مراکز تفریحی و گردشگری

جزیره هندورابی؛ همسایه دیرینه کیش

جزیره هندورابی : با من در سفر آس 24 همراه باشید تا ببینیم که جزیره هندورابی کجای ایران است ؟ شما هنگامی که جزیره مرجانی کیش را به عنوان مقصد خود انتخاب کردید باید منتظر اتفاقات فوق العاده ای باشید. منتظر هیجانی در زیر آب که  شما را تا مرز جنون پیش ببرد و مناظری از یک کشتی یونانی به گل نشسته که نگاه شما را به خود خیره کند. منتظر لذت هایی که شما را در خود غرق کند و جاذبه هایی که شما را شگفت زده نماید.

منتظر کشف دنیایی پر رمز و راز در دل آب های زلال و بازگشتی به دوران کهن در ویرانه هایی باقی مانده از سالیان دور. با این حساب با رزرو تور کیش فرصتی فوق العاده را نصیب خود کرده اید.

جزیره هندورابی کجاست ؟

بازدید از جزیره ای دیگر در کنار جزیره کیش یعنی جزیره هندورابی ممکن است. با توجه به وجود فرودگاه در هندورابی و اسکله برای کشتی های کروز این کار لذت بخش است. شما می توانید از فرصت تور کیش از تبریز خود برای بازدید از یک جزیره دیگر به جز کیش نیز استفاده کنید.

به این می گویند: یک تیر و دو نشان! بازدید یک جزیره زیبا در کنار جزیره کیش می تواند برای شما بسیار جذاب باشد. این جزیره با نام هندورابی شناخته می شود اما هیچ ربطی به هند دارد. جزیره ای زیباست که در جنوب ایران شما را به خود فرا می خواند.

می گویند نام این جزیره از دو عاشق به نام های هند و رابی گرفته شده است. حتی اگر این افسانه ساختگی باشد باز هم این جزیره می تواند مقصدی باشد برای تجربه روزهایی آرام و عاشقانه. پس پیش به سوی مقصدی دیدنی در همسایگی کیش. برای دیدن جزیره هندورابی تور برگزار می شود با کشتی و هواپیما!

از هر کجا که هستید مثلا تور کیش از شیراز را از سفرآس 24 می توانید تهیه کنید.

جزیره هندورابی؛ مقصدی دیدنی برای کیش گردان

جزیره هندورابی
جزیره هندورابی

بین دو جزیره کیش و لاوان قرار گرفته است و 23 کیلومتر از کیش فاصله دارد. جزیره ای مسطح که تقریباً هیچ ارتفاعی را در شاهد نیستید. جالب است بدانید که مرتفع ترین جای این جزیره شگفت انگیز تنها 45 متر ارتفاع دارد.

می گویند خالی از سکنه است ولی در سرشماری ها نام افرادی عرب تبار در آن ثبت شده است. کوچک است اما در دل خود جاذبه های بسیاری را جای داده. جاذبه هایی بکر که که در دل این جزیره هندورابی در کیش حفظ شده اند تا نوازشگر چشم های شما باشند.

با این همه این جزیره هندورابی هنوز نتوانسته چون کیش و قشم در چشم باشد. این نکته را شاید بتوان مهم ترین امتیاز این منطقه توریستی دانست. مکانی بکر که هنوز دنیای معاصر آن را چندان دست کاری نکرده است.

در این جزیره هندورابی نه خبری از ردیف شدن هتل های لوکس و بلند است و نه نشانی از مراکز خرید شلوغ و پر ازدحام. به جای تمام اینها شما مردمانی ساده می بینید که برای خود خانه هایی سپید از سنگ و مرجان وگچ ساخته اند تا زندگی را به همان شکل سنتی خود سپری کنند. به همین دلیل هم قیمت زمین در جزیره هندورابی اهمیت ویژه ای در نگاه بساز بفروش ها پیدا کرده است.

تفریحات ویژه برای مسافران جزیره هندورابی

این جزیره دارای سواحلی فوق العاده است که برای شنا بسیار مناسب اند. حضور در کلوپ دریایی این جزیره برای عاشقان تفریحات آبی بهترین قسمت سفر است. کلوپی که انواع تفریحات چون غواصی، جت اسکی، موتور سواری و غیره را برای گردشگران فراهم کرده تا از این جزیره دست خالی برنگردند.

اگر سواحل این جزیره را در اسفند ماه پر از چاله هایی عجیب دیدید تعجب نکنید. لاکپشت ها جایی بهتر از این سواحل برای تخمک گذاری پیدا نکرده اند. این منظره می تواند یکی از جالب ترین قسمت های سفر شما را شکل دهد. البته آب های زلال این جزیره انوعی از ماهی ها را نیز در خود جای داده است که تماشای آنها برای گردشگران لذت بخش خواهد بود.

تور کیش با مبادی مختلف مانند تور کیش از اصفهان می توانید تهیه کنید.

چگونه به جزیره هندورابی سفر کنیم؟

جزیره هندورابی

رفتن به این جزیره کار چندان سختی نیست. در حقیقت شما با تور کیش نصف راه را رفته اید. اکنون کافی است سراغ اسکله ماهیگری کیش را بگیرید. با رسیدن به این اسکله قایق های چارتر آماده اند تا شما را به این جزیره ببرند.

جاذبه هایی چون آب انبار، سواحل خلوت و آرامش بخش، مسجد سنتی، قبرستانی قدیمی و روستاهایی کهن در این جزیره در انتظار ورود شما هستند. این جزیره دارای فرودگاه است که در زمان شاه ساخته شد و مجددا در زمان ریاست جمهوری روحانی راه اندازی شد.

جزیره هندورابی کیش با صخره های مرجانی

صخره های مرجانی از متنوع ترین اکوسیستم های جهان هستند. پولیپ‌های مرجانی، جانورانی که مسئول اصلی ساخت صخره‌ها هستند، می‌توانند اشکال مختلفی داشته باشند: کلونی‌های بزرگ صخره‌ای ، موجودات کوچک و منفرد. هزاران گونه مرجان کشف شده است.

برخی در دریاهای گرم، کم عمق و گرمسیری و برخی دیگر در اعماق سرد و تاریک اقیانوس زندگی می کنند. یکی از این مکان ها جزیره هندورابی ایران  است.  در سالهای گذشته با توجه به توضیحاتی که دادیم قیمت زمین در جزیره هندورابی در کیش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

تنوع صخره های مرجانی

به دلیل تنوع زندگی موجود در زیستگاه های ایجاد شده توسط مرجان ها، صخره ها اغلب “جنگل های بارانی دریا” نامیده می شوند. حدود 25 درصد از ماهی های اقیانوس به صخره های مرجانی سالم وابسته هستند. به همین دلیل گونه های جانوران آبی در جزیره هندورابی ایران بسیار به چشم می خورد.

ماهی ها و دیگر موجودات زنده در گوشه و کنارهای متعددی که مرجان ها تشکیل می دهند، پناه می گیرند، غذا پیدا می کنند، تولید مثل می کنند و بچه های خود را پرورش می دهند.

صخره‌های مرجانی جزیره هندورابی که بخشی از جزیره کیش هستند نمونه‌ای از تنوع زندگی مرتبط با اکوسیستم‌های صخره‌های کم عمق را ارائه می‌دهند.

این منطقه از بیش از 7000 گونه ماهی، بی مهرگان، گیاهان، لاک پشت های دریایی، پرندگان و پستانداران دریایی حمایت می کند. صخره‌ها یا تپه‌های آب عمیق کمتر شناخته شده‌اند، اما از طیف گسترده‌ای از حیات دریایی در دنیای نسبتاً بی‌ثمر پشتیبانی می‌کنند .

تهیه تور کیش از مبادی مختلف مانند تور کیش از تبریز

ویژگی های مرجان در جزیره هندورابی کیش

مرجان‌های صخره‌ساز در آب‌های کم عمق، رابطه همزیستی با جلبک‌های فتوسنتزی به نام zooxanthellae دارند که در بافت‌های آنها زندگی می‌کنند. مرجان محیطی محافظت شده و ترکیباتی را که زواکسانتلاها برای فتوسنتز نیاز دارند فراهم می کند.

در مقابل، جلبک ها کربوهیدرات هایی تولید می کنند که مرجان برای غذا استفاده می کند و همچنین اکسیژن. جلبک ها همچنین به مرجان ها در حذف زباله ها کمک می کنند. از آنجایی که هر دو طرف از معاشرت سود می برند، به این نوع همزیستی، متقابل گرایی می گویند.

مرجان‌های اعماق دریا در آب‌های اقیانوسی بسیار عمیق‌تر یا سردتر زندگی می‌کنند و فاقد zooxanthellae هستند. مرجان‌های اعماق دریا برخلاف آب‌های کم‌عمق خود که برای تولید غذا به شدت به فتوسنتز متکی هستند، بیشتر انرژی مورد نیاز خود را از پلانکتون و مواد آلی دریافت می‌کنند.

در این جزیره نیز پلنکتون ها به چشم می خورند. شاید به همین دلیل یعنی حفظ محیط زیست جزیره هندورابی هتل ندارد. یا قیمت زمین در جزیره هندورابی طوری است که هر شخصی نتواند برای زندگی به آنجا برود.

مزایای اکوسیستم های صخره های مرجانی در جزیره هندورابی

جزیره هندورابی

صخره‌های مرجانی از خطوط ساحلی در برابر طوفان و فرسایش محافظت می‌کنند، برای جوامع محلی شغل ایجاد می‌کنند و فرصت‌هایی برای تفریح ​​فراهم می‌کنند. آنها همچنین منبع غذا و داروهای جدید هستند . بیش از نیم میلیارد نفر برای غذا، درآمد و حفاظت به صخره‌ها وابسته هستند .

ماهیگیری، غواصی، و شنا در نزدیکی صخره‌ها و نزدیک آن صدها میلیون دلار به مشاغل محلی اضافه می‌کند. ارزش خالص اقتصادی صخره های مرجانی جهان نزدیک به ده ها میلیارد تخمین زده می شود. برای دیدن مرجان های جزیره هندورابی تور به صورت گروهی با کروز و هواپیمای تفریحی برگزار می شود.

مرجان ها به عنوان سوغاتی، برای دکور خانه و در جواهرات لباس محبوب هستند، با این حال مرجان ها حیوانات زنده ای هستند که غذا می خورند، رشد می کنند و تولید مثل می کنند.  مرجان ها ده ها سال یا بیشتر طول می کشد تا ساختارهای صخره ای ایجاد کنند، بنابراین مرجان ها و دیگر جانداران دریایی را روی صخره رها کنید. مرجان ها در حال حاضر یک هدیه هستند.

مرجان ها از دیرباز به عنوان سوغاتی، دکور منزل و جواهرات محبوب بوده اند، اما بسیاری از مصرف کنندگان از اینکه این سازه های زیبا توسط موجودات زنده ساخته شده اند بی اطلاع هستند. هنوز کمتر کسی متوجه می شود که مرجان ها با سرعت هشدار دهنده ای از بین می روند.

از هر مبدا برای هر مقصد تور تهیه کنید مثلا : تور کیش از رشت

تهدید برای اکوسیستم های صخره های مرجانی

متأسفانه اکوسیستم های صخره های مرجانی به شدت در معرض تهدید هستند. برخی از تهدیدات  طبیعی هستند، مانند بیماری ها، شکارچیان و طوفان ها. سایر تهدیدها توسط مردم  و مسافران به جزیره هندورابی ایجاد می شوند، از جمله آلودگی، رسوب، شیوه های ماهیگیری ناپایدار، و تغییرات آب و هوایی، که باعث افزایش دمای اقیانوس ها و اسیدی شدن اقیانوس ها می شود.

بسیاری از این تهدیدات می توانند مرجان ها را تحت فشار قرار دهند و منجر به سفید شدن مرجان ها و مرگ احتمالی آنها شوند، در حالی که برخی دیگر باعث آسیب فیزیکی به این اکوسیستم های ظریف می شوند. در طی رویداد سفید شدن مرجانی در سال‌های 2014-2017 آب‌های گرم غیرمعمول 70 درصد اکوسیستم‌های صخره‌های مرجانی را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار دادند.

برخی از مناطق به شدت آسیب دیدند. به همین دلیل باید قیمت زمین در جزیره هندورابی بسیار بالا باشد تا بساز بفروش ها و ویلا سازان نتوانند اکوسیستم این منطقه را تخریب کنند.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا