حافظیه ؛ آرامگاه حافظ شیراز

آرامگاه حافظ شیراز
0

ایران یکی از کشورهایی است که بزرگان و فرهیختگان آن چشم به جهان گشوده اند، کسانی که امروزه نه تنها در ایران، بلکه برای جهانیان مورد احترام هستند و توجه ویژه ای دارند. در این متن باهم سری به حافظیه شیراز می زنیم. آدرس آرامگاه حافظ شیراز درست در شهر شیراز بین چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه قرار دارد.

رزرو تور شیراز با قیمت عالی

ایران هم شاعران بزرگی دارد که شعرشان جاودانه است. خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی، یکی از مشهورترین و مشهورترین شاعران ایران، به لسان القیب معروف است. خواجه حافظ شیرازی را می توان یکی از سخنوران مشهور جهان معرفی کرد. این شاعر بزرگ ایرانی در قرن هشتم در شهر زیبای شیراز متولد شد.

حافظ یکی از مشهورترین عارفان و شاعران ایران زمین است که در سال ۷۲۶ هجری قمری در شیراز متولد شد و ۶۵ سال بعد از دنیا رفت. آرامگاه حافظ شیراز معروف به حافظیه در شمال شیراز واقع شده و از دو باغ تشکیل شده است. هنوز هم افراد زیادی برای ادای احترام به این استاد شعر می آیند.

خود مقبره در باغی دوست‌داشتنی واقع شده است و فضایی سرشار از آرامش دارد که کاملاً بی‌نظیر است. چند حوض مستطیل شکل در میان باغ ها اضافه شده است و درختان پرتقال، مسیرها، جویبارها و گلزارهای به خوبی نگهداری شده، محیطی دلپذیر را برای قطب گردشگری آرامگاه و تالار یادبود حافظ ایجاد کرده است.

یک چایخانه در محوطه، در محیطی سنتی نوشیدنی های تنقلاتی ارائه می کند. گنبد بالای قبر حافظ در شب به خوبی روشن می شود و نقطه کانونی جذابی را به وجود می آورد. مقبره سابق قاسم خان وعلی اکنون کتابخانه ای با 10000 جلد است که به علم حافظ اختصاص یافته است.

آرامگاه حافظ یا حافظیه شیراز و تالار یادبود مربوط به آن، دو بنای یادبودی هستند که در شیراز به یاد شاعر پرآوازه ایرانی حافظ ساخته شده‌اند. با من در سفر آس 24 همراه باشید تا آدرس حافظیه شیراز را بررسی کنیم. البته زیاد پیچیده نیست.

راهی نیست که پارسی نام شیراز را بشنوید و بی درنگ به فکر حافظ و حافظیه شیراز نباشید. برای ایرانیان او چیزی کمتر از یک پیامبر نیست. پیامبر عشق و هنر و زیبایی درون. حافظ جزء جدایی ناپذیر هر جشن و مراسم ایرانی مانند نوروز و شب یلدا است. او یکی از نابغه های شعر همه دوران است که گوته شاعر بزرگ آلمانی آرزو داشت یکی از شاگردان او باشد. احتمال پیدا نشدن کتاب حافظ در هیچ خانه فارسی صفر است.

حافظ شیرازی در بین ایرانیان محبوب است و هرکسی از کودک گرفته تا سالمند از خواندن اشعار هوشمندانه، زیبا و پرمعنای او لذت می برد. همه ساله در 22 مهرماه، مردم در روز ملی حافظ در کنار مزار حافظیه و آرامگاه حافظ شیراز به او احترام می گذارند.

این مطلب هم میتونه جذاب باشه !

تاریخ آرامگاه حافظ شیراز

آرامگاه حافظ شیراز
آرامگاه حافظ شیراز

در سال 1452، یعنی 65 سال پس از مرگ حافظ، بنای کوچک گنبدی مانند با حوضی بزرگ در کنار قبر او در گلگشت مصلی به دستور بابر بن بایسونکور، فرماندار تیموری شیراز، ساخته شد. این مکان در آن زمان یکی از قبرستان های شیراز بوده و در اشعار حافظ بارها از باغ گلدشت مصلی یاد شده است. زمین اولیه ای که آرامگاه حافظ در آن است بیش از دو هکتار وسعت داشته است.

پس از آن آرامگاه حافظ شیراز یا حافظیه شیراز در عهد صفویه و افشاریان این بقعه دو بار مرمت شد. یک بار به دستور شاه عباس و سالها بعد به دستور نادرشاه افشار. کریم خان زند والی عادل شیراز ضریح فلزی جدیدی ساخت که این غزل حافظ روی آن به خط حک شده بود:

به امید اتحاد، زندگی من، من تسلیم می شوم

من به عنوان یک پرنده بهشتی در این تله دنیوی خواهم پرید.

پس از چندین نوسازی، تخریب و ساخت و ساز در طول تاریخ، سرانجام بنای کوشک فعلی حافظیه شیراز یا مقبره حافظ شیراز در سال 1935 ساخته شد که توسط معمار و باستان شناس سرشناس فرانسوی، آندره گدار، با استفاده از عناصر معماری زندیه طراحی شده است.

معماری حافظیه یا آرامگاه حافظ شیراز

آرامگاه حافظ به قول ایرانیان حافظیه در جنوب دروازه قرآن قرار دارد و مجموعه ای از بناهاست. این منطقه یکی از شلوغ ترین نقاط شیراز است. آرامگاه از خیابان اصلی پنهان است: نمادی از زندان برای افکار عرفانی حافظ در دنیای مدرن.

نمادهای دیگری که در این مجموعه می توانید پیدا کنید عبارتند از: قسمت جنوبی حافظیه نماد عالم مادی است، باید از این قسمت گذشت و به سمت آسمان ها نزدیک شد (نه پله به سمت آرامگاه که نشان دهنده تعداد آسمان های ادبیات فارسی است. ) و در نهایت خورشید (خود مقبره) را ببینید.

قسمت شمالی مقبره حافظ شیراز عالم آخرت است و هشت ورودی قبر دارد (هشت درب بهشت ​​در اسلام). قسمت بیرونی گنبد نماد آسمان و کلاه ترکی درویشی است.

یک حوض بزرگ در کنار مقبره و در حافظیه شیراز وجود دارد که می توانید یک آرزو کنید و یک سکه در آن بیندازید، مراقب باشید چه آرزویی دارید زیرا احتمال تحقق آن زیاد است!

معمار آرامگاه حافظ ؟!

آندره گدار خاورشناس مشهور و فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای پاریس بود. او در دنیا به عنوان فردی قدرتمند در عرصه معماری شناخته می شد. وی در سال 1307 هجری قمری به ایران دعوت شد و ساخت و مرمت بسیاری از اماکن تاریخی ایران به او سپرده شد.

آندره گدار حدود 32 سال در ایران زندگی کرد و در این مدت با تهیه فهرستی از تغییرات و ساخت بناهای تاریخی ایران تلاش کرد تا تحولات زیادی در عرصه باستان شناسی و میراث فرهنگی ایران ایجاد کند. او و همسرش همچنین در یک نشریه فرانسوی زبان به معرفی آثار تاریخی و فرهنگی ایران پرداختند.

به جرأت می توان گفت که ساخت و مرمت آرامگاه حافظ یا حافظیه شیراز یکی از ماندگارترین فعالیت های آندره گدار در ایران بود که نام او را برای همیشه در تاریخ ایران ثبت کرد.

آدرس آرامگاه حافظ شیراز

حافظیه شیراز
حافظیه شیراز

شاید سوال این باشد که حافظیه کجاست ؟ آرامگاه حافظ در شهر شیراز بین چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه قرار دارد. گردشگرانی که قصد زیارت آرامگاه حافظ را دارند می توانند یا از طریق ورودی شهر یعنی دروازه قرآن شیراز و یا از طریق میدان گز به حافظیه بروند. در حال حاضر مسیر بقعه به صورت سنگفرش است، دسترسی به جلوی درب بقعه با وسیله نقلیه امکان پذیر نیست و تنها با پای پیاده می توان به آرامگاه رسید.

اگر به دنبال آدرس حافظیه شیراز هستید باید بدانید که قبل از ورود به آرامگاه باید بلیط تهیه کنید. آرامگاه حافظ (حافظیه) در شمال شهر شیراز، پایین دروازه قرآن (دروازه قرآن) قرار دارد.

حافظیه شیراز در گذشته قبرستانی بود که پیکر خواجه حافظ شیرازی در آن دفن شده بود، اما به مرور زمان این قبرستان شکل جدیدی به خود گرفت و به نوعی آرامگاه شاعر بزرگ و نامدار ایرانی شد. در محوطه بقعه سنگ قبرهای قدیمی زیادی وجود دارد که همگی قدمت زیادی دارند.

در طول تاریخ، محوطه و آرامگاه حافظ تغییرات زیادی داشته است، اما از حدود سال 1386 تغییرات بیشتری در این مکان ایجاد شده است. در حال حاضر آرامگاه یادبود شیراز یک مکان تاریخی و تفریحی است و به دلیل فضای سبزی که دارد بسیاری از مردم به ویژه گردشگران خارجی تمایل به زیارت مقبره حافظ شیراز را دارند.

مساحت آرامگاه حافظ شیراز حافظیه حدود 2 هکتار است و به دو صحن شمالی و جنوبی تقسیم شده است. حیاط شمالی و جنوبی با تالار بزرگ 56 متری از هم جدا شده است. این تالار 20 ستون دارد که از دید بینندگان به عنوان یکی از جاذبه های این مکان تاریخی شناخته می شود.

آدرس حافظیه شیراز را دادیم اما آدرس آرامگاه اینگونه است که بعد از ورود به باغ در صحن شمالی قرار دارد. البته آرامگاه حافظ دارای دو قسمت شرقی و غربی است که در قسمت شرقی آرامگاه خاندان معدل و در قسمت غربی آرامگاه خاندان قوام قرار دارد.

آرامگاه حافظ شیراز دارای چهار درب ورودی/خروجی می باشد. درب اصلی در جنوب، دو در در غرب و دیگری در شمال شرقی بقعه قرار دارد.

تالار در آرامگاه حافظ شیراز

تالار حافظیه شیراز در زمان زندیه ساخته شده است. طول آن 56 متر و عرض آن 8 متر است. از 20 ستون سنگی ساخته شده است که ارتفاع هر کدام 5 متر است.

تالار حافظیه شیراز در گذشته شامل 4 ستون و 4 اتاق بوده که بعداً اتاق ها از ساختار حذف شدند. دو اتاق در قسمت های شرقی و غربی تالار وجود دارد که یکی از آن ها متعلق به سازمان میراث فرهنگی و دیگری دفتر مقبره حافظ شیراز است. معماری تالار مختص دوران زندیه و هخامنشیان است.

حافظیه شیراز علاوه بر مقبره حافظ، مکانی بسیار زیبا و چشم نواز با درختان بلند، باغ ها و گل های رنگارنگ است که آن را برای استراحت و تفریح ​​بسیار مناسب می کند. آرامگاه حافظ به چهار قسمت تقسیم می شود

منطقه شمالی

شامل آرامگاه حافظ شیراز درختان نارنج و دو حوض بزرگ است که حوض های باغ ورودی را تغذیه می کند. همچنین ساختمان حافظشناسی (مطالعه حافظ) به مساحت 330 متر مربع، کتابخانه به مساحت 440 متر مربع و فروشگاه محصولات فرهنگی وجود دارد.

مهمترین قسمت حافظیه ، آرامگاه خواجه حافظ است که در قسمت میانی آن قرار دارد. بقعه ای که از زمین دور است دارای پنج پله است و حدود یک متر بالاتر از صحن بقعه قرار دارد. بقعه دارای گنبدی بزرگ با هشت ستون سنگی به ارتفاع 10 متر بالای مقبره حافظ است. در زیر این گنبد، صنایع دستی بسیاری از هنرمندان ایرانی از جمله معرق و کاشی را می بینید. بر دیوارهای این قسمت از حافظیه غزل هایی از دیوان حافظ بر روی کاشی و مرمر نوشته شده است.

کتابخانه حافظیه یا آرامگاه حافظ شیراز

در شمال آرامگاه حافظ، کتابخانه ای به مساحت 440 متر مربع وجود دارد که شامل بیش از ده هزار جلد کتاب است. این کتابخانه به عنوان مرکز حافظشناسی (مطالعه حافظ) مورد استفاده قرار می گیرد.

غرفه فروش صنایع دستی

یکی از قسمت های دیدنی آرامگاه حافظ شیراز بازدید از غرفه های صنایع دستی است که گردشگران می توانند علاوه بر آشنایی با صنایع دستی شیراز و استان فارس، سوغات و هدایای مورد نظر خود را از این بازارچه کوچک تهیه کنند. اقلامی که در این بازار به فروش می رسد شامل بدلیجات، صنایع دستی مانند خاتم، مصنوعات چرمی و … می باشد. بازار مقبره حافظ شیراز ممکن است هر از چند گاهی تعطیل باشد.

زیارت مقبره حافظ شیراز چقدر طول می کشد؟

بازدید از حافظیه شیراز 1-2 ساعت طول می کشد.

آرامگاه حافظ شیراز چه ساعتی باز است؟

بهار و تابستان از ساعت هشت تا 22 و پاییز و زمستان از ساعت 8 تا 19 باز است. گاهی اوقات ممکن است این ساعات به دلایل مختلفی تغییر کند.

موقعیت حافظیه یا آرامگاه حافظ

حافظیه شیراز درست در قلب شهر قرار دارد، بنابراین جاذبه‌های بسیار دیگری برای بازدید در این نزدیکی دارید. علاوه بر پرداخت های مالی در سراسر مجموعه، می توانید با پای پیاده به باغ جهان نما برسید . از دیگر جاذبه های گردشگری که در نزدیکی قرار دارند می توان به ارگ ​​کریم خان ، مسجد وکیل ، بازار وکیل ، دروازه قرآن و مسجد نصیرالملک (مسجد صورتی) اشاره کرد.

محل غذا خوردن نزدیک حافظیه

بازدید از حافظیه شیراز می تواند انرژی زیادی از شما بگیرد و شما را گرسنه کند. اما نگران نباشید! رستوران های زیادی در این نزدیکی وجود دارد که می توانید از یک غذای خوشمزه ایرانی لذت ببرید. رستوران هفت خوان، رستوران شاندیز، رستوران قوام، رستوران شاه عباسی و رستوران شارزه از جمله این مکان ها هستند.

محل اقامت در نزدیکی حافظیه

اگر می‌خواهید اقامتگاهی در نزدیکی حافظیه پیدا کنید، هتل اطلس ، هتل تخت جمشید، هتل رویال شیراز، هتل پارک سعدی ، هتل ارگ و هتل پارسه از انتخاب‌های شما هستند. اگر می خواهید اقامتگاه ارزان قیمتی پیدا کنید، پیشنهاد می کنیم به صفحه ما نیز سری بزنید: هتل های ارزان شیراز، ایران .

رزرو تور مشهد از شیراز با قیمت عالی توسط سفرآس24 همه روزه از مبدا شیراز ارائه میگردد .

4.7/5 - (3 امتیاز)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.