌آید. این آبشار به آبشار خان بید شهرت دارد و به‌صورت بسیار پلی است و ۱۲ آبشار بزرگ و کوچک را در دل خود جای داده است.

 اگر شما قصد سفر به مناطق شمالی کشور را دارید به شما پیشنهاد می‌کنم که به  آبشار شیرآباد هم سر بزنید. یکی از جاذبه‌های طبیعی در استان گلستان است که در سال‌های اخیر به‌خصوص از بعد از به‌پایان‌رسیدن پاندومی کرونا مورد استقبال گردشگران زیادی قرار گرفته است.

 اگر به جنگل افراتخته رفتید بازدید از آبشار شیرآباد را فراموش نکنید.  افراتخته روستایی در دل کوهستان جنگلی استان گلستان  است و با انبوهی از درختان مرتفع و کهن سرخه‌دار که گنجینه طبیعی این منطقه‌اند محصور شده است.

روستای افراتخته در دو بخش روستای بالا و پایین قرار گرفته است که هر دو بی‌نظیر  هستند.

افراتخته از دهستان کتول بخش علی‌آباد شهرستان گرگان، محلی کوهستان و سردسیر است و تعداد سکنه آن 120 تن است.

 آب آنجا از چشمه‌سار  تأمین می‌شود و محصول آن غلات، ارزن، لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله‌داری است و صنایع‌دستی زنان شال و کرباس‌بافی است.

نقشه و معرفی بخش‌های مختلف افراخته

یک رودخانه زیبا در کنار این روستا به پاکیزگی هوا کمک زیادی می‌کند. در این روستا می‌توانید آثار باستانی گوناگونی  را تماشا کنید که همگی خبر از قدمت و تمدن کهن این منطقه سرسبز می‌دهند.

چاه سنگی و باستانی پیر آلا در دو یا سه‌کیلومتری روستا قرار دارد، گورستان گبری و حمامی که به کهنه حمام هم معروف است  از آثار باستانی این روستای زیبا به شمار می اید. مردم بومی از لباس‌های محلی برای پوشش خود استفاده می‌کنند (بانوان: پیراهن بلند، پیراهن، جلیقه، روسری و پوشش روی روسری، اقایان: کت‌وشلوار جلیقه و کلاه‌پشمی) غذاهای محلی خوش‌رنگ با  بوی معطری دارند که بسیار موردتوجه توریست‌ها قرار گرفته است.

نحوه رسیدن به این روستای زیبا

جاده روستای افراتخته
جاده روستای افراتخته

این روستا در ۳۲ کیلومتری علی‌آبادکتول  زیبا قرار دارد و همان‌طور که در بالا به این اشاره شد به دلیل مه غلیظ موجود در جاده‌ها باید با خودروی مجهز و سنگین به آنجا رفت تا مشکلی برای رفت آمد به وجود نیاید و حتماً قبل از حرکت خودروی خود را چک کنید تا اگر مشکلی هر چند کوچک وجود داشت قبل از حرکت آن را بر طرف کنید.

 برای حرکت به سمت روستا حتماً باک ماشین  خود را پر کنید تا از نظر سوخت خودرو با خیال راحت عازم سفر شوید. البته بهتر است برای سفر به این مکان‌هایی که تابه‌حال نرفته‌اید یا جاهای سخت و صعب‌العبور با وسایل نقلیه مطمئن سفر نمایید  و بلیط‌های خود را از شرکت‌های قابل‌اعتماد بخرید تا سفری امن و آسوده داشته باشید. افراتخته علی‌آبادکتول یکی از روستاهای بسیار زیبا و دیدنی است با دیدن این روستا مات و مبهوت می‌شوید. عکس افراتخته بسیار زیبا است؛ اما زیبایی‌های در عکس واقعاً قابل‌وصف نیستند.

5/5 - (13 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا