تبریزایران

توضیحات سفر به شهر تبریز ایران 1403

این شهر صنعتی مدرن ایرانی با نشانه های تمدنی است که قدمت آن به 2500 سال قبل می رسد. شهر تبریز توسط سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان «شهر گردشگری جهان اسلام» در سال 2018 نامگذاری شد.

آب و هوای تبریز طبق نقشه های هواشناسی تبریز خاص است و شهر تبریز به طور کلی سرد است اما به دلیل محیطی که دارد آب و هوا بسیار مطبوع است. رودهایی مانند آجی چای، لیقوان چای، میدان چای و سوفیان چای از این منطقه عبور می کنند.

هوای تبریز

هوای تبریز

آب هوای تبریز به گزارش و طبق الگوهای هواشناسی تبریز اغلب سرد و کوهستانی و خشک است. اما دو ماه از تابستان هوای تبریز بسیار گرم است و دلیل این گرما صنعتی شدن شهر است.

به هر حال دوره گرمای هوای تبریز طبق نشه های هواشناسی تبریز بسیار کوتاه است و این نشان می دهد آب و هوای سرد بر تبریز غالب است. مردمی که در گرمسیر زندگی می کنند حتی تابستان ها در این شهر احساس سرما و لرز دارند و این بسیار جالب است و از نظر توریست تبریز می تواند دارای یکی از فصل های دائمی در ایران باشد.

به دلیل بارش برف و یخبندان در زمستان اغلب پروازها با هشدار هواشناسی تبریز با تاخیر انجام می شوند. حتی هوای تبریز گاهی موجب می شود برخی پروازها کنسل شوند. آب و هوای تبریز برای زندگی هر شخصی مناسب نیست و تطبیق دادن خود با آن بسیار زمان بر است. بنابراین قبل از مهاجرت به این شهر بهتر است مطمئن شوید رماتیسم و آرتروز و سینوزیت و آسم ندارید.

 هوای تبریز در بهار و تابستان بسیار لذت بخش است و مسافران زیادی روستای کندوان را برای ییلاق در آب و هوای تبریز انتخاب می کنند. این روستای پلکانی سنگی به گفته هواشناسی تبریز در این فصل هم پذیرای آفتاب است و هم باد و وزش نسیم را پشتیبانی می کند.

آب هوای تبریز برای باغداری مناسب است. با توجه به گزارش و الگوهای چندین ساله هواشناسی تبریز، بهترین درختان سیب در تبریز رشد میکنند. همچنین گردوها، هلو و دیگر میوه های تابستانی بسیار رشد خوبی در این مکان پر بارندگی در تابستانی خوش آب و هوا دارند. بنابراین اگر تابستان به این شهر سفر میکنید از میوه های آب دار غافل نباشید.

تاریخ شهر تبریز

تاریخ شهر تبریز

در کتیبه ای مربوط به سنگر دوم یکی از فرمانروایان آشوری در سال 714 قبل از میلاد، نام این شهر در سده های 3 و 4 میلادی ذکر شده است که شهر تبریز از اهمیت بالایی برخوردار بود. برای اولین بار در قرن چهارم هجری قمری خانواده روآدیان شهر تبریز را پایتخت خود اعلام کردند.

در دوره مذکور و سلطنت مغول، شهر تبریز زمین لرزه های زیادی را تجربه کرد که باعث تبدیل شدن آن به یک شهر ویران شد. اما پس از فتوحات مغول این شهر توسط ‘اباقاخان’ ایلخان پایتخت شد. در زمان حکومت “محمود قازان” (694 هجری قمری) شهر رونق گرفت.

 مساجدی مانند علیشاه، روبی رشیدی و شوناب قازان در این دوره ساخته شد. در زمان صفویه شهر تبریز پایتخت ایران بود. مسجد کبود یادگاری از زمان ترکمن ها است. در قرون بعدی این شهر محل جنگجویان بزرگ روبرو با عثمانی و روس بوده است.

شخصیت هایی مانند ستارخان و باقرخان در مبارزه با استبداد بسیار مشهور و تاریخی هستند. در سال 1911 میلادی، شیخ محمد خیابانی (از روحانیون) علیه سیاستهای استعمارگرانه دولت انگلیس قیام کرد. انقلاب اسلامی تا حدودی مدیون مشارکت مردم تبریز و اقدامات قهرمانانه آنهاست.

شهرداری تبریز

شهرداری تبریز

شهرداری تبریز یکی از قدیمی ترین شهرداری های ایران است و زمانی تاسیس شد که هیچ یک از شهرهای ایران دارای شهرداری و تشکل نبودند. این ارگان در سال ۱۲۸۶ تاسیس شد.

شاید یکی از مهمترین ارگان های اینجا شهرداری تبریز باشد. زیرا با رسیدگی های دقیق باعث شده است اغلب ساختمان های تاریخی مرمت و حفاظت شوند و برای گردشگران در معرض بازدید قرار گیرد. همچنین این شهر بسیار تمیز است.

شهرداری تبریز یکی از موفق ترین شهرداری های ایران در کنترل تکدی گری بوده است تا حدی که در ورودی جاده ای این شهر تابلو به شهر بدون گدا خوش آمدید به چشم می خورد. این ارگان با برنامه ریزی خود توانست شهروندان را به بهترین شکل دعوت به همدلی و همیاری نماید.

حمل و نقل شهری، سامان دهی پارک ماشین ها، رسیدگی به بازارها و میادین میوه و تره بار و برگزاری تورهای تفریحی و سنگفرش خیابان ها همگی بر عهده شهرداری تبریز است که به بهترین شکل انجام می شود و شاید مبالغه نباشد که بگوییم بعد از اصفهان این شهر بسیار زیبا اداره میشود.

اذان تبریز

اذان تبریز

اذان تبریز نیز مانند اعضا و سایر شهرهای ایران در وقت محلی به گوش می رسد. البته با این تفاوت که در این شهر نیز جمعیت کمی اهل تسنن وجود دارد. بنابراین در برخی از مساجد اذان تبریز در نوبت پخش می شود.

همچنین فراموش نکنیم که مردم این شهر از ابتدا مردم انقلابی و اهل تکاپو بودن از این رو اذان تبریز در این شهر اهمیت زیادی دارد و با شنیدن صدای اعضا جمعیت زیادی برای حضور در نماز جماعت به تکاپو وادار میشوند.

 این شهر همچنین این منطقه مرزی محسوب می‌شود و همان طور که می دانیم ماشین هایی با پلاک موقت از مرز ها به این منطقه وارد می شود. همین نزدیکی شهر تبریز به مرز باعث شده است تا اذان تبریز کمی همزمان با اذان کشورهای همسایه باشد در واقع اذان‌تبریز یکی است دیر هنگام ترین اذان هایی است که در کشور به گوش شنیده می‌شود.

راه های دسترسی

پرواز تبریز

تبریز در 310 کیلومتری جنوب شرقی بازرگان (در مرز ایران -ترکیه ، 131 کیلومتری جنوب آگارک (در گذرگاه مرزی ایران -ارمنستان )، 159 کیلومتری جنوب جلفا در مرز ایران -جمهوری آذربایجان قرار دارد و از طریق جاده قابل دسترسی است.

راه آهن 742 کیلومتری تهران ،با اتصال به اروپا و مسکو است. همچنین خطوط هوایی با تهران، استانبول و دیگر شهرهای مهم منطقه در ارتباط است. بزرگراه (بزرگراه شماره 1 تبریز را به تهران متصل می کند).

به وسیله هواپیما

بولوار شهید خلبان بابایی محل قرار گیری فرودگاه است و  10 کیلومتر فاصله از مرکز شهر دارد  این فرودگاه با مرکز هواپیمایی آتا همسایه است.

اتوبوس شماره 136 فرودگاه از خیابان مطهری هر 30 تا 40 دقیقه به فرودگاه می رود. یکی دیگر از گزینه ها گرفتن تاکسی است.

پروازهای داخلی

  • اهواز توسط ایران ایر اداره می شود
  • بندرعباس توسط ایران ایر اداره می شود
  • اصفهان توسط ایران ایر اداره می شود
  • مشهد توسط ATA air ، Iran Air Tours ، Iran Aseman و Zagros Airlines اداره می شود
  • شیراز دوشنبه و جمعه، توسط ایران آسمان اداره می شود. کرایه یک میلیون و 200 هزار ریال است.
  • پروازهای مستقیم روزانه تهران (فرودگاه مهرآباد) توسط ایران ایر،
  • چح ایران آسمان و سایر شرکت ها. کرایه 490،000 ریال برای یک طرفه است.

پروازهای مستقیم بین المللی

  • بغداد توسط ATA air  اداره می شود .
  • باکو توسط کیش ایر اداره می شود.
  • دمشق
  • دبی توسط کیش ایر اداره می شود (حدود 200 دلار آمریکا برای رفت و برگشت).
  • Gaziantep که توسط خطوط هوایی Sky  اداره می شود.
  • استانبول 13 پرواز در هفته، توسط خطوط هوایی ترکیه (7 پرواز)، ایران ایر (2 پرواز) و ATA air (4 پرواز) انجام می شود. هزینه رفت و برگشت حدود 250 دلار آمریکا است.
  • تفلیس 2 پرواز در هفته، توسط ATA air  انجام می شود.

با ماشین

با پل روی دریاچه ارومیه تبریز از ارومیه در مدت 1.5 ساعت قابل دسترسی است .

با قطار

 ایستگاه راه آهن تبریز، میدان راه اهن (5 کیلومتر  مرکز شهر) قطارهای شبانه به مقصد تهران (12 ساعت) از طریق مراغه (2 ساعت) ، زنجان (9 ساعت) و میکند . یک تختخواب درجه 2 (شش تخته در هر کابین) ساعت 20:30 شب تبریز را ترک می کند و ساعت 09:30 به تهران می رسد که قیمت 40،000 ریال است

 راحت ترین آن قطار درجه 1 با 170،000 ریال است که ساعت 17:30 حرکت می کند و ساعت 06:00 به تهران می رسد. این کابین 4 طبقه با تلویزیون و شام در قیمت گنجانده شده است.

حرکت از تهران به تبریز ساعت 16:00 و 18:30 می باشد. یک قطار بین المللی هفته ای یک بار از تهران به تبریز حرکت می کند و ساعت 23:30 یکشنبه ها به سمت غرب به سمت وان در ترکیه حرکت می کند ساعت 08:00 دوشنبه. قطار دوشنبه ساعت 21 وان را ترک می کند تا  05:15 دوشنبه وارد تبریز شود و ساعت 18:20 به تهران برسد.

مکان های دیدنی تبریز

مکان های دیدنی تبریز

در زیر برخی مکان های دیدنی این شهر فوق العاده را به شما معرفی خواهیم کرد. با سفرآس 24 همراه باشید.

برج ساعت

در میدان امام، خیابان امام، به برج ساعت یا نماد شهر معروف است. به عنوان دفتر اصلی شهرداری تبریز مورد استفاده قرار گرفت. امروزه این مکان برای موزه شهرداری تبریز است که تصاویر و اقلام تاریخی (در زیرزمین) و کاکسیون فرش (در طبقه اول) را به نمایش می گذارد‌. هیچ یک از موزه ها تابلو راهنما ندارند.    

ال گلی

 (محلی ها آن را شاه گلی می نامند) بلوار شاهگلی جنوب شرقی شهر این حوض و ساختمانی است که در وسط باغی بزرگ قرار دارد. در گذشته کاخ تابستانی فرمانروایان یا پادشاهی بود که در شهر فرمانروایی می کرد. امروزه به عنوان یک پارک حومه با حوضچه مصنوعی مربع شکل در نظر گرفته می شود. در مرکز اینجا یک سالن کوچک در جزیره ای قرار دارد و میزبان یک رستوران است. برای خوردن چلوکباب یا نوشیدن چای هنگام لذت بردن از طراوت پارک در تابستان بسیار عالی است.   

مسجد آبی

نام دیگر آن (گوی ماچید) است، نزدیک خیابان منصور، خیابان امام و مرکز شهر، نزدیک برج ساعت) 09: 00-16: 00به این مسجد که در سال 1465 ساخته شد ، به دلیل کاشی های آبی آن مشهور بود. این زلزله در سال 1778 به شدت آسیب رساند و تنها ورودی ایوان باقی ماند. در ۱۹۷۰ توسط وزارت فرهنگ ایران بازسازی شد.

داخل مسجد با سرامیک آبی فوق العاده کاشی کاری شده بود که بسیاری از آنها در هنگام زلزله از بین رفتند. در حین بازسازی که هنوز در حال انجام است بسیاری از قسمتهای مفقود شده به جای کاشی با نقاشی جایگزین می شوند. برخی از کاشی های اصلی در قسمت ورودی هستند. 150،000 ریال ورودی 

بازار تبریز

این بازار یکی از قدیمی ترین بازارهای خاورمیانه و بزرگترین بازار سرپوشیده جهان. به عنوان میراث جهانی یونسکو در جولای 2010 ثبت شد. بازار هنوز زنده است و یکی از بزرگترین مراکز خرید و بازرگانی در شهر محسوب می شود. تبریز از دوران باستان محل تبادل فرهنگی بوده است و مجموعه بازار تاریخی آن یکی از مهمترین مراکز تجاری در جاده ابریشم در مرکز شهر است.

بازار شامل چندین واحد فرعی به نام بازارچه (زیر بازار) است که هر یک به تجارت و خرید کالاهای مشخص اختصاص داده شده است. معروفترین بازارها بازار امیر (طلا و جواهرات) و مظفریه (بازار فرش) هستند. اگرچه امروزه مغازه ها و مراکز تجاری متعددی تأسیس شده است، اما بازار تبریز همچنان قلب اقتصادی شهر و شمال غرب ایران است.   

 ارک عالیشاه

این ارگ در سراه طالقانی، خیابان امام و مرکز شهر، نزدیک برج ساعت قرار دارد.  در زمان نماز جمعه ممکن است محدودیت هایی برای بازدیدکنندگان وجود داشته باشد. این  دیوار 28 متری است که بقایای ارگ و دیوار شهر تبریز است. هدف ساخت و ساز این ساختمان ساختن یک مسجد بزرگ در قرن سیزدهم بود. با این حال، ساخت و ساز هرگز به پایان نرسید و زمین لرزه ای ویرانگر بخش اعظم آن را خراب کرد به جز دیوار اصلی محراب، که هنوز هم پابرجاست باقی مانده بنا تخریب شد.

در سالهای بعد این دیوار به عنوان بخشی از دیوار شهر و قسمت اصلی قلعه تبریز تا پایان سلسله قجار استفاده می شد. در طول جنگهای صفوی-عثمانی و جنگهای روسیه و فارس این قلعه همیشه یکی از مهمترین پایگاههای قوی نیروهای ایرانی بود. در اوایل قرن بیستم انقلابیون مشروطه از ارگ به عنوان پایگاه نظامی خود در تبریز استفاده کردند. در فروپاشی دولت خودمختار آذربایجان، ارگ علیشاه آخرین مقاومت نیروهای آنها در برابر ارتش ایران بود. منطقه اطراف آن برای ساختن مسجد بزرگ دیگری برای نماز جمعه استفاده شده است. 

خانه قانون اساسی

در نزدیک بازارقرار دارد. این خانه بازگو کننده داستان انقلاب مشروطه ایران در اوایل قرن بیستم است. کاملاً مستند و به خوبی نگهداری می شود. اگرچه ترجمه انگلیسی کمی درباره آن در دسترس است. این عمارت در کنار بازار بزرگ، در خیابان مطهری قرار دارد. در سالهای منتهی به انقلاب مشروطه و پس از آن، از این خانه به عنوان محل تجمع رهبران، فعالان و طرفداران جنبش، از جمله ستارخان، باقرخان، ثقل الاسلام و حاجی میرزا آقا فرشی استفاده می شد.

این ساختمان دو طبقه در سال 1868 توسط حاج ولی معمر تبریزی ساخته شد. اتاقها و سالنهای متعددی دارد. زیباترین قسمت های خانه نورگیر و راهرویی است که با شیشه ها و آینه های رنگارنگ تزئین شده است. این موزه فقط برای بازدیدکنندگان ایرانی جالب است.   

موزه آذربایجان

 در خیابان امام جنب مسجد آبی، بسیار نزدیک به برج ساعت واقع اس. این  موزه بزرگترین موزه باستان شناسی در شمال غربی ایران است. این موزه شامل اکتشافات باستان شناسی در منطقه آذربایجان است. این شهر دارای سه گالری است: تاریخ قبل از اسلام، تاریخ اسلام و سکه. همچنین دارای گالری مجسمه های جدید در زیرزمین و حیاط مجسمه های سنگی است. اما ضعیف نگه داشته می شود.

قله کوه عینال

 شهربازی باغلار باغی در بلوار بزرگترین شهربازی شمال غرب ایران است. فصل عملکرد عادی آن از اواخر بهار شروع می شود و تا اوایل پاییز ادامه می یابد. 

 پیاده روی در کوه عینالی و جنگل مصنوعی آن در شمال تبریز دلچسب است. عینالی رشته کوهی به شکل دیوار قرمز در محله شمالی است. دیوار قرمز را می توان از اکثر نقاط شهر مشاهده کرد. بسیاری از اهالی شهر در اوایل صبح یا آخر هفته به ابتدای قله عینالی می روند. مسیر پیاده رو از تپه کوهی عینالی در بزرگراه شمالی شهر تا اولین قله کوه عینالی وجود دارد، هرچند مسیرهای سخت تری تا قله وجود دارد و همچنین یک دیوار 90 درجه برای صخره نوردی نیز دیده میشود.

کابل یا تله سیژ عینالی، آسانسور تله کابین، از پایه کوه به ایستگاه 1 در قله می رود. ایستگاه 1 که بام شهر است تقریباً به تمام شهر چشم انداز دارد. چند ایستگاه در ایستگاه بالایی وجود دارد که شامل زیارتگاه قدیمی (معبد سابق زرتشتی)، بنای یادبود شهیدان (قهرمانان جنگ)، دو آسیاب بادی و یک رستوران، بام شهر است. یک فودکورت کوچک در کنار قطعه شهدا چای داغ، شیر و پیش غذا می فروشد.   

تماشای فوتبال در ورزشگاه سهند 

ورزشگاه سهند در جنوب شهر واقع است. ورزشگاه فوتبال سهند دومین ورزشگاه بزرگ فوتبال ایران است این شهر همچنین میزبان سه تیم فوتبال طرفدار لیگ ایران است تراکتورسازی، گسترش و ماشین سازی. در طول فصل فوتبال ایران، به طور معمول مسابقات هفتگی در ورزشگاه سهند برگزار می شود. در ایران حضور زنان در مسابقات فوتبال مردان ممنوع است.

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

این شهر با برخی از دانشگاه های بزرگ ایران از جمله دانشگاه تبریز،  دانشگاه صنعتی سهند، دانشگاه آزاد،، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آذربایجان و دانشگاه علوم پزشکی یکی از شهرهای مهم محسوب میشود.

دانشگاه علو پزشکی تبریز برنامه های اخذ مدرک را برای اتباع خارجی از طریق برنامه معمولی بدون کنکور ارائه می دهد ورود به دانشگاه های دیگر از طریق آزمون ورودی است. این دانشگاه از طریق پردیس خودگردان و با اخذ شهریه به این کار مبادرت می ورزد.

چند کتابخانه بزرگ در این شهر وجود دارد از جمله کتابخانه ملی که دارای قدیمی ترین ادبیات دست نویس ایرانی و متون مدرن است. همچنین کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از کتابخانه های کاربردی این شهر است.

دانشگاه علوم پزشکی تبریز با نظارت بر کلیه بیمارستان ها و مراکز درمانی یکی از بزرگترین دانشگاههای علوم پزشکی ایران بعد از سه کلان شهر دیگر است.

سوغات

سوغات تبریز

شیرینی اصلی ترین سوغات خوراکی شهر است و بعد از آن چرم و فرش تبریز شهره آفاق است. فرش تبریز با نقش و رنگ منحصر به فرد خود در دنیا نیز محبوبیت دارد.

فرش تبریز با رنگ های خاص زرد، سبز پسته ای، قرمز و رنگ های نارنجی و رنگ هایی که کمتر در فرش دیگر استان‌ها به چشم می‌خورد محبوبیت زیادی در بین افراد بومی و مهاجران خارجی دارد این فرش با گره‌های فراوان کیفیت بسیار بیشتری نسبت به فرش های کاشان فرش مشهد و فرش دیگر نقاط ایران دارد.

فرش تبریز علاوه بر زیبایی و کیفیت بالا همچنین قیمت بیشتری دارد این قیمت  حتی هنگام فروش فرش کارکرده بسیار قابل توجه هنگامی که فرش دستبافت کاشان مشهد گناباد و کاشمر را به فروش میرسانیم هزینه کمتری برای دست دوم آن پرداخت می‌شود اما برای فرش تبریز و قم به دلیل کیفیت و رنگ زیبا هزینه بیشتری پرداخت میشود.

اگر به بازار مراجعه می‌کنید از راسته ی فرش تبریز غافل نشوید بازار فرش فروشها در این منطقه بسیار رنگارنگ و دوست داشتنی است حتی اگر قصد خرید ندارید برای عکاسی و تماشا به دلیل وجود انواع رنگ مناسب است. کمتر شخصی وجود دارد که به تبریز سفر کند اما در بازار فرش فروشها عکاسی نکند.

نتیجه گیری

تبریز

 این شهر یکی از کلان شهرهای ایران با امکانات بسیار عالی و درمانی برای گردشگران می باشد. همچنین رسیدگی های شهرداری تبریز باعث شده است تا آثار تاریخی بسیاری برای بازی در این شهر وجود داشته باشد سنگفرش های زیبای پیاده رو ها و بازارها، تفریحات جذاب همچون هتل شیشه ها و تله کابین ها و اسب سواری و شهربازی ها و غیره که نمی‌توان آنها را انکار کرد.

مناطق ییلاقی همچون منطقه ایل گلی منطقه هایی برای اسکی و برف بازی هم چنین مناطقی برای اقامت و هتل های بسیار جذاب که از هتلهای ترکیه گرفته‌اند باعث می‌شود تا گردشگران خارجی و ایرانی در این شهر احساس راحتی و حس شادابی داشته باشند هرچند دمای هوای تبریز در فصل‌های پاییز و زمستان بسیار سرد است و هر شخصی نمی تواند برای تفریح آن را انتخاب کند اما به تابستان و بهار این شهر بسیار دلپذیر و دوست داشتنی است.

 طرحهای در تبریز بسیار بالاست و این را با چشم می توان دید با قدم زدن در خیابان های شهر می‌توان فرهنگ همدلی و همیاری را در بین مردم مشاهده نمود همچنین فرهنگ چانه‌زنی در بازار بسیار پیشرفته و زیباست و می‌توان آن را مشاهده کرد از دیگر دیدنی‌های شهر فروشگاههای شیرینی فروشی است که اگر از مقابل آنها را شوید به سختی می توانید برای ورود به آن مقاومت کنید.

 بازار شهر به تنهایی یکی از زیباترین و وقت‌گیر طرح دیدنیهای است که اغلب مسافران روش های زیادی را در آن صرف می کند نه اینکه فقط برای خرید به آن مراجعه کنند نه اما این بازی ها بسیار جذاب با حس مثبت است مغازه های صنایع دستی و فرش آن به راحتی می‌تواند ساعت‌ها وقت شما را بگیرد.

 غذا در تبریز جایگاه ویژه دارد و شاید یکی از خوش دستپخت ترین آشپز ها را در این شهر پیدا کنیم  کباب های این شهر و غذاهای آبکی بسیار خوش طعم و لذیذ هستند بهتر است آنها را امتحان کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا