توضیحات سفر به شهر ترابزون ترکیه 1403
اگر بخواهید کشور ترکیه را در ذهن خود ترسیم کنید، قطعاً نام هایی چون استانبول، آنکارا، آنتالیا، ازمیر پیش چشمتان نقش خواهد بست. حالا اگر یک نقشه واقعی را در دست بگیرید، به نام های تازه ای بر می خورید که شاید تا کنون نشنیده باشید. مثلاً در کنار دریای سیاه شهر ترابزون را خواهید دید که اتفاقا در یکی از بهترین موقعیت های این کشور قرار گرفته و منطقه بسیاری زیبا و خوش آب و هوایی است.
این شهر با آگاهی از قابلیت های گردشگری خود، شانسش را در رقابت تنگاتنگ بین شهرهای توریستی ترکیه امتحان کرد و اتفاقاً جایگاه خوبی هم به دست آورد. حالا نام ترابزون ترکیه در کنار سایر شهرهای معروف این کشور به عنوان یکی از برترین مناطق توریستی آسیا می درخشد و گردشگرا ن از یک فرصت جدید برای ترکیه گردی برخوردار شده اند. موافقید ترابزون را بیشتر بشناسیم؟
موقعیت جغرافیایی؛ زیر سایه دریای سیاه
اگر می خواهید بدانید ترابزون کجاست در نقشه جهان به دنبال دریای سیاه بگردید. شهر ترابزون دقیقاً در پایین همین دریا قرار گرفته و مرکز استانی به همین نام در ترکیه است. دریای سیاه که ترکیه را از راه مدیترانه به اقیانوس اطلس می رساند، نقش بزرگی در هویت این شهر به عنوان یک مقصد توریستی دارد. در واقع بخش مهمی از لطافت آب و هوای ترابزون در پیوند با همسایگی این دریا قرار دارد.
فاصله این شهر تا آنکارا 593، تا استانبول 904، تا کوش آداسی 1125 و تا آنتالیا 904 کیلومتر است. در جوار این شهر می توانید کوه های پنتیک و چهار دریاچه با نام های چاکرگل، اوزونگل، سرا و هالیدذن را مشاهده کنید.
مساحت این شهر حدود 188 کیلومر مربع است و جمعیت آن طبق آخرین سرشماری در سال 2019 بالغ بر 800 هزار نفر گزارش شده. گفتنی است که شهر رشت در ایران با 9 شهر جهان خواهر خوانده است که یکی از آنها ترابزون است. با سفر با ترابزون دلیل این خواهر خواندگی را خواهید فهمید!
کتاب پر حجم تاریخ ترابزون
کتاب تاریخ ترابزون بسیار کهنه و پر حجم است. نخستین صفحات این کتاب در قرن 14 قبل از میلادی ودر روزگار تسلط قبایل کلخی و کلد در این منطقه نوشته شده. در صفحات بعدی می خوانیم که یونانی ها شهر ترابزون را به عنوان یک بندر مهم کشف کردند و نام تراپزوس را بر آن نهادند. این بندر در آن روزها یک مرکز تجاری مهم به شمار می آمد و به همین دلیل رقابت بر سر آن داغ بود.
این رقابت چندی بعد به نفع رومیان تمام شد و حالا این امپراتوری روم بود که یک بندر مهم تجاری را تحت تسلط خود داشت. اما حکمرانی رومیان نیز چندی طول نکشید و این بار غارت گران گوتی بودند که به این شهر حمله کردند و خرابی های آنان نگذاشت تا قرن هشتم ترابزون سر بلند کند.
در سده پانزدهم محمد دوم ملقب به محمد فاتح این شهر و تمام آناتولی را به تصرف خود درآورد و پس از آن این منطقه تحت لوای اسلام در آمد. این وضعیت نیز پایدار نماند و سر انجام ملی گرایان ترک با قیام بر علیه عثمانی ها حاکمیت کشورشان را به دست گرفتند و جمهوری ترکیه را تشکیل دادند.
از زمان تشکیل جمهوری ترکیه در سال 1923تا کنون ترابزون بخشی از این جمهوری به حساب می آید. در حال حاضر این شهر از مناطق توریستی کشور ترکیه محسوب می شود و به همین سبب امکانات اقامتی زیادی چون ترامبزون هتل، رستوران و مراکز خرید در آن احداث شده است.
رد پای اقتصاد ترابزون روی جاده ابریشم
رد پای اقتصاد ترابزون را باید روی جاده ابریشم جستجو کرد. قرار گرفتن این شهر در مسیر جاده ابریشم ترابزون را به شاهراهی برای تجارت تبدیل کرده که شانسی بزرگ برای این سرزمین به حساب می آید. ترابزون عمده ترین درآمد خود را از راه صادرات کسب می کند و هم اکنون تولیدات آن به بسیاری از کشورهای جهان صادر می شود.
طبق گزارشی که از سال 2020 موجود است، سهم صادرات شهر ترابزون تنها در طول هشت ماه بالغ بر 600 میلیون دلار بوده. در این سال ایتالیا، آلمان و روسیه جایگاه اول تا سوم واردات از ترابزون را در اختیار داشتند و عمده محصول صادراتی این شهر فندق بوده. میوه و شیلات از دیگر محصولات صادراتی این شهر محسوب می شوند.
در کنار صادرات و نقش عمده آن در رونق اقتصادی ترابزون باید برای صنعت توریسم نیز سهمی ویژه قائل شد. این شهر ساحلی همه ساله پای گردشگران مختلفی را از سراسر دنیا به خاک خود باز می کند و بخشی از رونق اقتصادی خود را مدیون حضور همین گردشگران است.
گزارش ها حاکی از آن است که در سال 2017 حدود دو میلیون گردشگر خارجی از ترابزون ترکیه بازدید کرده اند که برای یک شهر کوچک رقم قابل توجهی است. اغلب توریست های این منطقه را ایرانیان و عرب زبان ها تشکیل می دهند.
برای اطلاع از پول رایج این شهر باید بدانید ترابزون کجاست و در کدام کشور قرار دارد. قبلا اشاره شد که این شهر در ترکیه قرار گرفته، بنابراین پول رایج در آن لیر ترکیه است و در حال حاضر حدود 2990 تومان ایران ارزش دارد. البته با توجه به نوسانات ارزی بهتر از پیش از سفر به این شهر اخبار ارز را رصد کنید و از نرخ دقیق لیر ترکیه با خبر شوید.
آب و هوای همیشه بارانی ترابزون
آب و هوای ترابزون تحت تأثیر همسایگی با دریای سیاه نسبتاً گرم و مرطوب است و میزان بارندگی در آن نیز با توجه به چنین موقعیتی فراوان است. خاک این شهر در هر فصلی از سال زیر قدم های باران جان می گیرد، حتی در ماه هایی که مردمان دیگر کشورها برای آمدن تکه ابری سیاه دست به دعا می شوند. با این حال ماه اکتبر در این شهر بارانی تر از دیگر فصل هاست. آگوست با میانگین دمای 22.5 گرم ترین و فوریه با میانگین دمای 7.2 سردترین فصل های این شهر ساحلی هستند.
اگر قصد سفر به ترابزون را دارید خوب است بدانید تور ترابزون نوروز به سبب آب و هوای مطلوب طرفدارن فراوانی دارد. به طور کلی بهترین زمان سفر به این شهر اواخر بهار تا اواسط پاییز به استثنای نیمه تابستان است.
مذهب؛ اسلامی لائیک
مذهب شهر ترابزون همان مذهب کشور ترکیه است که تا پیش از سال 1928و اصلاح قانون اساسی به طور رسمی اسلام بود. اما در این سال و در پی اصلاحاتی چند، ماده مربوط به دین از قانون اساسی این کشور برداشته شد. اکنون ترکیه کشوری لائیک به حساب می آید که در آن حساب دین از سیاست جداست.
جالب است که اصلاح قانون هرگز نتوانست تغییر خاصی در مذهب مردم ایجاد کند و هم اکنون ترکیه با جمعیت 96 در صدی مسلمان خود یک کشور اسلامی محسوب می شود. نزدیک به هشتاد درصد مسلمانان ترکیه از اهالی تسنن هستند و حنفی بزرگ ترین فرقه آنان به شمار می آید.
شیعیان ترکیه شامل دو فرقه امامی مذهب و علوی می شوند که روی هم رفته 15 تا 25 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. استانبول و قارص از شهرهای شیعی نشین ترکیه به حساب می آیند و ایغدیر مرکز شیعیان این کشور است. مسیحیان، یهودیان و دیگر ادیان روی هم رفته حدود 4 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. برای انتخاب ترامبزون هتل مورد نظر خود از بین هتل های ارزان تا لاکچری می توانید به سایت سفرآس 24 مراجعه کنید.
حمل و نقل عمومی در ترابزون
حمل و نقل درون شهری قطعاً یکی از مهم ترین امکانات موجود در یک منطقه است که در شهرهای توریستی از اهمیت بالاتری برخوردار می شود. با توجه به اینکه ترابزون شهر چندان بزرگی نیست بنابراین فاقد مترو می باشد و امکانات حمل و نقل در آن به گزینه هایی چون اتوبوس، دلموش، قایق و تاکسی محدود می شود.
تاکسی
ترابزون مانند تمام شهر های دنیا سریع ترین وسیله حمل و نقل خود را در قالب تاکسی در اختیار مسافرانش قرار می دهد. تاکسی ها در شهر ترابزون دارای یک نرخ ورودی ثابت هستند و به ازای هر کیلومتر نیز مبلغی را دریافت خواهند کرد. کرایه تاکسی ها در مناطق مختلف شهر متغیر است و در هر صورت به نسبت دیگر وسایل حمل و نقل هزینه بیشتری خواهند داشت.
اتوبوس
پایانه اتوبوس های ترابزون در Devlet Karayolu قرار گرفته و در نقاط مختلف شهر دارای ایستگاه است. این اتوبوس ها در ترابزون به سبب ارزان بودن بسیار مورد استفاده هستند و کرایه آنها با توجه به تعداد ایستگاه ها و مسافت تعیین می شود. در حال حاضر برای رفتن به دیگر شهرهای ترکیه چون استانبول و آنکارا نیز می توانید از این اتوبوس ها استفاده کنید و با هزینه ای بسیار پایین ترکیه را دور بزنید. با توجه به شهرت این منطقه در کل ترکیه از هر کسی بپرسید ترابزون کجاست راه را به شما نشان خواهد داد.
دلموش
دلموش ها ون های زرد رنگی هستند که هشت نفر ظرفیت دارند و یکی از رایج ترین وسایل حمل و نقل در ترابزون ترکیه محسوب می شوند. این دلموش ها نیز مانند اتوبوس ها در پایانه شهری حضور دارند و در نقاط مختلف شهر دارای ایستگاه می باشند. دلموش ها در نقاط خارج از مرکز شهر نیز توقف دارند و نسبت به تاکسی به صرفه تر هستند.
قایق
از آنجا که ترابزون در کنار دریا واقع شده، قایق یکی از وسایل حمل و نقل در آن محسوب می شود. شما می توانید با یک سفر دریایی لذت بخش خود را از استانبول به ترابزون برسانید و یک تجربه جدید را برای خود رقم بزنید. مدت زمان این سفر با توجه به شرایط آب و هوای ترابزون متغیر خواهد بود. ضمن اینکه حمل بارها نیز به سمت ترابزون به وسیله کشتی امکان پذیر است.
ترابزونی ها چگونه مردمی هستند؟
برای آشنایی با مردمان شهر ترابزون باز هم باید پای موقعیت جغرافیایی این شهر را پیش بکشیم و بیش از همه به جاده ابریشم چشم بدوزیم. جایی که مردمانی با فرهنگ های مختلف در آن رفت و آمد داشتند و حاصل آن شکل گیری فرهنگی متکثر و زبان هایی مختلف در این شهر شد.
اگر چه مردمان این شهر چون دیگر شهرهای کشور ترکیه عمدتاً ترک تبارند، اما موقعیت طبیعی این سرزمین حضور اقوام مختلفی چون چرکس ها، لازها، گرجستانی ها، یونانی ها، ایرانی ها و ارامنه را نیز در منطقه سبب شده است. با این وجود این شهر کوچک را می توان از توریست پذیرترین شهرهای ترکیه به شمار آورد که اقوام مختلفی را در خود جای داده.
از دیگر ملیت هایی که در سفر به ترابزون خواهید دید روس ها، اکراینی ها و قفقازی ها هستند که پس از فروپاشی شوروی راه این سرزمین را پیش گرفتند. وجود این اقوام مختلف سبب شده علاوه بر زبان رسمی این شهر که ترکی است، زبان هایی چون انگلیسی، گرجی و ارمنی نیز در آن رایج باشد. هنگام گشت و گذار در این شهر حتما مغازه های روسی را خواهید دید که نشان از چند ملیتی بودن این شهر کوچک دارد.
جاذبه های توریستی ترابزون
ترابزون اگر چه یک شهر کوچک ساحلی است، اما جاذبه های بسیاری را در گوشه و کنار خود جای داده و به همین سبب بسیار پر طرفدار است. در این شهر گذشته از مناطق طبیعی بکر، انواع آثار باستانی را خواهید دید که قدمت این شهر را به رخ مسافران می کشند. به یاد داشته باشید برای دسترسی راحت به جاذبه های شهر موقعیت ترامبزون هتل خود را پیش از رزرو چک کنید.
روستای اوزون گول ( Uzungol)
روستای اوزون گل در جنوب شهر ترابزون و در فاصله 90 کیلومتری با مرکز این شهر واقع شده است. این روستا به سبب طبیعت جذاب خود از مناطق توریست پذیر ترکیه محسوب می شود. اوزون گل یک طبیعت بکر و ناب را از تلاقی کوه و دریاچه و درختان سرسبز در خوی جای داده و بازدید کنندگانش را با چشم اندازهایی محسور کننده روبرو می سازد.
شهرت این روستا بیش از همه به سبب وجود دریاچه ای پر قدمت است که در پی ریزش کوه و مسدود شدن آب رودخانه Haldines به وجود آمده. این دریاچه در میان کوه هایی پوشیده از درخت احاطه شده و در تمام فصل های سال جذاب و دیدنی است. با توجه به حضور توریست ها در این منطقه اکنون شاهد برپایی انواع رستوران در این منطقه خواهید بود که انواع غذاهای محلی به ویژه خوراک های دریایی در آنها سرو می شود.
قلعه ترابزون (Trabzon Castle)
قلعه ترابزون از آثار باستانی این شهر است که دقیقاً نشان می دهد ترابزون کجاست و از چه قدمت و اصالتی برخوردار است. ساخت این قلعه به زمان امپراطوری روم بر می گردد و معماری بیزانسی آن کاملاً آشکار است. این اثر متشکل از دیوارهایی برای تقسیم شهر به سه قسمت بالایی، میانی و پایینی و ساختمان هایی با کاربرد نظامی است.
گذشته از این وجهه تاریخی باید به طبیعت خاص این مکان نیز توجه داشت. قرار داشتن قلعه روی یک کوه که آبشارهایی کوچک از آن سرازیر می شوند برای بازدیدکنندگان بسیار جالب توجه خواهد بود. اکنون این مکان هم به عنوان یک جاذبه تاریخی و هم به عنوان یک مکان دیدنی و جذاب نظر توریست ها را به خود جلب کرده و به عنوان یکی از مهم ترین جاذبه های تور ترابزون ترکیه معرفی می شود.
موزه ایاصوفیه (Hagia Sophia Museum)
مسافران تور ترکیه بارها و در شهرهای مختلف این کشور نام ایاصوفیه را خواهند شنید. مسجد ایاصوفیه استانبول مشهور ترین بنایی است که با این نام می شناسیم. یکی دیگر از این مکان ها موزه ایاصوفیه در شهر ترابزون است که معماری شگفت آن بازدیدکنندگان را به تأمل وا می دارد. قدمت این مکان به دوره بیزانس می رسد واز آن دست بناهایی است که مطابق با تحولات تاریخی ترکیه از کلیسا به مسجد تبدیل شده و اکنون نیز به عنوان موزه از آن استفاده می شود. البته ناگفته نماند که این مکان در طول جنگ جهانی اول در قالب بیمارستان و انبار مهمات نیز ایفای نقش کرده است.
این بنا از یک گنبد مرکزی و چند طاق برزگ تشکیل شده که همگی معماری بیزانسی را نمایش می دهند. در داخل این بنا نیز داستان های انجیل بر در و دیوار نقش بسته اند که اصل این بنا را به عنوان یک کلیسا یادآوری می کنند. نقش برجسته آدم و حوا از جالب ترین نقوش موجود در این بناست که با سفر به ترابزون آن را از نزدیک خواهید دید.
ساحل آرسین (Arsin Beach)
ساحل آرسین از معروف ترین سواحل در قسمت خوش آب و هوای ترابزون است که بیش از همه در داد و ستدهای تجاری بلند آوازه شده. در این ساحل خوش آب و هوا آپارتمان های بسیاری بنا شده است که خرید و فروش آنها آرسین را پر رونق کرده. با این حال نمی توان این ساحل را منحصر به کاربردهای تجاری دانست و از طبیعت ناب آن غافل شد. به ویژه هنگامی که دریای سیاه شما را به شنا فرا می خواند و می خواهد گرمای تن تان را به دست آب های زلال بسپارد. ساحل چارشی باشی، ساحل یالینجاک و ساحل بشیکدوزو از دیگر سواحل پر بازدید این منطقه هستند.
ناخنکی به غذاهای ترابزونی
نوبتی هم که باشد نوبت ناخنک زدن به غذاهای ترامبزونی است! قطعا قسمتی از لذت سفر شما حاصل چشیدن طعم خوراک های ترکی خواهد بود. پس باید ببینیم ترابزون چه منویی پیش روی ما قرار می دهد!
نان داغ ذرت
این خوراک همانطور که از نام آن پیداست نوعی نان است که البته با مواد موجود در خود یک غذای کامل را تشکیل می دهد. این غذا بیشتر روی میز صبحانه مردمان شهر ترابزون دیده می شود.
پیده
پیده نوعی نان است که از نظر مواد و پخت تا حدودی شبیه به پیتزا است. پس از پخت این نان مواد مختلفی که بیشتر سلیقه ای است روی آن ریخته و پس از تزیین با پنیر درون فر گذاشته می شود. پیده را می توان به عنوان یک شام یا ناهار سبک میل کرد. غذا های این منطقه را هم می توانید در رستوران های بیرون شهر میل نمایید و هم در رستوران های ترامبزون هتل انتخابی خود نوش جان کنید.
کوزو تاندیر
کوزو تاندید یک غذای گوشتی محسوب می شود و بیشتر در وعده ناهار و شام قابل سرو است. اصلی ترین ماده تشکیل دهنده این غذا گوشت بره است که به شکلی خاص طبخ و با برنج سرو می شود. این غذا در تنور و درون کوزه سفالی پخت می شود و راز خوشمزگی آن دقیقا در همین شیوه طبخ است. خوراک های خوشمزه و خاص این شهر سبب شده بسیاری از مسافران با تجربه در پاسخ به سوال ترابزون کجاست پاسخ دهند: شهر غذاهای لذیذ و طعم های بی نظیر.
موهالاما
در ترابزون یک غذای خوشمزه متشکل از کره و آرد ذرت خواهید خورد که موهالاما نام دارد. این غذا که بسیار کش دار است را می توانید به همراه نان میل کنید.
سفر به ترابزون ترکیه
شاید بپرسید چرا از استانبول، آنکارا، آنتالیا و ازمیر با آن همه جاذبه و شهرت عبور کنیم و راه ترابزون را پیش بگیریم. من 3 دلیل برای این کار را به شما خواهم گفت: 1. هزینه های سفر به ترامبزون پایین تر از دیگر شهرهاست. 2. ترامبزون هنوز به اندازه استانبول و آنکارا و آنتالیا شلوغ نشده. 3. نسبت به دیگر شهرهای توریستی ترکیه مسیر کوتاه تری تا ایران دارد.
پس اگر سفرهای ارزان به مناطقی نه چندان شلوغ را دوست دارید بهتر است ترابزون را نیز در لیست مقاصد مسافرتی خود قرار دهید. سفر به این شهر به دو صورت هوایی و زمینی انجام می شود که در ادامه هر کدام را معرفی خواهیم کرد.
سفر هوایی
تا قبل از سال 99 برای سفر هوایی به این شهر باید بلیط آنکارا یا استانبول را تهیه می کردید و سپس به سمت شهر ترابزون حرکت می کردید. در سال 1399 بود که پرواز مستقیم تهران به ترابزون ره اندازی شد و سفرهای هوایی به این شهر از سهولت بیشتری برخوردار گردید. اکنون ایرلاین های قطر ایرویز، ترکیش و پگاسوس در این مسیر فعالیت می کنند و مدت زمان سفر به ترابزون به صورت هوایی حدود یک ساعت و چهل دقیقه طول خواهد کشید.
شهر ترابزون تنها دارای یک فرودگاه به نام Trabzon Airport است که در منطقه Ortahisar واقع شده و تمام پروازها اعم از داخلی و خارجی در این فرودگاه صورت می گیرد. البته بیشتر پروازهای این فرودگاه داخلی است و پروازهای خارجی آن بسیار کم هستند. اتوبوس های ترابزون در این فرودگاه دارای ایستگاه هستند و شما را پس از فرود آمدن در این شهر به محل مورد نظرتان خواهد رساند.
سفر زمینی
مسیر ایران تا ترابزون را به صورت زمینی و با اتوبوس هم می توان طی کرد. هزینه بالای بلیط هواپیما بسیاری از مسافران را به این نوع از سفر ترغیب کرده است. مسیر تهران – ترابزون 1557 کیلومتر است و مدت زمان سفر بین این دو شهر با اتوبوس حدود 21 ساعت طول خواهد کشید. فاصله تبریز تا ترابزون نیز 665 کیلومتر است.
تمام اتوبوس های این مسیر VIP هستند و مسافران در طول سفر خود شرایط راحتی خواهند داشت. ضمن اینکه می توانند از جاذبه های بسیاری که در مسیر وجود دارد دیدن نمایند. بهترین زمان برای سفر به این شهر فصل بهار و اوایل پاییز است چرا که آب و هوای ترابزون در این زمان ها بسیار مطبوع و دوست داشتنی است.
سخن پایانی
اگر در پی کشف مقاصد جدید برای سفر هستید، ترابزون می توانید همان جایی باشد که به دنبالش می گردید. این شهر اگر چه آوازه اش به اندازه استانبول و آنکارا و آنتالیا در دنیا نپیچیده، اما نه تنها چیزی از این شهرها کم ندارد بلکه به چند دلیل می تواند سفر بهتری را هم نصیب شما کرد.
اگر بخواهیم به سه دلیل مهم برای انتخاب شهر ترابزون اشاره نماییم باید از خلوت تر بودن آن نسبت به دیگر شهرهای توریستی ترکیه، ارزان تر بودن هزینه های سفر به آن و نزدیک بودن به مرز ایران و در نتیجه امکان سفر زمینی یاد کنیم. در حال حاضر هزینه های زندگی در این شهر به نسبت تهران پایین تر است و همین امر مهاجرت به این شهر را نیز افزایش داده است. برای سفر به ترابزون، این شهر زیبا و پر جاذبه می توانید تور ترکیه را در دسته های متنوعی چون تور ارزان و لاکچری در سایت سفرآس 24 مشاهده و پس از انتخاب ترامبزون هتل مورد نظرتان رزرو نمایید.